Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 88

• 31 318
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Но ако е така ще е бил нисък винаги (и преди бременността) и вероятно щеше да си знае.

# 196
Тези, за които знам, са хормонални или нисък общ белтък, което също би трябвало да е изследвано.
Да, общият белтък беше леко занижен, но препоръката на АГ беше да повишат приема на белтъчини.

# 197
Това в повечето случаи може да реши проблема. Моя случай е подобен. В понеделник съм на нови изследвания и ще видим кое как е.
Аз така и не взех тази добавка, особено като знам, че прави и запек.

Не мога да разчета какво е точно.

# 198
Здравейте
Излезнала ми е микробиологията и имам Стрептококи -streptococcus agalactiae има ли някоя друга мама която да я е имала в предна бременност, ще започна АБ лечение, но се притеснявам след като прочетох ужасните неща които пише в интернет за нея, нямам оплаквания като сърбеж, парене и т.н единствено от време на време по-обилно течение
Това налага ли раждане със секцио понеже вече влизам в 9 месец и това силно ме вълнува, ако евентуално немога да я излекувам до раждането, съответно

Аз още чакам моите резултати да излязат, но лекарят каза, че ако имам стрептококи, просто дават антибиотик по време на раждането

А известно ли ти е ако са излекувани преди раждането дали въпреки това пак се слагат антибиотици по време на раждането

# 199
Момичета, понеже говорим за желязо, аз се оплаках от моята драма със Сорбифер. А нямаше как да не приемам, защото нямах енергия вече и не се чувствах ок.
Взех си спрейче на Better you и пръскам 3 пъти на ден, (то е 10 мг една доза), отделно във витамините за бременни имам 15 мг и така ми се събират около 50 мг на ден. Определено има разлика, откакто го приемам тази седмица, много повече енергия и нямам пристъпи на умора и прилошаване.
Общо взето и Б12 и Д, сега и желязото са ви на Better you и май ще изляза доволна

При мен последните дни коремът много дръпна, направо стана огромен. Забелязвам, че около пъпа стои леко като вдлъбнато и по-меко, даже самата зона е и леко синкава. Дали не е започване на диастаза това. Даже леко ме наболява в тази зона.

# 200
Каква друга може да е причината? Аз също съм с нисък хемоглобин и желязо в норма, но ми изписаха все пак да приемам.

Здравей, Ивелина, ниският хемоглобин може също да се дължи на липса на витамин B9 (фолиева киселина) или на витамин B12, не е задължително да е заради ниско желязо. Ако това е случаят, няма смисъл да се приема допълнително желязо.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 12:58 от Jeny Markova

# 201
Здравейте, знам че така поставен въпроса е леко абсурден..
Бременна съм в края на 7 месец. Имах контракции и лежах в болницата, но всичко се нормализира и шийката е супер, не се е скъсила. От вчера обаче ме боли от ляво, не мога да обясня, като яйчник или бъбрек. Онзи ден бях на кардиолог, тя видя че бебето притиска уретрета от дясно и задържам урина в десния бъбрек. Но сега ле боли от ляво. Не е като контракции. Бебето е седалщино разположено, възможно ли е с крак или с друго да притиска нешо от ляво и за това да е тази болка?

# 202
Момичета, понеже говорим за желязо, аз се оплаках от моята драма със Сорбифер. А нямаше как да не приемам, защото нямах енергия вече и не се чувствах ок.
Взех си спрейче на Better you и пръскам 3 пъти на ден, (то е 10 мг една доза), отделно във витамините за бременни имам 15 мг и така ми се събират около 50 мг на ден. Определено има разлика, откакто го приемам тази седмица, много повече енергия и нямам пристъпи на умора и прилошаване.
Общо взето и Б12 и Д, сега и желязото са ви на Better you и май ще изляза доволна

При мен последните дни коремът много дръпна, направо стана огромен. Забелязвам, че около пъпа стои леко като вдлъбнато и по-меко, даже самата зона е и леко синкава. Дали не е започване на диастаза това. Даже леко ме наболява в тази зона.

Привет, а ти в коя седмица си бременна? Една причина, поради която коремът ти може да е леко хлътнал, е разположението на бебето. Ако бебето е в така наречената постериорна позиция т.е. гръбчето на бебето е към твоя гръб, тогава обикновено се получава такова хлътване, защото реално отпред са му ръцете и краката. За сравнение, ако бебето е в антериорна позиция т.е. гръбчето му е напред, тогава гърбът опъва корема и няма празнина или хлътване.
Казвали ли са ти нещо за позицията на бебето?

# 203
Здравейте оказа се ,че съм
 с една артерия и вена,и доста се приреснявам,аз съм в чужбина лекарката ми го приема доста нормално питах я днес понеже бях на преглед,дали не трябват някакви изследвания допълнително нещо,тя каза не,но сега като чета тук и по сайтове не е чак за пренебрегване сякаш,тя така го изкарва, че няма никакъв проблем за бебето,че всичко е наред,бебето иначе се движи нормално всичко е наред аз съм в 21г.с минала седмица бях на втора фатална морфология и там се разбра и сега ,не знам какво да правя да търся друго мнение ли ,да отида на ехография ли много съм объркана,понеже тя казва че всичко е наред и няма нужда нищо да се прави,даже другата ми консултация е чак след месец. А според мен като има нещо подобно е добре по- на често, вие какво бихте ме посъветвали ,може би другият месец ще си идвам до България за две три седмици, чудя се дали да не отида при някой специалист като се прибера. Благодаря предварително.

# 204
Здравейте оказа се ,че съм
 с една артерия и вена,и доста се приреснявам,аз съм в чужбина лекарката ми го приема доста нормално питах я днес понеже бях на преглед,дали не трябват някакви изследвания допълнително нещо,тя каза не,но сега като чета тук и по сайтове не е чак за пренебрегване сякаш,тя така го изкарва, че няма никакъв проблем за бебето,че всичко е наред,бебето иначе се движи нормално всичко е наред аз съм в 21г.с минала седмица бях на втора фатална морфология и там се разбра и сега ,не знам какво да правя да търся друго мнение ли ,да отида на ехография ли много съм объркана,понеже тя казва че всичко е наред и няма нужда нищо да се прави,даже другата ми консултация е чак след месец. А според мен като има нещо подобно е добре по- на често, вие какво бихте ме посъветвали ,може би другият месец ще си идвам до България за две три седмици, чудя се дали да не отида при някой специалист като се прибера. Благодаря предварително.

И при мен откриха това и то още в 13гс, консултирах с 2мата ми АГ лекари - и според двамата е отклонение от нормата, но често срещано и не е причина за тревога. Четох в нета, че едва 6% от бременните са така, но проследяващият ми АГ твърди, че това е стара статискита и благодарение на напредъка на апаратурата в момента се хваща по-често, а преди много рядко се е виждало, не че реално толкова е малък процентът. Каза ми, че профилактиката ми е с Клексан, който аз така или иначе приемам заради тромбофилия. Не намерих споделен опит тук и от познати, в момента съм в 16гс и се следя често, засега всичко върви нормално.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 08:00 от bonibon_

# 205
Здравейте, какви чайчета са препоръчителни за бременни? Разболявам се, а пък знам, че не всички билки са позволени.

# 206
Чай от малинови листа, джинджифил, мента, маточина, лайка. Поне тези ми излязоха в интернет Simple Smile Освен чайовете бих препоръчала да си вземеш Осцилококцинум, както и Биозин мама, трябва да приемат 2 пъти по 1 таблетка. Аз с тях стопирах вируса. Безопасни са при бременни.

# 207
Чай от малинови листа, джинджифил, мента, маточина, лайка. Поне тези ми излязоха в интернет Simple Smile Освен чайовете бих препоръчала да си вземеш Осцилококцинум, както и Биозин мама, трябва да приемат 2 пъти по 1 таблетка. Аз с тях стопирах вируса. Безопасни са при бременни.

Чая от малиновите листа знам, че го препоръчват за по леко раждане. Маточината също не бих пила.
Моя АГ категорично ми забрани като бях болна, защото действието на тези чайове не е доказано какво е. Особено ако си проблема бременност и имаш контракции най малкото нещо може да стимулира матката и да станат по силни

# 208
Четох в някои статии, че не препоръчват лайка и липа, но то май нищо друго не остава за пиене. Иначе чай не пия ежедневно, а само ако съм болна. Преди месец , като карах ковид пих чай от лайка, защото просто усетих, че ще ме почне пак моята "любима" кашлица, която ме държи поне 2-3 седмици. Така, че рискувах да пия по 1 чай, защото и продължителната кашлица също не е безопасна. За щастие с тази бременност нямам почти никакви контракции и последствия от чая.

# 209
Знаете ли през колко време е добре да се гледа на доплер? Дали ще е проблем, ако последният преглед с доплер е бил преди 6 дни?

Общи условия

Активация на акаунт