Априлче 2025г./тема 2/

• 27 628
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
Точно така е, Розичка. Всеки си има своите проблеми и е нормално, ако има притеснение да се облагодетелстваме от съвременната медицина. Няма нищо лошо в това да знае човек, дали бебчето, което се развива в него е здраво. Аз също си направих пренатален, ама основния пакет само. Там всичко е ок. Много се зарадвах и успокоих, когато чух тези думи. Всичко е наред.
Въпреки това, незнанието от преглед до преглед рисува страшни сцени в съзнанието ми, но бързо ги отхвърлям. Правя го всеки ден.
Нашия тормоз със съседката продължава. Днес успях все пак да говоря с нея, тя крещеше, аз говорех. Нарочно ме тормозела, да видя какво е. Знаела ме мен тя, че нямам деца, за какво ми било нужно да почивам. Поне 10 пъти ми каза, че нямам деца, сякаш не знам. Тя, още не знае, че съм бременна, и не искам да разбира. Така и не разбрах с какво й преча. И защо ме тормози. Поплаках си после вкъщи. Много гадно ми стана, значи като нямам деца, не струвам и нямам нужда от почивка.

# 391
Мики, съжалявам да го чуя 🥺 колко лоши и несъобразителни хора има....Да няма някакво психическо отклонение жената? Това не е нормално.

# 392
Благодаря, Кактус, за съжаление няма психично заболяване, напълно е с ума си и говори, за да ме нарани. Всичко се прави напълно съзнателно, даже вече е подготвила и лъжата, която ще каже пред полицията. Просто не е била вкъщи, и след като не е отворила, няма как да се докаже противното. В същото време знае, че някой е чукал на вратата, това бяха полицаите, ама тя мисли, че съм аз.
А аз даже не мога да си представя, след като с нея не си обелваме и дума, защото просто не се засичаме, как съм предизвикала тази омраза.
Вчера чак в 1 ч. спря музиката. А нощния сън, даже мисля, че е по-важен от дневния. Ама ще си я търпим и това е. Опитват се да ме убедят, че през два входа, някой едва ли не тропа и мести мебели, и аз това чувам. 🤣

# 393
Здравей, Мики!
Не съм с медицинско образование, но в тази тема с шумните съседи си ме бива, защото съм юрист 😏
Ако шумът идва от силна музика, следващият път , когато се обадиш на 112 и дойде екип дежурни полицаи, поискай от тях да ти съставят протокол. Никога не го правят, защото не им се занимава.
Всъщност, никой не може да задължи съседката ти да им отвори вратата, така че не е нужно да мисли каквито и да е лъжи, обаче, ако отидат до адреса и са пред вратата и двамата констатират, че музиката идва от този апартамент могат да ти напишат констативен протокол, в който подробно описват по какъв сигнал са отишли, кой ги е извикал и, най-важното, какво са констатирали като са отишли на място. Напр. “В 00:50 ч. на 23.10.2024 г. на адрес Еди си кой се чуваше силна музика, след като стигнахме до етаж Х, установихме, че силната музика се чува от ап. Х”. Протоколът трябва да ти е подписан от 2-Мата полицаи, ако е сам, което ме съмнява, трябва , освен от полицая, да е подписан от 2-ма свидетели. С този протокол, се обаждаш в общината, където живееш и питаш кой е органа , който отговаря за спазването на наредбата за обществения ред. Отнасяш им една писмена молба, с копие от протокола , който имаш и искане за налагане на административно наказание на собственика на апартамента. Ако са под наем, повярвай, когато сезират собственика , че дължи глоба, той веднага ще каже, че има договор за наем с лицето Х и У, съответно да си отнесат глобата към него.
Това е способът.
Спънката: да накараш родната полиция да си свърши работата… с цялото ми уважение към тях.

# 394
Много благодаря за съвета, ще се възползвам от него следващия път. ❤️❤️❤️

# 395
  • Смолян
Розичка, при мен ММ ми ги поставя. Сестрите от клиниката му показаха как се поставят и сега е негово задължение. Има информация и в листовката, както в YouTube. Ще се справите.

Имай предвид , че от фраксапарина стават синини по корема, да не се стряскаш.

Rali Погледнах и тези в сайта на Sinsay и ми се виждат различна материя. На Lidl са като плетени и много дълбоки. На Sinsay пак така ли да много дълбоки, та мога да загащя и бюста чак ?
Материята в синсей е по-хубава и да доста да дълбоки. Мката е доста уголемена.😁
Редактирам - само изглеждат уголемени синсей. Едва го облякох през баджаците.😁
Със сигурност е удобен,но това обличане те свива адски и няма да го нося повече.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 09:11 от rali_sm

# 396
Здравейте, момичета, включвам се с добри новини - бебчето няма Даун, Едуардс и Патау, както и хромозомни аномалии и ще си имаме момиченце. Много съм разочарована от доктор Стоилов обаче. Не ми се обади за резултат, а е бил изпратен на него и още по-неприятното е, че от генетичната лаборатория ми казаха да се посъветвам с него.... Връзка с него нямам и директно ми заяви, че ще се видим на следващата фетална морфология... Не се съмнявам, че е страхотен професионалист, но човешкият фактор много  му куца... Просто го казвам за момичетата, които са избрали него за раждането.
Също така искам да направим още консултации с лекари от София - за фетална морфология и ехокардиография. Моля за мнения и препоръки и за връзка, за да звъння да запазвам часове.
Благодаря на всички, които ми стискаха палци. Сега ще пуснем разширени тестове и пак ще имам нужда от Вашата подкрепа Simple Smile

# 397
Гери, много се радвам за добрите новини ❤❤❤

# 398
Гери, много се радвам ❤️❤️❤️
Това е най-добрият специалист в България. Запазвай час още днес, че е натоварен.

# 399
Гери, много се радвам, че всичко е наред 💖
Аз да попитам феталната ехокардиография има ли определен период, когато се прави? По време на втората фетална ли е? Че и аз съм се насочила да направим.

# 400
Току-що звъннах на Марковс. Още нямало график, за ноември ще излезе в понеделник. Трябва да е около втората фетална 20 гс и натам. Препоръки и за фетална морфология в София?

# 401
И аз търся препоръки за втората фетална, чудя се за Чавеева. Аз на първата бях при Стратиева, но ме гледа точно 10 Мин, останалото време друга докторка ме преглеждаше.

# 402
Току-що звъннах на Марковс. Още нямало график, за ноември ще излезе в понеделник. Трябва да е около втората фетална 20 гс и натам. Препоръки и за фетална морфология в София?

Още на 1.10 запазих час в Марковс за 25.11. Странно ми прозвуча това, което са ви казали за графика😨

# 403
Гери, прекрасни новини 🩷 Много, много се радвам 🩷 Опитвам се за себе си да направя някаква груба статистика, но , за сега, без успех. Та, чудех се, дали само на мен ми се струва или масово се раждат основно момченца около нас? 🙄 Тъкмо да счупят лошата статистика в наши времена, в която на един мъж се падаха по 5 жени например 😂

# 404
Анонимна, ти предполагам си запазила час за ФМ, което е различно от фетална ехокардиография.
Гери, може да попиташ дали не могат да те запиша и за ФМ в същия ден в МЦ Марковс, поне да е на едно място и да не се разкарваш. Иначе и преди съм казвала, че препоръчвам доктор Чучумишев с две ръце! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт