Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 579
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Те тези гъби със сапуна не са само за болни, аз си взех такава на Агива и смятам да повторя. После просто си ползваш гъбата, като се изчерпи сапунът.   

# 226
Не, това са някакви нови гъби, след използването им те се изхвърлят просто защото не стават за нищо. Купуват се от аптека, по четири броя са в опаковка.

# 227
Значи за други говорим, не знаех. Благодаря!

# 228
Здравейте, моля дайте съвет с какво мога да залепя скъсано копче тиктак на шушляково яке. Откъсна се шушляка, не самото копче. Гледах че лепят нещо с ютия ама не ми стана много ясно как.

# 229
Ново по-голямо парче шушляк да покрие откъснато място с резерв и след това ново копче.

# 230
Аз също си представям ремонта с някакъв тип апликация, но зависи къде точно е проблемното място върху якето. Напълно вероятно е с някаква симетрия да се получи учудващо добър резултат. Аз с кожени парчета съм коригирала изгорена качулка, но добавих и ленти от кожа по ръкавите и върху горен преден джоб.

# 231
Ама не разбрах как да го прикрепя. Копчето е закрепено за някакво парче шушляк, което е вмъкнато в процеп на самото яке където се намира копчето. И процепа е разпран.

# 232
За всички ще е по-лесно да помогнат, ако  просто качиш снимка😊

# 233
  • Бургас
Гледах видео как се чисти шушляково яке от мазното, дето се получава от търкането на яката в лицето.
Върху обикновени мокри кърпички се накапва обилно мицеларна вода. И с кърпичките се почиства. И изобщо цялото яке почисти госпожата от клипчето, и якето стана като ново.
Това възможно ли е? Нали в мицеларната вода има нещо мазно? Не ползвам и не знам какво има вътре, но съм виждала, че сякаш някаква мазна съставка има.

# 234
Има различни мицеларни води. Аз ползвам без мазно вътре. Веднъж погрешка взех мазна и изобщо не ми хареса.

# 235
Ама не разбрах как да го прикрепя. Копчето е закрепено за някакво парче шушляк, което е вмъкнато в процеп на самото яке където се намира копчето. И процепа е разпран.
Ако добре съм разбрала, вие вече това копче не може да ползвате. Новото парче шушляк може да закрепите чрез зашиване. Може и със залепване, но предвид фактът, че върху него има усилие от закопчаването май си трябва нещо по-стабилно. И след това отивате в магазини копче, например и ви монтират ново копче. А можете за цялата услуга да отидете при шивач, могат и те да имат машинка за поставяне на тик так копчета.

# 236
Точно с мицеларна вода почиствам там на якето,особено ако и грим има намесен... Но и без него, с мазна кожа съм и това трудно се избягва и трудно се изпира от такъв плат. Понякога и на ръкавите се случва да тръкна така ако преценя но предимно на врата, преди пералнята че в нея не винаги се изпира добре. Не е нужно и на специална кърпичка да е, действам със същите памучни дискове с които си почиствам и лицето. Мицеларната вода, естествено, не е от тези които имат и масла в тях.

# 237
# 238
Копчето нали се ползва. Как ще става дърпане без достатъчно здрава основа, за да разкопчавате? Няма да стане. Ново копче върху нова основа плат, която да се зашие към останалата част от якето. Занесете на специалист.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 15:49 от laurentin

# 239
Благодаря. Ще го занеса. То цялото яке е с такива копчета без цип.

Общи условия

Активация на акаунт