Априлче 2025г./тема 2/

• 26 002
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
Кактусче и аз вчера съм ти правила компания с това така приятно занимание “върни си вечерята”.

При нас близките ни знаят и работодателите ни, защото и двамата ходим заедно по прегледи и изследвания. Няколко колеги също знаят вече, защото те ме заместват при прегледите и тн. Знаеха и за инвитрото, защото и тогава ме заместваха. Аз за сега не мисля да го обявявам в социалните мрежи. Може би по-натам ще имам друго мнение, но за сега ще се въздържим. Ако направим някоя хубава бременна фотосесия, може и да реша да споделя. Но зависи и от килограмите, че с кантара не се харесвам вече 😀

Бебока не го усещам, а плацентата е задна. Но аз още съм в 15та седмица. След 2 дни влизам в 16та и вероятно е раничко.

# 676
Как сте, момичета 🤗❤ Аз тъкмо се зарадвах, че напоследък само с гадене минавам.....и снощи така повръщах...Все едно пак се върнах в третия месец. Аз съм вече в 17г.с. като роднините и само най-близките приятели знаят за новината. Какво ви е мнението за обявяване на бременност в социалните мрежи и кога бихте споделили новината ☺
При нас знаят все още само родителите ни и брат ми. Даже на приятели не сме казали още, но това е заради предишен горчив опит.. също съм против обявяване в социални мрежи, джендър партита (малко ми е панаир на суетата), качване на бебешки снимки (особено новродени с открити личица), но всеки си го усеща по негов си начин (няма грешно/правилно). Така или иначе after all единствените хора, които истински ги е грижа за вас са семесйтвото. 🤍 другото е малко излишна за мен парлама и досадни въпроси/съвети. 🤷🏽♀
П.с на бабите и близки приятели, ще споделим след 20-21г.с на всички останали когато дойде след това.😅

# 677
Аз съм споделила с колеги и много малко приятели, в Интернет - живот и здраве напролет като се роди бебенцето.

# 678
Благодаря за включването, мили момичета ❤️🤗 Напълно съм съгласна. Иначе, ако имам хубава фотосесия, бих споделила ☺️ Луничке, ти нали беше с по-ранна овулация. Според нея ли си почти в 16г.с. или според ПРМ. Иначе аз след 2 дни съм в 17г.с. по ПРМ и трансфер. Иначе бебчето си отговаря на 18г.с. Вчера за първи път усетих бебчето доста отчетливо, толкова е странно 🤗❤️ Нямам търпение след 2 седмици вече да ме рита постоянно 🤣 Според ПРМ съм с термин 17 април, при теб последно кога е терминът 😁 Иначе 18ти април е Великден 😍

# 679
На роднините казахме още в началото ние. В работата при мен вече всички знаят тъй като от средата на декември изчезвам да си почивам, а на ММ, само по-близките колеги и шефът му. Вече съм в 18г.с и доста ми личи, така че няма как и да го скрия дори със широки дрехи.

В интернет съм качвала себе си с коремчето, но само на close friends. Аз нямам и много приятели/последователи, така че нямам притеснения относно това. Бебето не мисля да го качвам никъде до 40ти ден поне, а и като цяло едва ли ще качвам снимки докато е малко, защото не съм от този тип хора.

# 680
По календар съм 24.04.2025г и спрямо това изчисление съм още в 15 седмица. Иначе на ФМ ме написаха с термин 17.04 и по него съм вече в 16та седмица.  Нямам идея кога е била О, понеже не я следях, но по усещане е била около 10-12 ден, което си е 2-4 дни по-рано. Реално и аз вече не знам в коя седмица съм и казвам тази по календар.

На видеозона девойката е доста немирна и аз направо не знам какво ще е като почна да я усещам.

Споменавате за някакви картони. Какви са тези картони, предполагам следящата по ЗК Ви ги прави. Аз още нямам такъв.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 15:13 от Пълнолуние

# 681
И аз се включвам момичета. При нас знаят родители и много малка част от приятелите ни. Постепенно вече като си личи коремчето ще почнат да разбират и останалите. За споделянето в социалните мрежи съм 50/50, ако успеем да направим и ние някоя хубава фотосесия, може би бих качила снимка, но разбира се на по-късен етап. Много ми се искаше с някой коленен декор да е, но май няма да смогнем да се впишем в някоя коледна фотосесия.

# 682
  • Варна
Има ли други при които бебето да излиза на ехографа с две седмици напред.
Още отначало вървеше напред, но беше с една седмица. Днес бях на преглед, по последен ПРМ съм 17седм. и 4дни. А на ефографа излзиа 19седмица.
При предния преглед в 15та, излизаше 17та.
По принцип знам, че съм с ранна овулация и приемам преднина 5-6 дни, но две седмици......
Доктора каза, че няма за какво да се притеснявам, разлика от 2-3 седмици се считала за нормална.

# 683
И аз съм раздвоена за социалните мрежи, януари ще сме на кръщене и може би тогава ще кача снимки, тогава ще съм в 7-ми месец и мисля, че е добре, и хората ще качват и все ще бъда на някоя снимка 🤣. Така че, психически се подготвям за тогава. Иначе, ако успея да навия моя мъж за зимна фотосесия, бих направила ☺️. Бих качила към февруари.

Розичка, щом лекаря казва, че всичко е ок, значи е така. Ако си имала ранна овулация, значи приеми, че е 1 седмица напред, а не 2.

Аз съм на 07.11 на преглед, днес направихме кръв и урина, излезе белтък в урината, завишени еритроцити и левкоцити, не чета много хубави неща. Малко се тревожа, днес бях и с болки в кръста, в крака, бяха като предменструални, имах и леко зацапване, това увеличи и тревогата ми. Пратихме на АГ, но още чакаме отговор от нея. Отделно и ТСХ ми е завишено, беше под 1, а сега 3.5.

# 684
Здравейте, прекрасни мами. Чета ви тези дни, но нямам сили да пиша. В 16та седмица и 3 дни съм вече, повръщането беше спряло за ден и половина само миналата седмица, иначе всичко си продължава с пълна сила и започвам да се отчайвам, дали ще си остане така докрая. Sad Пия Вомекс и витамин Б6, но не помагат особено. Утре имам час да видим бебо, не сме го виждали от месец вече и нямам търпение, налегна ме и малко притеснение, дали всичко е ок (не, че имам основание, но винаги преди преглед ми е хем еуфорично, хем леко притеснено).
Иначе, относно споделянето в социални мрежи -  аз, също като вас, ако се харесам на някоя снимка с коремче, бих си качила, но май след като се роди бебчо и го видя. След това, не смятам да качвам снимки и да слагам иконки на лицето му 🤣 не знам, това винаги ми е било леко странно- или ще го покажа, или няма да качвам. Ние не сме много по качването на снимки, но обикновено от някое хубаво място или важно за мен събитие, споделям. После ми харесва, като ми излизат спомени. Също, имам много роднини и приятели, които се радват да видят нещо хубаво от нас. Simple Smile
Казали сме на най- близките приятели и роднини и на работата.
Прегръщам ви виртуално ❤️ 💙❤️

# 685
  • Смолян
Как сте, момичета 🤗❤️ Аз тъкмо се зарадвах, че напоследък само с гадене минавам.....и снощи така повръщах...Все едно пак се върнах в третия месец. Аз съм вече в 17г.с. като роднините и само най-близките приятели знаят за новината. Какво ви е мнението за обявяване на бременност в социалните мрежи и кога бихте споделили новината ☺️
Точно във фейса и Инстаграм не бих качила такава новина, защото не знам кой с какви очи ще гледа на мен, но това е мое усещане.

# 686
  • Варна
Мики, ти беше ли на фраксипарин или се бъркам. В тази или мартенската тема имаше едно момиче, което имаше белтък в урината, но май пусна след това стерилна урина и излезе друг резултат.
Аз също имах два три дни менструални болки, но сега отминаха. Забелязвам, че когато вървя повече се появяват. Пия по 2 но шпа и ми минават. Аз имам ужасни болки в гърба и не знам как ще се изкарва до 9ти месец.

# 687
Само на аспирин протект съм, нямам фраксипарин. Дано, аз за първи път пускам урина в лабораторията, даже не знаех стерилна или не да пусна, затова пуснах обикновена. Ако АГ каже, ще пусна и стерилна. Лаборантката беше супер груба, крещеше ни, защото не знаехме, ами като не ми се е налагало, няма как да знаем. Направо се учудих от себе си как запазих самообладание и запазих добрия тон, докато тя през цялото време беше супер груба. Мъжа ми много се ядоса, ама видя, че аз не реагирам и той не посмя.

# 688
Мики, ти беше ли на фраксипарин или се бъркам. В тази или мартенската тема имаше едно момиче, което имаше белтък в урината, но май пусна след това стерилна урина и излезе друг резултат.
Аз също имах два три дни менструални болки, но сега отминаха. Забелязвам, че когато вървя повече се появяват. Пия по 2 но шпа и ми минават. Аз имам ужасни болки в гърба и не знам как ще се изкарва до 9ти месец.

Аз бях с белтък. Приеха ме и в болницата, за наблюдение. Пуснахме изследвания и там и се оказа лабораторна грешка. На фраксипарин съм.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 17:23 от Pocket

# 689
Нямам думи, направо да нямаш вяра на нищо. АГ писа, че засега няма нищо спешно и ще обсъдим нещата на 07.11. Ще чакаме до четвъртък.
Покет, радвам се, че се е оказало грешка, това е най-доброто, но с тези грешки направо си е нож с две остриета. А притеснението, които причиняват, никой не го смята.

Общи условия

Активация на акаунт