Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 620
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • Благоевград
Здравейте!
Моля ви за съвет как да почистя ръжда от външна входна врата. Какъв препарат е най-подходящ, или някоя изпитана хитрина. Прилагам снимка на мястото.

Другият ми въпрос е как най-ефикасно почиствате плочките в банята след ремонт? Пробвах с оцет, с препарат Фрош, щом са мокри си изглеждат чисти, но щом изсъхнат това наслояване се "връща". Отделно на места има и петънца останали от мазилката.

Предварително благодаря на отзовалите се!

# 331
  • софия
За ръжда има български препарат на Перилис.
Почистването на прах след ремонт е най-успешно с прибавяне на оцет към почистващия разтвор. Има готов разтвор с оцет в ДМ.

# 332
  • Благоевград
За ръжда има български препарат на Перилис.
Почистването на прах след ремонт е най-успешно с прибавяне на оцет към почистващия разтвор. Има готов разтвор с оцет в ДМ.

Много благодаря!
Този препарат от ДМ ли имате предвид?

# 333
Да, аз съм доволна от този.
Перилис задължително с ръкавици да се ползва

# 334
С какъв препарат почистване иносови уреди?

# 335
  • ПЛОВДИВ
С какъв препарат почистване иносови уреди?

От магазин Лекси гр. Пловдив. Цена не помня.

# 336
Сега нямам, но преди съм лъскала иноксовите части с препарата за прозорци, нищо специално. Предполагам че има значение и какъв уред и колко от тези повърхности се пипат, пръски дали има, мазно и прочие. При мен ставаше дума само за следи от пипане с ръце.

# 337
  • Благоевград
И аз с въпрос за почистване, само че на Фрайер. Моят е Филипс ХХл, съответно кошницата и оребрена. Наслоила се е жестоко мазнина от няколко готвения, уж с хартия за печене, обаче е потрес. Племенника го ползва за седмица и го е направил на нищо. Пусках 2 пъти в съдомиална, стоя с разтворена таблетка в долната кошница цяла нощ, това няма махане. Търках с обезмаслител, не става. Кажете ми как да махна това наслояване, че ръце не ми останаха от търкане.

# 338
Нещото, с което съм чистила такава наслоена, чак лепкава мазнина от тигани, е гелът за фурни на prouve. Не съм дистрибутор и не правя реклама! Намазвам и изчаквам, след това с малко търкане пада лесно.
Даже се чудя как да изчистя с този гел реотана на моя фраер (че от пръските и там е станало така), защото то лесно ще го намажа, ама как ще го изплакна не ми е ясно...

# 339
И аз с въпрос за почистване, само че на Фрайер. Моят е Филипс ХХл, съответно кошницата и оребрена. Наслоила се е жестоко мазнина от няколко готвения, уж с хартия за печене, обаче е потрес. Племенника го ползва за седмица и го е направил на нищо. Пусках 2 пъти в съдомиална, стоя с разтворена таблетка в долната кошница цяла нощ, това няма махане. Търках с обезмаслител, не става. Кажете ми как да махна това наслояване, че ръце не ми останаха от търкане.
Този препарат е много добър.  HMI® OVENLORD - СИЛНО КОНЦЕНТРИРАН ДЕТЕРГЕНТ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА МАЗНИНИ И НАГАРИ
https://www.hmi-company.com/bg/product/i161/HMI%C2%AE%C2%A0OVENL … %D0%A0%D0%98.html

# 340
Плочките от предишната страница са отвратителни. Имам същите в коридора. Мият се с грапавото на намокрена домакинска гъба и оцет.
Моят трик за стъклото на камината - няколко страници от стара тетрадка на сина ми смачквам на топка, намокрям, потапям в пепелта и търкам. Много бързо пада всичко, после за финал с парче домакинска хартия. Цялата процедура отнема около 3 минути.

# 341
  • Sofia
Някаква идея за домашен разтвор за миене на прозорци да знаете?

# 342
Доли, с ракия много добре се мият стъклата.

# 343
Доли, с ракия много добре се мият стъклата.

Eгати кощунството. Стъкла се мият с всичко, ама ако ще е алкохол поне да е спирт от железарията.

# 344
  • Sofia
Разрежда ли се?

Общи условия

Активация на акаунт