Априлче 2025г./тема 2/

• 25 999
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Аз сега малко се притесних, защото чета че това избързване с две седмици може да означава гестационен диабет.
Отделно, това че ми е доста увеличен корема може да е поради увеличени околоплодни води, което е пак симптом на гестационен диабет. Лекаря не каза да вижда повече води, но ми е странен този голям корем в толкова ранен месец, както и това бебе с две седмици напред......
Другата седмица съм на ЖК и ще видя там какво ще ми кажат.

# 691
Розичка, моето бебче е инвитро, а е седмица напред. Отделно от това направо ще ми се пръсне коремът. Доста е голям, но околоплодните води са в норма. Аз съм с висока захар на гладно и риск от ГД, но за сега тези неща не се дължат на диабет.

# 692
Момичета, обикновената урина се прави с лакмус... Колко да е точно изследване?
Микроскопски се оглежда единствено седимента и се следи дали има оплаквания от докторите. Ако говорим за масово еритроцити, левкоцити, бактерии и имате признаци на възпаление, е ясно. Моят съвет е да я повториш като направиш подготовка за стерилна урина, защото тогава е по-точна. Иначе само си изкарваш акъла...

# 693
И аз съм раздвоена за социалните мрежи, януари ще сме на кръщене и може би тогава ще кача снимки, тогава ще съм в 7-ми месец и мисля, че е добре, и хората ще качват и все ще бъда на някоя снимка 🤣. Така че, психически се подготвям за тогава. Иначе, ако успея да навия моя мъж за зимна фотосесия, бих направила ☺. Бих качила към февруари.

Розичка, щом лекаря казва, че всичко е ок, значи е така. Ако си имала ранна овулация, значи приеми, че е 1 седмица напред, а не 2.

Аз съм на 07.11 на преглед, днес направихме кръв и урина, излезе белтък в урината, завишени еритроцити и левкоцити, не чета много хубави неща. Малко се тревожа, днес бях и с болки в кръста, в крака, бяха като предменструални, имах и леко зацапване, това увеличи и тревогата ми. Пратихме на АГ, но още чакаме отговор от нея. Отделно и ТСХ ми е завишено, беше под 1, а сега 3.5.
Мики, миналата седмица писах по същия въпрос. Изследване в Токуда- резултат завишен албумин и левкоцити. Звъннах по спешност на АГ, каза ми да отида на другия ден в друга лаборатория и да дам стерилна урина (първа урина след тоалет) , за да в изследват като обикновена. От албумина и левкоцитите нямаше следа.
Не са точни изследванията за урина. Но после се консултирах с нефролог и тя ми каза, че най-точно се установява белтък в урината с 24-часова урина, което е занимавка, но е най-точен резултатът.

# 694
Благодаря ви, момичета. Сигурно ще направя стерилна урина и да повторим изследването. Ще изчакам само да мине прегледа, че АГ може да ми даде направление.

Розичка и аз съм го чела това за ГД, понеже имам риск за такъв. На мен коремчето се надува главно от храната, която е вредна за мен - всичко с бяло брашно, захар, олио, пържено. Ама няма как да огранича всичко, а и не е хубаво. Олио вкъщи не ползвам, само зехтин, но като ходим на гости, на заведения - няма как, хапвам си. Възможно е от някоя храна да е така коремчето ти. Ти изследвала ли си кръвна захар, инсулин на гладно и хома индекс?
При мен хома индекс беше 5.5, което е малко над границата. Успях да сваля на 2.8, сега сигурно се е покачило малко. Малко трябваше да влезе в норми, но не се оплаквам, че забременях. Ще успея след раждането 🙂.

# 695
Зари, ти къде пуска стерилната. Аз тъкмо мислех в Токуда да пусна урината, ама се зачудих след твоята история.

Гери Оздравяхте ли? Още ли чакаме резултати?

На мен корема ми се подува от всякаква храна, дори и само вода да пия пак. Но това при мен го има още от преди бременноста.

# 696
  • Варна
Не съм пуслала нищо конкретно за ГД, само стандартните кръвни, които ми пускат на ЖК, но дори не съм ги виждала. Предполагам че изследват само кръвна захар на гладно.
На БХС и на мен ми излезе висок риск от ГД, но го отдавам на факта че имам леко наднормено тегло. 153 съм висока и забременях 59кг, което си е наднормено.
Тя лекарката, която ли прави ФМ тогава и разчита БХС точно това ми препоръча - да внимавам с кг и да ям много зеленчуци. В момента съм 62кг, което не мога да преценя рязко покачване ли не, не е ли.......
Аз от генетични изследвания и други тревоги, ГД е последното което би могло да ми хрумне.
Сега ще си отворя документите от предната бременност да гледам как е вървяло бебето и каква ми е била обиколката на корема, но мисля че не бях така подута още в 4ти месец.
Предполагам, че ако имаше нещо притеснително с водите доктора щеше да ми каже.

# 697
Луничке, още сме болни. Даже се влошихме с детето. Голямо кашляне, голямо нещо. Вирусът започна с лека хрема, мина през температура и сега сме на вълна яката бухане. Пазете се, защото всичко лекари викат, че е от вируса, но такова чудо не съм преживявала.
Резултатите според мен в края на месеца... Голямо чакане ни чака.
Благодаря, че попита.
Стерилната показва само за наличие на бактерии, момичета. Иначе обикновената показва за наличие на белтъци, кръв и тн, но се препоръчва да си я направите след тоалет и да я занесете в контейнер от вкъщи.
Рози, има приложения, които показват колко трябва да ти е теглото по показателите преди забременяване.
Не се притеснявай толкова. Коремът е различен при втора бременност. Не може да се възстанови коремната стена напълно...имай го в предвид.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 18:38 от Gery666_

# 698
И мен обикновената урина ме караха да я нося от вкъщи в контейнер като стерилна урина.

# 699
Аз се сдобих с един обрив, който обаче като огледам хубаво прилича на лишей. Дано не е нищо фатално... в петък съм при АГ, дано даде лек.

# 700
Как сте, момичета 🤗❤ Аз тъкмо се зарадвах, че напоследък само с гадене минавам.....и снощи така повръщах...Все едно пак се върнах в третия месец. Аз съм вече в 17г.с. като роднините и само най-близките приятели знаят за новината. Какво ви е мнението за обявяване на бременност в социалните мрежи и кога бихте споделили новината ☺

Мнението ми е, че масово хората са завистливи , малцина са тези, които биха се зарадвали истински . Не е нужно според мен, но всеки решава. Индивидуално решение, както повечето пъти. За социалните мрежи …

Иначе и аз имам гадене понякога, в 19та съм, вече получих  лек ритник 😀😍

Понякога няма движение с часове, това ме филмира, но не искам да живея така още пет месеца. За по-опитните и информирани момичета - постоянни ли са движенията или може да има и дълги периоди без да се усеща нищо? 🙏❤

# 701
Здравейте, момичета!
Това , което е написала Гери горе, по отношение на изследването за урина, е съвсем точно. Всъщност, тя беше една от дамите тук, която ме насочи правилно, когато споделих, че имам лоши изследвания.
С оглед прецизност и обективност на получения резултат и лекарите ме посъветваха същото: дайте за проба стерилна урина (първа след тоалет) , независимо че ще изследвате обикновена урина. Първата била “ най-ценна”.
Пълнолуние, аз пуснах изследването в Токуда, но не бързам да заклеймя лабораторията, защото дадох урина като най-непросветен идиот. Бях на разходка в Южния и на връщане , така да свърша работа, 😂 се изследвах 😏Сиреч, нито тоалет, нито е била първа. Смятам, че, ако дадеш материал , събран по адекватен начин, няма да имаш проблем Simple Smile
    Моето , лично, мнение по въпроса със социалните мрежи е, че аз ще се въздържа. За съжаление, по емпиричен път, стигнах до извода, че хората са ужасно лоши и завистливи. Казвам го с огромно огорчение. Мисля си, че хората, които истински ще ликуват и изживеят щастието ни, вече знаят. Всичко останало е ирелевантно.Разбира се, всичко е въпрос на личен избор.
    Аз вече съм 19 г.с + 2 дни, но нашето момченце от първия преглед си върви с 5 дни назад. Казаха ми, че се дължи на късна овулация. Малко се обърквам при въпроса в коя седмица съм 😏, коя се казва: тази по ПМЦ или по развитие на бебето?
Докторите казват, че е възможно бебчо да навакса тези 5 дни до термина.
И нищо не съм усетила още, а така го чакам. Може би се дължи на факта, че е първата ми бременност и съм с предна плацента. Не знам.

# 702
  • Варна
Аз днес не съм усещала нито едно движение, защото от сутринта съм в движение.
Сега сядам на дивана и ще чакам Grinning
Днес най - после си получих резултата от Genesafe и за щастие е отрицателен.

# 703
Аз все още усещам само гъделичкане, дори не знам дали е бебока. Силно се надявам да е😄 Днес влизам в 16 г.с

# 704
  • Русе
Относно споделянето - вече споделих на приятелите си, на работа ме знаят от от 10 г.с. по стечения на обстоятелствата. Вече от никой не крия, директно споделям на близки, а и като цяло хората открито си ме питат, защото доста ми личи.
Относно социалните мрежи - категорично не споделям публично, но пък членувам във ФБ групата за априлските бебета (затворена група е).

Общи условия

Активация на акаунт