Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 631
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Не сме разреждали.

# 346
С оцетена вода също мият някои, там вече не мога да кажа от опит, ненавиждам миризмата не бих го изтърпяла това.

# 347
Аз съм мила навремето със спирт - както препоръчва Черна станция, от железарията, че да не зяносвам ракията, пък и на мен ми мирише гадно.  Не се разрежда, какъвто и алкохол да ползваш (включително 20-годишно уиски), защото замазва.

# 348
Напоследък мия стъклата с препарата за миене на теракота. Разтварям в малко в кофата и после минавам стъклата с мопа (отвън), после обирам с гуменото перо и ОК. Ако са леснодостъпни може и лек финиш със спрея за стъкло и хартия/микрофибър.  Отвътре само със спрей.

# 349
Познат с оцет във вода ги миеше.Аз не съм пробвала.

# 350
  • Mediterraneo
А дали спиртът ще подейства на вътрешната страна на стъклото на колата? По принцип избягвам да пипам там, с каквото и да чистиш, винаги се замазва, не е стъкло като стъкло. Но някой умник( ММ) така хубаво е замазал, че е нетърпимо на слънце и трябва да се постарая повече.

# 351
Няма да се замаже нищо, ако напръскаш с кой да е спрей и после търкаш с домакинска хартия до сухо. Така се мият всякакви стъкла, керамични плотове, гланцови кухненски шкафове, огледала и прочее. С намачкан вестник е даже по-добре, защото някои хартии оставят власинки.

# 352
  • Mediterraneo
С два спрея различни е пробвал, винаги с кухненска хартия, замазва се. Ама ще пробвам със спирт.

# 353
Върти ми се някакъв спомен и за течност за чистачки че може да ти свърши работа, такова със сигурност имаш щом е за колата. Но не се сещам разреждаше ли се.
Да не би да е обработено стъклото отвътре с някой от тези спрейове дето са да против запотяване? Те правят филм дето не знам с какво се мие че да го свалиш до чисто, не би трябвало да е нещо много трудно за махане де.

# 354
Да, това е вариант - да е намазано с нещо и затова сега да се замазва.

# 355
  • София
Голям зор беше да почистя замазано стъкло в колата след като беше напръскано със спрей против изпотяване. Първо със спирт, после с гюдерия минах.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 21:51 от ехк

# 356
Значи да се радвам че ме домързя да се занимавам, бях решила по едно време че искам такъв спрей за огледалото в банята но така си останах с искането Grinning

# 357
  • Благоевград
Тези препарати, които ми препоръчахте за почистване на фрайчо не са ли много агресивни? Няма ли опасност от повреждане на покритието?

# 358
  • Mediterraneo
Не е пръскано с нищо стъклото, имам предвид спрей против изпотяване или нещо подобно. Стъклата на колата по принцип са с някакъв филм, различен от обикновено стъкла, наистина ли не сте забелязали, че е съвсем различно да чистиш обикновено стъкло и такова на кола? Скоро ММ сменя предно стъкло на кола и съвсем ясно си личеше в кашона, че има някакъв лек филм.
Четох сега за оцет във вода за почистване, ще пробвам и това.

# 359
  • Пловдив
Препоръчвам тази гюдерия от естествена кожа за почистване и полиране, не оставя никакви следи.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/profissimo-gyuderia-p40581726736 … l#dm_bv_container
А като скролнете надолу има и полезни съвети за почистване на прозорци и екологични заместители на домашна химия.

Общи условия

Активация на акаунт