Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 471
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Наскоро си отпуших мивката с таблетка за миялна/от меките/.

# 691
Гел за отпушване бих слагала от време на време профилактично, той не е само за като вече много се запуши работата. И доста гореща вода пак.
От прахчета които са със същото предназначение категорично съм се отказала, нерядко и те самите се втвърдяват в канала и влошават положението.

# 692
Не съм пробвала, но бяха ми казали с оцет и сода за хляб.

# 693
Те вършат работа доколкото като кипнат заедно, механично се поразмърдва каквото се е насъбрало в канала. Евентуално. Не винаги това е достатъчно.

# 694
През няколко седмици наливам  А1 за отпушване на канали. Стои 15-на минути и след това топла вода.

# 695
  • There I was on a July morning
Канала на кухненската мивка, от време на време го почиствам, като сипвам 3-4 кани с гореща вода. Също така, избягвам да изливам в мивката мазнини и утайка от кафе.

# 696
Мазнините сипвам в бутилка и изхвърлям в общия боклук.

# 697
  • София
Благодаря ви за съветите, момичета!

# 698
Аз не мятам мазнини от готвене и утайка от кафе в мивката, винаги ги отстранявам максимално, но тя мивката все пак е за миене а не само чисти неща да плакнем и да се мием ръцете. Натрупва си се с времето и си трябват мерки, няма как.

# 699
Един живот имаме. И аз не слугувам на мивка, но ако съм пържила нещо с повечко олио, като картофки, винаги изсипвам мазнината в бутилка, а не в мивката.

# 700
И при мен е правило мазнотиите да са вън от мивката. Иначе агресивни препапати не ползвам и на десетина дни с вакуума действам. Врялата вода съсипва гарнитурите и там също внимавам.

# 701
Пускам да тече силно топлата вода и мазнината я изливам на тънка струя. Цедката на кафе машината изплаквам с повече вода, за да може малкото останали в нея остатъци от кафе да преминат от сифона към канала. От време на време (рядко, 2-3 пъти в годината, за профилактика) ползвам тубофло за гореща вода.

# 702
  • offshore & overseas
Аз с малко странен въпрос, но... някой пробвал ли е да чисти засъхнали изпражнения на свраки върху теракота и/или върху камък (бетон)? Интересува ме изпитано средство, с което да могат да се разтворят, така че да не остане следа след почистването им. В момента са твърди като камък и не смея да опитам нищо Blush

# 703
Аз от гълъби съм чистила. С препарат за прозорци (но такъв, който има спирт вътре) или с бял оцет. Пръскам и с микрофибърна кърпа търкам. После направо я хвърлям.

# 704
  • Майничка
При нас редовно гълъби и гларуси маркират перваза на балкона. Когато изсъхне, направо с шпатулка минавам и лесно се отделя, после само напръсквам с препарат за прозорци и забърсвам с парцалче.

Общи условия

Активация на акаунт