Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 612
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Най-малко може да се разчупи на две, глината само е печена, не е гледжосана и това е причината. Преди първа употреба се обмазва с много мазнина, може и повече от половин бутилка олио да поеме. Почистването е на сухо, обикновено с домакинска хартия.
За капачето на гювечето това не се отнася. Бих ползвала лек абразив, като Циф.

# 316
Моля препоръчайте ми препарат за мухъл без мирис. SAVO съм ползвала преди, но то има много силна и гадна миризма

# 317
Здравейте, бяхме фиксирали бебешки повивалник с двойнозалепващо върху бюро от Юск (сигурно е ПДЧ).
Моля с какво да изчистя лепкавия слой. С препарат за стъкло не става.....

# 318
  • Бургас
Двойнозалепващото опитай да го изчистиш с олио, с памуче. Другият начин, по който наскоро махнах лепкащия останал слой от  двойнозалепващо е чрез търкане с палеца. Само търкаш, все едно мажеш. Трудно става, но става и не остава следа.

# 319
С палеца бая търкане ще падне ами ако ще е така поне с гума за триене от книжарницата, в случай че е наистина такова лепило дето може търкане да го обере без да трябва да се разтваря с нещо.
Иначе нещо мазно наистина или направо някой спрей за почистване на етикети и стикери, те май с портокалово масло бяха но за това последното не съм сигурна точно какво беше.

# 320
  • Бургас
На сега търках с палеца етикет от една играчка. Наистина голямо търкане!

# 321
В книжарниците има препарат за премахване на етикети. И в Айко и в Практикер съм виждала. Намазваш с него, постоява известно време и после лепкавия слой се отделя.

# 322
Някъде прочетох  WD 40 за лесно сваляне на лепкави етикети, но не съм опитвала.

# 323
Лепкав слой от етикети търкам с етерично масло от портокал, после почиствам и мястото от маслото. Ползвам това от ДМ:

# 324
Лепкавото от етикетите махам с лакочистител. Обаче зависи каква е повърхността, защото може да се нарани покритието

# 325
  • Бургас
С лакочистител ми се е матирала/ нещо като разтопявала/ скапвала повърхността. Не бих рискувала.

# 326
Ох, махнах го с бебешко олио и помощ палец. Бе търкане си беше.

# 327
А с моето предложение нямаше да търкаш. Simple Smile

# 328
  • Sofia
Моля,спешно ми е 🙏🏻…как да премахна малка точица от кръв върху светла филцова шапка???
Тамън я приключих и се боцнах с иглата 😢

# 329
С кислородна вода.

Общи условия

Активация на акаунт