Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 491
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Somewhere far away
Колко време горе долу е нужно да изсъхне латекс? знам че мога и да го видя и сама да се  ориентирам , но като цяло какви са съветите на майстори и хора, които имат опит в боядисването?

# 676
  • Sofia
Има бързосъхнещ.

# 677
  • Somewhere far away
Не съм сигурна моя от кой е, затова питам Grinning

# 678
Аз инаги изчаквам един ден между отделните ръце. С всякакъв латекс. Според мен е напълно сух още след 12 часа или по-малко, но все пак зависи от температура и влажност на въздуха и стените. Лятото съхне още преди да съм приключила с последната стена.

# 679
  • Somewhere far away
На мен ми се стори напълно сух след  няма и 2 часа, боядисването е малък участък не е цяла стена, топло е работи парното. затова питам, дали не направих грешка. сега винаги си търся кусури на работата и знам че има малки недостатъци които само аз си ги  знам и виждам, но  след първия път ми беше много на черти и  много се изнервих, не исках да не чакам цяла нощ и го минах втори път.

# 680
За нанасяне на втора ръка стигат и два часа някъде. Ако е студено може и малко повече. За миене над три дни, може би седмица.

# 681
  • София
Влизам да ви питам за съвет... Взех си едни постелки за маса от икеа, платнени... Но това чудо след пране няма гладене.. Такива гадни гънки стават, че гладя една на макс Т, с пара, пръскам с пръскалото, допълнително с вода, 15мин я въртя и минавам таз ми ти покривчица и не и не, все си остава намачкатна... И то доста... Та има ли някаква хитрина за такива тъкани? (не мисля, че идеята им е да са такива, поне в магазина не са и при прането ги разпъвах и опъвах  нищо не помага. ) А иначе са ми мн удобни и ги харесвам, но ме нервират да ги гледам такива сбръчкани...

# 682
  • Sofia
Дървени вътрешни щори как ги почиствате?
Тези които са в кухнята са добили един мазен слой от изпаренията при готвене и много трудно ги чистя една по една лайстна 🤨

# 683
  • София

Пише на кутията, обикновено има сух на пипане, готовност за втора ръка и последно добиване на пълна якост, тоест за миене и тн...

Лично аз за втора ръка оставям винаги за следващия ден.
По някакви бегли спомени за температура над 22-23-градуса ли беще и до 50% влажност на въздуха даваха съхнене 2часа,втора ръка след не по-малко от 4... Нещо такова.

# 684
Единственият риск от нанасяне на втора ръка върху неизсъхнала боя е механично увреждане на предния слой - отлепяне, мехури... Но ако по време на боядисването всичко е било ОК и стената изглежда добре, няма проблем.

# 685
  • софия
Влизам да ви питам за съвет... Взех си едни постелки за маса от икеа, платнени... Но това чудо след пране няма гладене.. Такива гадни гънки стават, че гладя една на макс Т, с пара, пръскам с пръскалото, допълнително с вода, 15мин я въртя и минавам таз ми ти покривчица и не и не, все си остава намачкатна... И то доста... Та има ли някаква хитрина за такива тъкани? (не мисля, че идеята им е да са такива, поне в магазина не са и при прането ги разпъвах и опъвах  нищо не помага. ) А иначе са ми мн удобни и ги харесвам, но ме нервират да ги гледам такива сбръчкани...
Отдавна не се впечатлявам на ежедневните ни постелки. Важно ми е да са чисти. Но, щом толкова те дразни, можеш да опиташ да ги гладиш леко влажни (не да ги пръскаш, а преди да са изсъхнали добре). За друго не се сещам.

# 686
  • София
Дам, може би не трябва да ги суша в сушилнята

# 687
  • София
След седмица война (завършила успешно) с канала на кухненската мивка си мисля, че трябва да измисля начин да я профилактирам, че нямам енергия да й търпя капризите втори път.

Не одобри:
- 3 шишета с течност за отпушване на канали (след всяко - напоително гореща вода)
- сода + оцет и после гореща вода
- почистване и измиване на елементите на тръбата, които можеха да се отворят и долните два, докъдето беше възможно
- ръчкане със спирала за отпушване заради неотваряемите долни елементи
И продължи да ме предизвиква.

Накрая с вакуум и се предаде. Явно с години се е затлачвало (в квартирата съм около 2г.) и сега му беше дошло времето да покаже характер.

На 51г. и за първи път видях такова чудо с мивка/ канал. Не изсипвам мазнини след готвене и тн. Някой има ли професионално мнение/трик с какво мога да профилактирам надолу гънките и да си останат чисти и проходими?

# 688
  • Пловдив
Kислол чисти добре канали.

# 689
Наслоените мазнини (дори сапуните са мазни) в комбинация със сода кустик правят "бетон" в тръбите.
Можеш да я профилактираш с доста сол и гореща вода.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 11:27 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт