Априлче 2025г./тема 2/

• 27 625
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
  • Смолян
Ох момичета, от днес усещам, че се разболявам, боли ме гърлото и ми текат малко сополи. В 15 г.с съм и се притеснявам дали настинката ще повлияе по някакъв начин..
Започвай биозин мама сутрин и вечер, за да пресечеш.
За хрема може да използваш хомеопатия и инфлуназал спрей, както и грипстоп капки.
Ако не сте суеверни , то няма какво да ви спре да започнете. Аз вярвам в някои неща в други не, за това и не се сдържах няколко пъти и вече имам две панталон пета, 4 бодита( най-хубавото от които подарък от големия бати), два комплекта бархетни пелени, три чифта чорапки и  най-важното бяла шапка.
Аз днес бях на консултация. Чух за първи път за секунди сърчице.♥️, бебче отговаря на 17 седмица и 3 дни, а аз съм 16, плацентата е висока и задна,а шийката( поисках сама да ми я измери) е 5мм. След две прекрасни момчета май ще си имаме мечтаната девойка, защото док не видя тестиси и пишок, но беше главично и с пъпна връв пред себе си и не искаше да обърка, но каза, че и тестиси не вижда.
Спря ми желязото за сега, но магнезия го почвам всяка вечер,защото последните няколко дни усещам едно странно подуване и стягане на целия корем, но е по-скоро високо. По време на прегледа нямале контракции, но аз го усещам и вечер,като си го обяснявам с ходенето по голяма нужда, което е мъка все още. Сега със спирането на желязото се надявам да се оправи.
@Пълнолуние от Гърция купувах и капки за колики Антигаст и не усетих с малкия какво е колики.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 21:48 от rali_sm

# 346
Ох момичета, от днес усещам, че се разболявам, боли ме гърлото и ми текат малко сополи. В 15 г.с съм и се притеснявам дали настинката ще повлияе по някакъв начин..
Започвай биозин мама сутрин и вечер, за да пресечеш.
За хрема може да използваш хомеопатия и инфлуназал спрей, както и грипстоп капки.

Много благодаря за насоките.

# 347
Аз му взех вдна шапчица като разбрах, че съм бременна (за да е здравичък и умен)- има такова поверие ии след това допълних комплектчето с останалите части от дрешките. Исках аз да съм първият човек, който ще му купи нещо.🥰
А големите покупки, ще са към 6-7 месец. Иска ми се постепенно да купуваме нещата и до 8мия месец всичко да е купено, за да не го мисля. Гледам си от време на време легълца, колички, но за сега само рзглеждам. Но пък на този етап се сдобих с няколко книги за отглеждане на бебе, които мсиля, ще са ми от полза. 😇

# 348
Половинката днес ми е взел един панталон за бременни от Lidl, но явно е за много високи мами. Мога да го нося като гащеризон без презрамки и пак крачолите са ми дълги. Покъртителна гледка 😀

Пипилота какви книжки взе? Някой беше дал 2 книжки преди, но забравих кои бяха и още не съм ги поръчала.

# 349
  • Смолян
Половинката днес ми е взел един панталон за бременни от Lidl, но явно е за много високи мами. Мога да го нося като гащеризон без презрамки и пак крачолите са ми дълги. Покъртителна гледка 😀

Пипилота какви книжки взе? Някой беше дал 2 книжки преди, но забравих кои бяха и още не съм ги поръчала.
И аз го гледах в Лидл, в Синсей са същите, но го поръчах онлайн и вече е в пералнята.

# 350
Добро утро ❤

Как сте?

Имате ли вече малки коремчета? 😍❤

# 351
Аз си взех уж широки панталони, имам чувството, че коремчето ми расте със скоростта на светлината хаха вече всичко ми стяга. Ще трябва да направя малко разходка тези дни за още панталони и може би бодита, че на мен повечето блузки са ми crop top Sweat Smile, а тези по-дългите ми се качват нагоре по корема.

Ивелина аз пих Биозин мама, смучех Фитолор порполис, клеева тинктура във водата, сироп за кашлица на Стодал и много чай с мед и лимон.

Аз напоследък нещо само се въртя вечер, не мога да спя хубаво и се събуждам по гръм постоянно. Нали трябва да се избягва спането по гръб, ама в съня си не мога хаха.

Dreamer, твоето коремче големее ли вече Relaxed

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 09:44 от elliepeanut

# 352
Аз си взех уж широки панталони, имам чувството, че коремчето ми расте със скоростта на светлината хаха вече всичко ми стяга. Ще трябва да направя малко разходка тези дни за още панталони и може би бодита, че на мен повечето блузки за ми crop top Sweat Smile, а тези по-дългите ми се качват нагоре по корема.

Ивелина аз пих Биозин мама, смучех Фитолор порполис, клеева тинктура във водата, сироп за кашлица на Стодал и много чай с мед и лимон.

А какви чайчета са разрешени за бременни, знам че не всички са препоръчителни?

# 353
elliepeanut, спането по-гръб не е препоръчително в по-късни етапи, когато корема е дооста по-голям, а и да искаш няма да ти е удобно. Притискат се кръвоносни съдове към бебчо, диафрагмата ти, плюс киселинки и за това и се спи предимно на лявата страна, но това е пак казвам може би от третия триместър. Така че спи си както ти е кеф за сега (без по корем), а то си се усеща когато настъпи този момент. Simple Smile
Моето коремче от 11 седмица си се качва нагоре, така че - да, имам си.
Вече в почти 16та г.с. започвам да заприличвам на бременна, а не на преяла. 😄 но като цяло съм висока, фигура пясъчен часовник с нормално тегло иии някаси добре ми се намества коремчето, та успешно мога да го крия още известно време.

# 354
Аз си взех уж широки панталони, имам чувството, че коремчето ми расте със скоростта на светлината хаха вече всичко ми стяга. Ще трябва да направя малко разходка тези дни за още панталони и може би бодита, че на мен повечето блузки за ми crop top Sweat Smile, а тези по-дългите ми се качват нагоре по корема.

А какви чайчета са разрешени за бременни, знам че не всички са препоръчителни?

Аз пия мента предимно, защото ми успокоява стомаха, когато ми е гадно + джинджифил и лимон, мащерка.

# 355
Едно леко напомняне в студените сезони се пият доста чайчета, но не забрвяйте да внимавате с количествата, защото доста от билките (да не кажа всичко без лайка и то расла в био земеделие, че иначе има олово в нея) не са съвсем безопастни по време на бременност.
Всичко е в мярката! Но мащеркат специлно има ефект върху гладката мускулатура, т.е може да предизвика маточни контракции АКО се прекали. Салвията също е абсолютно противопоказна, та дори и ментата. А дозата за всеки е различна, но все пак си имайте едно наум.

# 356
И при мен вече има леко коремче. Миналата седмица си купих от Лидл клин за бременни, доста са удобни, но ще трябва да купувам още неща, че всички дънки и панталони остават в миналото 😆 При вас как е с килограмите? Гледам да не се меря често, но онзи ден се качих на кантара, около 2-3кг съм качила аз.

# 357
На мен генетичката ми изписа фраксипарин и аспирин Sad
Наистина се надявах да избегна инжекциите, много ме е страх от тях и как ще ги слагам.

# 358
Само към Пипи ще добавя, че чай от мащерка може да се пие след 4тия месец, естествено в умерени количества 🤗
Розичка, не се притеснявай. Свиква се ❤️

# 359
Розичка, при мен ММ ми ги поставя. Сестрите от клиниката му показаха как се поставят и сега е негово задължение. Има информация и в листовката, както в YouTube. Ще се справите.

Имай предвид , че от фраксапарина стават синини по корема, да не се стряскаш.

Rali Погледнах и тези в сайта на Sinsay и ми се виждат различна материя. На Lidl са като плетени и много дълбоки. На Sinsay пак така ли да много дълбоки, та мога да загащя и бюста чак ?

Общи условия

Активация на акаунт