Хитринки за всякакъв случай - 40

• 49 483
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, сигурно е коментирано, но съм пропуснала. Има ли хитринка за почистване на светли велурени обувки? Преди време бях купувала някакъв специален препарат, но нищо не чистеше. Гледам в китайските сайтове има някакви гумички. Някой дали има опит с тях?

# 661
Четка за велур и после спрей за набук в съответния цвят.

https://www.pedagbg.com/art_details.php?id=466

# 662
Ако пробваш и нищо не подейства, преди да ги изхвърлиш пробвай да ги пуснеш в пералнята. Всяка обувка сложена в отделна торбичка за пране, и мятам също две-три стари тениски или кърпи в пералнята. Препарат за вълна, програма за фино пране и допълнително изплакване.

# 663
Аз моите  бежови ботуши ги изпрах с четка и разтворен прах за пране за бяло. После ги изплакнах на мивката и са ок, изчезнаха петната и се изравни цвета с по-горната част, която беше по-чиста🙂

# 664
Пробвай с мицеларна вода, Shanan4e

# 665
  • Варна
Черна гранитна мивка на Фат почиствам от варовик просто с антикалк препарат. Най-често с гръцкия Виакалк. Ежедневно (но не всеки ден Wink )я чистя с веро и обезмаслител. Имаме я от 5,5 години.
Аз бях писала за пяна за тапицерия. Почиствах обаче столове. Купих я от бензиностанция, спрей за автотапицерия. И аз също след пяната минах с влажна кърпа.

# 666
Здравейте, сигурно е коментирано, но съм пропуснала. Има ли хитринка за почистване на светли велурени обувки? Преди време бях купувала някакъв специален препарат, но нищо не чистеше. Гледам в китайските сайтове има някакви гумички. Някой дали има опит с тях?
Имам 2 чифта велурени боти и ги чистя с тази "гъба" без препарат:
https://www.modaitaliana.bg/p/gumichka-za-velur-i-nabuk-8145/

# 667
  • Бургас
Някоя от вас ползва ли препарат против хлъзгане в банята? Ние ползваме постелки за баня, които обаче голямо чистене искат, защото отдолу, където са вендузите става едно лигаво такова, предполагам, че от шампоани и душгелове се получава. И направо ми е дотегнало да ги чистя. Освен това задържат водата и подът в банята рядко е напълно сух. Искам да опитам такъв препарат против хлъзгане и затова търся отзиви.

# 668
  • На брега на реката
https://www.emag.bg/preparat-protiv-podhlyzvane-anti-slip-protec … 1-0/pd/DPX8PVBBM/
Ето този сме ползвали. В службата има голамя баня с 25 душа и се ползва ежедневно от много хора. Препарата вършеше работа.

# 669
И ние в къщи с него.Преди 2 год обработих банята още си действа.Бях го взимала за 56 лв.от София фирмен магазин.

# 670
  • Бургас
Много ви благодаря!! За 4-5 квадратни метра ще стигне ли това шише?
А банята после нормално ли си я миете? С гъба и доместос примерно? Не ползвам точно доместос, но имам предвид от препарати за почистване дали не се измива, дали не трябва след нанасянето на  този препарат с друго да почиствам.

# 671
  • На брега на реката
Не помня по колко се нанасяше, вече не работя там и няма как да проверя.
Съфорумката, която писа, че го ползва у дома, може да сподели.

# 672
Ще стигне,че ще и остане. Много малко се слага на мит под ,изсъхнал и се разнася с гъба и като изсъхне се ползва банята.Мия с Медикс,Полирапид ,циф стои си.Мисля пишеше ,че 3-4 години държи преди следващо нанасяне.
https://www.keranova.org/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8/%D … BA%D0%B8-antislip
Този е моя.Има и указание.Взех най-малкото и имам още 2-3 ти от шишето.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 11:39 от reninel

# 673
А после по-лесно ли се образува налеп по него, в сравнение с преди това? Изкушавам се да купя на родителите ми, но те едно че вече не са хич във форма за по-често лъскане на банята, друго че при тях водата е много варовита и дори без такива неща пак бързо се натрупва.

# 674
Аз не съм видяла разлика.Не е променило нищо.И при нас е варовикова доста.

Общи условия

Активация на акаунт