Априлче 2025г./тема 2/

• 27 627
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
От наколко дни не бях писала и днес избухнах..😄
За бременните дрехи ако мога да дам пак непоискан съвет е да не прекалявате с количествата. Аз имам само един панталон от миналата бременност, който си е специално за бременни и съм го обувала точно 1-2 пъти. 😄
Та бях намерила една страничка с универсални клинове в които можем да влезем всички от форума в един и са с топла подплата. Тоест стават както за бременни така и за не- супер практични. Такива дрехи си купувам аз. Които ще мога да нося и след като родя. Клинове, рокли (много обичам рокли🥹), худита.Защото бременните дрехи са със странни кройки и след като родиим не влизат в употреба. Така или иначе корема става голям последните 3 месеца и тогава тези клинове са топ решение. Таа купувайте си нормални дрехи просто по-разтегливи и по-големи размери това си е супер решение и освен това бременните дрехи лично мое мнение, но повече са ужасно грозни- като бабешки.😅

# 361
Рози, Кактусче:
И на мен ангиологът ми изписа Фраксипатин 0,4 , но АГ ми каза да взема Клексан 0,4. Нямам абсолютно никаква представа каква е разликата, освен , че Клексан е 2х по-скъп 😏 Взех го вече де, но вместо аспирин ми казаха да пия натаспин. Било по-чиста версия на аспирина. Това, което малко ме притеснява е, че АГ ми каза да почвам да приемам натаспина веднага, а клексан след 3 седмици , защото съм с хемоглобин малко под границата и клексан ще предизвика кървене. Не знам на кого да се доверя, единият ти казва почвай веднага и двете, другият ми казва да забавя клексана с 3 седмици.
Какви са страничните ефекти на Клексан/ Фраксипарин? Виждам какво пише в листовката, но питам от личен опит жените, които вече са го ползвали? За сега ми казват само синини …

# 362
Аз от фраксито получавах буци и синини, че и понякога отвратителен сърбеж. От както ми го смениха с Клексан нямам никакви проблеми, освен, че самото лекарство щипе докато се инжектира ама се свиква. Аз си бия от 8.08 и вече смея да твърдя, че и на сън се дупча😀

# 363
Аз съм на Клексан и не ми посинява корема от инжекциите. Не съм имала странични ефекти от него. От фраксапарина ми ставаше корема много син, все едно ме е блъснала кола. Някои казват, че в определен етап може да се появи алергия от него.

# 364
Аз получих алергична реакция от фраксипарина (повишени ензеофили) на кръвните излезе и след това ми го смениха.

# 365
А кървене имали ли сте? И как ви е хемоглобина? Притеснява ме, че този натаспин, за да почне да действа трябва да се натрупа в кръвта, а аз днес го пия 3 ден… не се чувствам особено предпазена 😏 Иначе ме гледаха на доплер, изследванията за д-дирмер, хомоцистеин и т.н са наред. Чудя се дали да го бия от днес или да изчакам 3 седмици …

# 366
Зацапване имах в 7 г.с. като ми казаха да не спирам инжекциите.Хемоглобина ми е 147.
Странно е, че ти казват да изчакаш 3 седмици. Не знам ти консултира ли се с хематолог? Аз бих слушала хематолог, а не АГ за инжекциите, защото като получих алергичната реакция от фраксито, АГ каза, че било нормално и мога и да не ги сменям. Добре, че послушах хематолога.

# 367
А да ви попитам, повечето ли сте на комбинирано хепарин с аспирин/натаспин или повечето сте само на хепарин.
Защото сякаш като чета в чуждестранни форуми, там на жените на които им установяват нисък papp /доколкото той има връзка с някакви мутации тромбофилия/ на всички назначават аспирин. Това е превантивната мярка.
Аз сега се притеснявам хематоложката да не ми препоръча различна терапия, че тогава ще се раздвоя между двете мнения, дано да се припокриват.
Отделно искам да попитам, може ли ако  това лечение е повече като превантивна мярка, отколкото препоръчано заради голям риск, все пак да се отрази неблагопроятно на бременността, отколкото обратно. Май малко объркано го зададох въпроса, но се надявам да ме разберете.
Ако един вид е презастраховане ползването на тези медикаменти - може ли повече да навреди отколкото да помогне.

# 368
Здравейте! Още се притеснявам да пиша, но следя темата от самото начало.
Аз съм на терапия с фракси през ден, аспирин всеки ден и натаспин по 5 броя на ден. Аспирин и натаспин имат различна функция, а аспирина докъм 14 седмица максимум се дава.
Иначе явно поради възрастта ми на БХС имах 1:28 за Даун, но генетичния тест отхвърли всичко. Надявам  се това да успокои пане малко мамите с големи "рискове"

# 369
Рози, същите въпроси си ги задавам и аз.
Това, за което получих абсолютно единодушие: и двата препарата по никакъв начин не влияят на плода. Нито Аспирин/Натаспин, нито Фраксипарин/ Клексан.
Моята АГ лично е преминала през това, защото тя самата има тромбофилия и ми каза, че е била на Клексан и Натаспин по време на бременността си, но при мен мутациите не били толкова страшни и може на този етап да ми спести инджекциите, тъй като при мен на последния ПКК хемоглобина излезе 112 … имах ниско витамин Д и клексам или фракси ще ми предизвикат кървене …
Обаче съм на път да бия тази вечер прословутата инджекция и да приключа с разсъжденията …

# 370
Здравейте и от мен момичета, отдавна не съм се включвала. След два дни влизам в 14 г.с. Минах БХС и ми излезна за С на Даун 1:1620. Решихме че ще направя пренетален, вече имам записан час.С миналата бременност пак правих излезна ми подобен резултат. А и заради годините предпочитам да направим, скоро ще навърша 37.Иначе все още незнаем пола, има предположение но не е на 100% сигурно.Първото ни е момченце, така че ще се радваме каквото и да е. Иначе аз продължавам със зверско гадене и повръщане всеки ден. Има ли още някой в 14 г.с така, понеже аз се отчайвам. За сега не съм качвала кг даже съм свалила още 2, нямам апетит и ям мн малко. Не ми личи за сега, но и с първата бременност ми пролича доста на късен етап, а не съм слаба. Термина ми е на 24 Април. ❤

# 371
Paradise И аз в четвъртък влизам официално в 14та седмица. Днес гаденето ми компенсира и за вчера. 😀

Имам чувството, че нещо ми е заседнало за гърлото и е ужасно. Пак започна да ми се гади и от водата. Записах си час утре за пренатален тест и аз. Най-накрая 😀.

Гери При теб как са нещата?

Иначе дрехи за бременни не съм взимала много. Повечето са за вкъщи, за да ми е удобно. Аз съм home office и по пижама мога да работа, ако нямам среща. За навън за сега имам широчки рокли и дънки, които ги носих, когато бях повече килограми. Сега са ми доста широки, но в някакъв етап пак ще ми стават.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 13:15 от Пълнолуние

# 372
Paradise И аз в четвъртък влизам официално в 14та седмица. Днес гаденето ми компенсира и са вчера. 😀

Имам чувството, че нещо ми е заседнало за гърлото и е ужасно. Пак започна да ми се гади и от водата. Записах си час утре за пренатален тест и аз. Най-накрая 😀.

Гери При теб как са нещата?

Ехаа, с теб значи вървим заедно за една дата. При мен не е спирало това гадене и повръщане, пия таблетки против гадене и пак нищо. Само сутрин съм ок и следобед се почва. Ям мн малко неща, от повечето ми се гади, сладко изобщо не мога да хапна. Така бях и първия път, бременноста ми е 1:1 с първата, за това имам чувството че пак ще е момче, ни да видим. При теб казаха ли какъв ще е пола или още не е ясно? Какво ще включва пренеталния ти тест? Че аз се чудя между две опции. Тук има 3 вида , обикновен- включва 4 синдрома, пол и още нещо. По-обширен и най-обширен. Чудя се дали да не направя обикновен, с първото правих обширен и се чудя дали пак е нужно.❤

# 373
Пълнолуние не мога да кажа, че съм добре, но е разбираемо - чакаме си резултатите... Отслабнала съм с 3,5 кг и се скъсасах в болницата да повръщам миналата седмица. /13 седмица/
Вчера бяхме на преглед при моя АГ и бебчето си върви супер, много е подвижничко. Отговаря си на седмиците.
Мануна, какъв генетичен тест си правила? Не си правила инвазивна процедура, нали?
Много се радвам, че сте се успокоили Simple Smile дано занапред нямате повече притеснения и само лека и спокойна бременност и пухкаво здраво бебче Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 13:59 от Gery666_

# 374
На ФМ предположиха момиче, но още не знаем какъв е пола. При колежката, която е била при същият лекар е познала още тогава, че ще е момче.

Нищо не им разбирам на пренаталните тестове и нямам и аз идея кой план да избера. За сега съм се насочила към The Vision, но нямам идея кой план да избера. Първоначално се бях насочила към този за около 2200лв, но според лекарката ми няма нужда от него. Утре ще ги питам какъв какъв е % на точност за по-редките синдроми и ще реша на място. За основните знам, че е 99,8%, но ако за другите е много по-нисък не знам дали има смисъл да давам още 600лв.

Гери ❤Надявам се скоро да излязат и всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт