Априлче 2025г./тема 2/

• 27 530
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Гери, много се радвам, че всичко е наред Flowers Hibiscus

Аз тази седмица имах разходка до спешното заради бъбречна криза - нещо, което не ми се беше случвало досега. Разминах се с вливане на обезболяващо, no-spa и Неоренал Форте за пиене. Скараха ми се да пия повече вода, защото не пия достатъчно Sweat

Утре влизам в 17г.с. и имаме преглед, та най-накрая ще разберем пола. Колкото се вълнувам, толкова се и притеснявам, както преди всеки преглед.

Нещо последните дни ми се върна гаденето, но по странен начин, просто от нищото ми се повдига и аха - да повърна. Доста ми се ядат само краставици със сол и това вечерям напоследък.

Някоя от вас да се мъчи още с гадене и повръщане?

# 421
Момичета, писах и в другата тема, но ще споделя и тук. Както се опасявах, днес бях при хематоложката и тя съответно ми каза,.че мутациите ми са нискорискови и са и да пия омега три и натаспин. Това д-р Стайкова Варна.
Това срещу мнението на генетичката д-р Константинова за 0.3 фраксипарин/клексан и аспирин 100мг.
Направо се чудя какво да правя.
Ако съдя от личното си впечатление, тази д-р Стайкова е доста прехвалена,  но на мен не ми вдъхна доверие. Разпитваше ме какво са ми казали гинеколозите при които съм ходила, дали са ми изписали аспирин. Дори един от въпросите беше към мен, дали ще пия аспирин и аз и казах че затова съм дошла на преглед, за да ми каже тя какво трябва или не трябва да приемам. Според мен е доста вяла, беше разсеяна и незаинтересована.
Не мога да кажа същото за д-р Константинова, която ми звънеше по своя инициатива дори през уикенда, за да ми обясни резултата и да ми каже какво допълнително да пускам и т.н. Допускам че може да се е презастраховала с назначената терапия, но поне беше категорична, а не шикалкавеше.
Отделно Стайкова ми каза да си пускам кръвните показатели на 3-4 седмици и че ако има влошаване тогава може да се вкара допълнителна терапия с кръворазреждащи. Като я питах да ги съгласувам ли с нея, да идвам ли с резултата тя ми каза да си ги гледам сама и ако били в нормата нямало нужда или пък АГ да прецени. Докато Константинова ми каза, че понякога когато вече кръвните показатели покажат проблем, може да е късно тепърва да се започне с лекарствата.
Направо се чудя какво да правя, дали да започвам терапията или да ходя на друг хематолог тук във Варна. Преди години имаше една добра докторка Кудева, но тя вече ще е много възрастна и не знам дали практикува или да правя такива онлайн консултации

# 422
Момичета, минах преглед бебчето е добре и си расте. Много съм доволна ☺️. Видя някаква сянка до бебчето, заприлича й на миома. Ама не беше сигурна. Каза, за сега го оставяме, ще видим пак на следващия преглед.
Според вас, какво значи, ако имам миома, да очаквам ли кръвоизливи?

# 423
Аз от днес официално съм в 15г.с., иначе бебчето си е в 16г.с. 🤣
elliepeanut, мен още ме мъчи гадене, но е мааааалко по-добре тази седмица. Много се надявам другата седмица да знаем пола вече. Аз имам час за втора ФМ първата седмица на декември. Чучумишев ще каже дали да направя и ФЕКГ. Тя може да се направи и след 20г.с. при необходимост. ❤️
Мики, радвам се, че всичко е наред. При мен пък имало следи от миоми в матката....аз никога не съм имала такива, а само хиперплазия...странна работа и матката ми се била обърнала от бременността 😁

# 424
Кактус, а ти с обърната матка ли си? Аз съм с обърната и чакам да се обърне в правилна позиция, от растежа на бебчето. Само се чудя дали боли това обръщане.
След две седмици ще видим дали е миома или само сянка някаква. Аз си имах сянка, от второто сакче, което отпадна. Не знам дали не вижда това.

# 425
Не, моята матка си е напълно нормална и пропорционална....нямам идея как в толкова ранна бременност може да се обърне......а тези от миомИ не знам...странна работа.

# 426
Мики, моята е обърната. С предната бременност не се е обръщала. Въобще според мен пак ще си е такава. Единственият плюс е, че след първото раждане болките при цикъл не са толкоз зверски, колкото преди. Имало е случаи да припадам и аулин да не ми подейства. Но сега се живее.

# 427
Момичета, писах и в другата тема, но ще споделя и тук. Както се опасявах, днес бях при хематоложката и тя съответно ми каза,.че мутациите ми са нискорискови и са и да пия омега три и натаспин. Това д-р Стайкова Варна.
Това срещу мнението на генетичката д-р Константинова за 0.3 фраксипарин/клексан и аспирин 100мг.
Направо се чудя какво да правя.
Ако съдя от личното си впечатление, тази д-р Стайкова е доста прехвалена,  но на мен не ми вдъхна доверие. Разпитваше ме какво са ми казали гинеколозите при които съм ходила, дали са ми изписали аспирин. Дори един от въпросите беше към мен, дали ще пия аспирин и аз и казах че затова съм дошла на преглед, за да ми каже тя какво трябва или не трябва да приемам. Според мен е доста вяла, беше разсеяна и незаинтересована.
Не мога да кажа същото за д-р Константинова, която ми звънеше по своя инициатива дори през уикенда, за да ми обясни резултата и да ми каже какво допълнително да пускам и т.н. Допускам че може да се е презастраховала с назначената терапия, но поне беше категорична, а не шикалкавеше.
Отделно Стайкова ми каза да си пускам кръвните показатели на 3-4 седмици и че ако има влошаване тогава може да се вкара допълнителна терапия с кръворазреждащи. Като я питах да ги съгласувам ли с нея, да идвам ли с резултата тя ми каза да си ги гледам сама и ако били в нормата нямало нужда или пък АГ да прецени. Докато Константинова ми каза, че понякога когато вече кръвните показатели покажат проблем, може да е късно тепърва да се започне с лекарствата.
Направо се чудя какво да правя, дали да започвам терапията или да ходя на друг хематолог тук във Варна. Преди години имаше една добра докторка Кудева, но тя вече ще е много възрастна и не знам дали практикува или да правя такива онлайн консултации
Рози, абсолютно същата ситуация! 1:1.
4 различни мнения от 2-ма АГ, един ангиолог и един хематолог.
1. Според АГ в Токуда: фраксипарин 0,4;
2. Моят АГ - само натаспин, след 1 месец включвам клексан 0,4;
3. Ангиолог: Фраксипарин 0,4 + натаспин;
4. Хематолог (д-р Тончев) : Клексан 0,4 + Натаспин:
Ако не се лъжа с теб имахме сходни мутации. Всички казват нищо сериозно, но са множество и затова обуславя терапия.
Това, което ме накара да избера терапия номер 4 от вчера, беше фактът, че пред кабинетът на д-р Тончев имаше поне 4-5 момичета с коремчета, което, за мен означава, че човекът има опит с бременни , а и ми беше препоръчан от доста места точно по тази причина.
Щом неприятният момент се състои в слагането на инджекцията, вчера стиснах зъби и спах спокойно.

# 428
Много странно, аз за първи път чувам, че може да се обърне, ако си е в правилна позиция. А миомите как се получават, също не съм наясно, и аз досега не съм имала миоми като чели, не са ги споменавали при прегледите, все щеше да се види, ако имах.
Гери, наистина съм чела, че може изобщо да не се обърне матката, засега нищо не ми казва АГ, че се е обърнала. Аз иначе имам поносими болки при цикъл, не пия изобщо хапчета за болка. Само два-три пъти ми се е налагало, при силно срязване, иначе не.

# 429
Аз Мирчева не я харесвам като човек е супер ама като специалист не,защото  тя правеше феталните във Вита и не видя на доплера проблем уж ии след 5 дни имах за второ мнение фетална (аз тогава ходех много пп лекари) и Чавеева изпадна в ступор колко са ми зле артериите бяха почти затворени иии така  та не я препоръчвам...

# 430
Момичета, имам следният въпрос:
Колко от Вас се следят при АГ, при който възнамеряват да раждат? Защото започвам да се чувствам супер невежа сред обкръжението си от майки, които ми казват “ама как така не се следиш там, където ще раждаш? Избери си лекар, не се мотай, време е, не отивай в последния момент…” А АГ при която се следя е в частен кабинет , съответно не изражда … мисля си дали да не се запиша и във Вита, където смятам да раждам и да си ходя при 2-те 😏

# 431
Зари, ти въпреки че се беше поуспокоила като ти разясниха мутациите, все пак решаваш да правиш най - разширената профилактика.
Да ти кажа и аз това решение ще взема, за да знам че съм отхвърлила поне един евентуален проблем за неуспешна бременност, другото вече е божа работа.
Взех си вече една кутия с фраксипарин и утре сутринта ги започвам. Ако вече установя някакво негативно влияние ще се консултирах пак с хематолог, но не с тази докторка.

# 432
Моята Аг също не изражда, аз мисля малко по-късно да се спра на определен лекар (защото още съм в чуденка) и към края да ходя и при него на прегледи, за да знае поне състоянието ми.

# 433
Зари, терапиите на ангиолога и хематолога се припокриват. Моят хематолог е доктор Тончев. От опит ти казвам да си вземеш Клексан като по-пречистен. Ако нямаш достатъчно финанси, започни с Фраксипарин и ако получиш алергия, смени с Клексан. Всичко ще бъде наред! ☺️❤️🤗
Мики, нямам идея 😁 Наистина се изненадах много като ми каза, че матката ми не може да се разбере накъде е 😅

# 434
Рози, всъщност единствено моята АГ изключваше инжекциите и то само за следващия месец. Сиреч, бяха неизбежни. Но, да ти кажа, тези дни, в които бях в размишление започнах да се чувствам притеснена, дали може точно за 1 ден да стане проблем, защо не си слушам ангиолога и т.н. Затова вчера отидох при д-р Тончев, за който, отново казвам, получих прекрасни отзиви, които споделям на 100 %. Каза ми да не чакам да имам неразвиваща се бременност, или пази Боже, нещо по-лошо, за да започна терапия. Та, от вчера свекървата ми наби иглата 😂 Спокойна съм, защото е медицинска сестра и , уж, ме харесва 😂😂😂
Казаха ми да слагам инжекциите на няколко см от пъпа, на “по-мазничко” местенце 😂 Добре че моя милост си хапва добре, та никак не бях затруднена от тази задача.
Мисля, че и ти ще се чувстваш по-спокойна като започнеш терапията, която, виждам, стандартно изписват.
Позитивна съм, защото виждам, че доста мами са на тези медикаменти по време на цялата бременност и имат здрави бебета.

Кактусче, определено д-р Тончев влиза в списъка ми с доктори по призвание, а не по професия. Изключително присърце приема всички бременни момичета и си личи, че експертизата му на тема тромбофилия е доста добра.

Пак въпросче: Някоя от вас имала ли е завишени показатели на фолиева киселина? Не са с много единици, но, все пак, са завишени 😏
И прословутия хемоглобин … все ми излиза 3-4-5 единици под нормата, при желязо , витамини Б12 и Д в норма… 😏
Споделете някоя “бабина отвара “ за повлияване на хемоглобина 😏

Общи условия

Активация на акаунт