Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 568
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Бебешки мокри кърпички бих пробвала, макар че щом с мицеларна вода не е станало нищо... не звучи много обнадеждаващо, явно е попила кожата много. Но пък не губиш нищо да пробваш а и те не са агресивни да го развалиш с тях.

# 196
  • Стара Загора
Аз знам за естествена кожа прясно мляко.
Дано стане.

# 197
  • София
Магическа гъба?

# 198
  • Mediterraneo
М, още сега ще пробвам прясното мляко и магическата гъба.

# 199
Магическата гъба според мен ще изтърка кожата.

# 200
И аз смятам, че с магическа гъба не е подходящо. Прясно мляко или специализиран препарат по-скоро.

# 201
Не знам евентуално това в началото на темата дето го пише за кожени стелки дали няма да проработи. Но според мен кожата не е посто замърсена ами е вече супер ситно нацепена повърхността и затова изглежда по-тъмна че се вижда какво е под розовото. Плюс и замърсяване ако все още има в тези малки цепнатинки, след всичкото третиране. Или пък протрит горният слой с розовото, което пак не виждам как може да се оправи с почистване но пак ще изглежда захабено.

# 202
  • Mediterraneo
Ох, още не съм се надигнала да пробвам. Как нацепена кожата, сега ще го снимам, съвсем здрава си е кожата. А всичкото третиране е само с щадящи неща, не съм търкала с шкурка. Магическата гъба ще  я пробвам някъде отвътре.

# 203
  • Sofia
Може да боядисате портфейла.
Скрит текст:

# 204
  • София
Има препарати за почистване на естетсвена кожа по дрогериите. Намзава се с тампон, разтрива се и се обира със суха кърпа. Чистят по-добре от мокрите кърпи, но ако и те не се справят, направо бих го изпрала. Любимото ми бяло портмоне съм го прала сума ти пъти в пералня и светва, но то е точно ей такова, от мекия тип и няма какво да му се обезформи:

Скрит текст:

Ако е твърдо - на чешмата с мека гъба (не магическа!) и някакъв сапун или веро, после задължително намажи с балсам за кожа, за да не се втвърди.

# 205
  • Mediterraneo
Така. Млякото- не. Магическата гъба сваля боята, остана розово по нея. Мисля си да го изпера, да, от мекия тип е. Боядисване... голяма галимация ми се струва, аз хич не обичам да робувам на вещи. Ако се изпере, изпере, ако оцеле- оцелее. Ще си го нося така, защото много си го харесвам.

# 206
Не знам дали въпроса ми е за тук, но ще попитам: какви са вашите трикове за приготвяне на гъста домашна майонеза. Три-четири пъти вече правя и става рядка вода. Не знам олиото ли е калпаво, но преди година две като  я правех си ставаше гъста майонеза.

# 207
За майонезата моето правило е да не са съвсем пресни яйцата. Ползвам направо от хладилника. Бях забелязала, че със съвсем пресни и на стайна темп. леко се оводнява.

# 208
Според мен зависи и от качеството на олиото, и от жълтъците. Аз винаги сипвам олиото капка по капка или на тънка като конец струйка и не спирам да бъркам. Добавям сол, лимонов сок, горчица и млян черен пипер. Същото правило за бъркането спазвам и за хайвера. Без фал ми се получава  майонезата с прясно мляко и тази с нахутена/бобова вода.
Не знам дали въпроса ми е за тук, но ще попитам: какви са вашите трикове за приготвяне на гъста домашна майонеза. Три-четири пъти вече правя и става рядка вода. Не знам олиото ли е калпаво, но преди година две като  я правех си ставаше гъста майонеза.

# 209
  • Варна
Моля ви, момичета, помагайте.

Бях сготвила едни гъби, но се наложи да пътуваме спешно и така си останаха във фурната. Можете да си представите каква е миризмата, просто е отвратителна. Кажете как мога да я махна?

Общи условия

Активация на акаунт