Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 541
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Аз съм ползвала за пране на диван, справи се перфектно.
#БГМлоялнапрограма

# 601
А какъв тип, видях предлагат меки, средни, твърди? Хайде за диван мека е добре, за банята освен да взема средни.

# 602
  • до най-прекрасния мъж
А какъв тип, видях предлагат меки, средни, твърди? Хайде за диван мека е добре, за банята освен да взема средни.
Аз взех един комплект от някакъв строителен магазин. Различни видове са вътре, комплект от 3-4 броя. Вършат работа, твърди са и чистят.

# 603
Да, предполагам средна ще е добре. Сега като се замислих тази с която аз работих тогава не беше мека, по-скоро средна .

# 604
Ако е много твърда, прекалено лесно ще ти изтърка и фугата, пак не е много оферта. Бях мяркала по едно време някакъв силиконов препарат с който да се намажат фугите и да ги запечата, то като е гладко не се замърсява толкова. Поне си мисля че беше силиконов де, май импрегниращ се водеше. Така и не се наканих да потърся да си купя, а имаше добри отзиви.

# 605
Здравейте,
С какво да изпера петна от тъмна боя за коса върху (бяла) дреха?
Вениш ще помогне ли?
Веднага след като ме нацапаха, се напръсках с обезмаслител. И сега ще пера блузата. Но с какво?

# 606
Опасявам се, че с нищо. Особено при памук трудно ще излязат петната. Евентуално с разредителя (окислителя) на боята да мазнеш, ама той няма да я разтвори изцяло, най -много петното да избледнее, но да се разшири. Може да пробваш и със Спот.
Ако ти е дреха за запазване, по-скоро може да я боядисаш някъде или в домашни условия с качествена боя за текстил в тъмен цвят. 

# 607
Ако е много твърда, прекалено лесно ще ти изтърка и фугата, пак не е много оферта. Бях мяркала по едно време някакъв силиконов препарат с който да се намажат фугите и да ги запечата, то като е гладко не се замърсява толкова. Поне си мисля че беше силиконов де, май импрегниращ се водеше. Така и не се наканих да потърся да си купя, а имаше добри отзиви.
Аз съм махала фугите със силикон препарат, много полза при моите фуги не виждам. Но моята баня е студена, съхне бавно и затова явно няма ефект. Обаче аз искам механизирана четка за плочките. Моята вода е мека, но пак се налага да се мият плочките с препарат и ми се иска това движение да стане по-леко, т.е. ръката да почива.

# 608
  • до най-прекрасния мъж
Изпери на висока Т с препарат за бяло, стига материята да позволява. Има вероятност да падне, но не е много сигурно. Поне по хавлиите ми, по които има остатъци от боя след миене на косата, след пране няма следи. Пера ги с прах за бяло и на 95°С, но аз така си ги пера по принцип.
Аз си имам блуза за боядисване и ходя само с нея. И да се изцапа, не се тревожа.

# 609
От кърпите пада боя наистина, но на тях не е концентрирана, а вече измита от косата, т.е. това са само остатъци. Самата боя обаче, попаднала върху бял текстил, не съм успявала да изчистя с нищо, само избледнява. Ходя на боядисване с тъмна дреха, за която и без друго не бих съжалявала или се боядисвам у дома. Тогава не ми трябва и дреха  Simple Smile

# 610
Аз както съм с къна а не с боя... или с дреха "за игра", или хич без дрехи, а кърпи имам 2 тъмни които са ми специално затова купени за косата.
То всъщност на тъмна дреха петно от химична боя за коса би станало като изсветлено, от окислителя, а не тъмно. То е обезцветено а не боядисано.

# 611
  • Mediterraneo
Не вярвам да се изпере. На мен като ми капне на плота в банята, минава време търкане с препарати, ако не го зачистя, докато е съвсем прясно капнало, от текстил е почти невъзможно. Имам едно килимче за баня, памучно, щерката го окепази с две капки червено, не излиза вече толкова пранета. Хавлиите се перат, но не са накапани с прясна боя. Моите за коса са чисто бели, винаги оставям червено след баня, изпират се без проблем.

# 612
  • София
И аз се включвам с питане как да премахна боя за дърво на водна основа от дреха?

# 613
Преди години съм махала петна от боя за коса с къдрин, но не си спомням нито каква беше материята, нито технологията.

# 614
Ползвал ли е някой четки за монтиране към винтоверт, за да чисти плочки в банята? Дали са подходящи, гледам предлагат се различни видове?
Да дам отзив. Купих четки. Ползвах ги, доволна съм, ръката няма да се уморява, което беше и целта.

Общи условия

Активация на акаунт