АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 020
  • 439
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ако е свила мускул при ваксина може да се е отразило. Като се стегне мускул и после боли повече. И на малката така я изхакаха с последната ваксина, че ми се дорева. Зачервено е, но няма промяна в настроението й.

При мен потенето мина толкова отдавна, че вече не помня, че го е имало. Провери си хормоните как са.

# 31
Повече от месец се опитвам да давам каша и не иска и това е. С плодово пюре, със зеленчуково и не я иска.
Давам само пюрета. С какво мога да заместя тая каша? Кога може да давам попара и да вкарам глутена?

# 32
  • София
Аз за следобедна закуска давам всякакви вариации на кисело мляко с плодове, кисело мляко с бисквити, извара с плодове, котидж с плодове. Засега една от любимите комбинации е авокадо, банан и извара.

Попара мисля другата седмица да дам. Синът ми я обожаваше. Иначе глутен въвеждам вече от около седмица (след няколко дни навършва 7м). Яла е пълнозърнеста паста (в пюре), бисквити. Утре ще сложа сухар в зеленчуковото пюре. Тези дни мисля и кухня да започна да поръчвам и да въведа и вечерята.

Започнах да я слагам в икейското столче. Храни се много по-спокойно, опитва и сама да взима в уста лъжицата. Доста по-добре й е като седи седнала.

# 33
Аз за следобедна закуска давам всякакви вариации на кисело мляко с плодове, кисело мляко с бисквити, извара с плодове, котидж с плодове. Засега една от любимите комбинации е авокадо, банан и извара.

Попара мисля другата седмица да дам. Синът ми я обожаваше. Иначе глутен въвеждам вече от около седмица (след няколко дни навършва 7м). Яла е пълнозърнеста паста (в пюре), бисквити. Утре ще сложа сухар в зеленчуковото пюре. Тези дни мисля и кухня да започна да поръчвам и да въведа и вечерята.

Започнах да я слагам в икейското столче. Храни се много по-спокойно, опитва и сама да взима в уста лъжицата. Доста по-добре й е като седи седнала.

От къде намирате обезсолена извара и котидж?

# 34
  • София
Не ги обезсолявам, само гледам възможно най-малко сол да има (организмът има нужда и от това). Само сиренето мисля да обезсолявам и то в началото. Ние вкъщи като цяло използваме много малко сол.

# 35
Момичета, дайте съвет кога слагате вие бебчетата за ядене на твърда храна?
Очевидно й харесват пюретата даже няма нещо щ, което да е показала, че не й НО големият проблем идва, че се изнервя много бързо на стола…
В началото почваме с добри 5-6 лъжици и после се започва едно ядосване, постоянно трябва да я забаламосвам с някоя играчка, с изобщо не ми се искаше да правя подобни неща, защото искам да се фокусира върху храната и да знае какво как се случва. Дори в този момент като благоволи да отвори уста видимо й харесва и си го преглъща, но ядосването надделява.
Не знам от неудобство ли е от какво. С пег перего сме, опитвала съм всякакви позиции, с без табла..
Ритъмът ни от край време е да яде преди заспиване. Та и в тази насока съм опитвала доста преди да трябва да яде да я сложа, за да е по-спокойна ( тогава пък имам чувството, че грам не й се яде и нормално, опитвала съм средно положение - пак същото, опитвам и точно когато е време за ядене и е видимо гладна, а тогава пък вече много й се доспива, защото това хранене е доооста по-бавно от млякото и после пък и с миенето съвсем се изнервя.
Много се ядосвам, защото видимо не в от храната, но нещо не мога да я напасна кога да яде.
Как е при вас?

# 36
  • София
Все едно говорите за много по-големи деца от моето 😀 Аз днес й дадох пащърнак за втори път, а за първи път успях да й пробутам 1/3 от най-малките бурканчета пюрета. Кога започнахте с жълтъка? Извинявам се ако вече съм питала, паметта ми е слабо място след раждането.

# 37
Все едно говорите за много по-големи деца от моето 😀 Аз днес й дадох пащърнак за втори път, а за първи път успях да й пробутам 1/3 от най-малките бурканчета пюрета. Кога започнахте с жълтъка? Извинявам се ако вече съм питала, паметта ми е слабо място след раждането.
Аз лично ,щом въведох всички зеленчуци започнах да добавям и жълтък.

# 38
  • София
На 6м започнах да й въвеждам жълтък. Първо по 1/4, после по 1/2, сега е на цял жълтък вече.

# 39
Здравейте Simple Smile
Преди 3 дни биха на малката ваксина в крачето горе. От вчера мястото е надуто и твърдо, а тя направо е друго бебе. Не спира да плаче, да крещи и недоволства. Втора вечер я приспивам с часове...то е рев, гърчене и мятане. Не знам дали си въобразявам, но мисля, че се успокоява като тупам с пръст леко мястото. До сега ваксините са преминавали абсолютно незабелязано и без проблемно. Уикенд е и няма как да се свържа с педиатърката. Случвало ли се е при вашето бебе след ваксина такова втвърдяване на мястото?

И един абсолютно страничен въпрос. Как сте с потенето след раждането? Ситуацията при мен е буквално екстремна и не издържам вече. Възможно ли е да се дължи още на хормони, след 6 месеца? И като казвам потене.... хора, ужасно е! Тяло, лице, глава
са вир вода след всяко малко движение. Не съм и предполагала, че е възможно такова нещо. Срам ме е вече дори и от мъжа ми. Човека минава понякога покрай мен и спонтанно иска да ме целуне или прегърне, а аз съм потна от-до като работник на строеж през лятото 😭
Гледах в Амазон за някакви таблетки против силно потене,  но рецензиите са доста противоречиви, а не са евтини. Някакви съвети?

При моето момче винаги след ваксината против коклюш се получаваше твърдо топче. Казаха ми, че просто прави реакция и да правя компрес с риванол, които наистина помогнаха, за 3-4 дни се оправи мястото. При другите ваксини не е правил реакция досега.

# 40
Ние след почти седмица със сополи ще пускаме секрет и на двете деца(на каката намаляха,ама при малката е ужас,чак не й се яде....)
Има сополи и си мисля,че ще излезе бактерия .....

При нас беше същото. Направо едвам дишаше миналата седмица малката. Е, няма бактерия по чудо този месец. Иначе вече 3 пъти лекуваме една упорита бактерия. Нея утрепахме, ама сополите не. Баткото се оправи, имаше и кашлица и лека температура. На малката обаче остана това пусто хъркане и това е.
Още ли хърка....и двете ми деца са с бактерия една и съща ...та сме на маз-бактробан.
Каката добре се повлиява ама малката никак,носа пълен,хърка,поне яде...чакам да минат дните за маз и да го мислим с лл.
Вече си мисля да не е от зъби ...то пък ...няма лекуване...🫥🫥😵‍💫

# 41
Момичета, мислите ли и ако да от кога да слагате бебчетата в проходилки?

# 42
Каката не съм я слагала...в нищо....сама си тръгна и второто няма да слагам поне засега  така съм решила...ама тя стана мн шавлива,мисля че пак няма да имам нужда (от майската тема съм,но ви чета редовно и малко се включвам р.7.05)

# 43
Аз проходилка няма да използвам. Нямаме място.
С баткото ползвахме, но сега няма

# 44
  • София
Мими, УНГ каза засъхнал секрет и тесни каналчета. Няма бактерия, няма и стичане вече, но прихъркването си го има от време на време. Изследванията са й ок, не показват вирус някакъв. Иначе с бактробан трепахме лятото бактерия, после още 2м опитвахме, та накрая се изчисти след курса (маз и 2 пъти капки). Много упорита се оказа.

Няма да ползвам проходилка. Баткото имаше уокър, но повече си играеше с него, не го е бутал. Проходи преди да разбере, че можеше да го бута. Сега с малката дори не мисля да взимам и него. Само ще ми пълни малкото свободно място 😀

Общи условия

Активация на акаунт