АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 002
  • 439
  •   1
Отговори
# 75
Моето бебе си имаше и продължава да си има 2 нощни хранения. Като цяло си следва 24 часова схема с мляко на през 4 часа +/- и това е. Пюре - зеленчуково + месо/яйце, честно казано го има като междинно хранене, защото не я засища за дълго. Повечето наистина сте супер напред, браво 🥺 Аз в крайна сметка реших да не следвам схеми, а само да се запозная кога, какво е ок да давам. Правя зулунчукови пюрета и заготовки с месо вкъщи. Кашите и плодовите пюрета не са й любими за сега и не я мъча много.

Има ли някой спрял да стирилизира? Аз все още стерилизирам буквално всичко май. Всяко шише след хранене, биберон сменям няколко пъти на ден. А реално тя си е само на земята заедно с кучето и.... то колкото и да е чисто, няма вече стерилизация 😄 Логиката ми е все, че от млякото в шишетага се въдят много бактерии. От 2 дни обаче се чудя не е ли излишно вече ?

# 76
Моето бебе си имаше и продължава да си има 2 нощни хранения. Като цяло си следва 24 часова схема с мляко на през 4 часа +/- и това е. Пюре - зеленчуково + месо/яйце, честно казано го има като междинно хранене, защото не я засища за дълго. Повечето наистина сте супер напред, браво 🥺 Аз в крайна сметка реших да не следвам схеми, а само да се запозная кога, какво е ок да давам. Правя зулунчукови пюрета и заготовки с месо вкъщи. Кашите и плодовите пюрета не са й любими за сега и не я мъча много.

Има ли някой спрял да стирилизира? Аз все още стерилизирам буквално всичко май. Всяко шише след хранене, биберон сменям няколко пъти на ден. А реално тя си е само на земята заедно с кучето и.... то колкото и да е чисто, няма вече стерилизация 😄 Логиката ми е все, че от млякото в шишетага се въдят много бактерии. От 2 дни обаче се чудя не е ли излишно вече ?
Точно за тази тема отворих сегс и исках да пиша. Стерилизирането Satisfied
И аз съм така. Още всичко стерилизирам поради същата причина. Не знам, така го чувствам просто и се чудя кога ще ми дойде музатс да спра. А и този уред така ме дразни и ми пречи... но уви, продължавам да го ползвам ежедневно.

# 77
Според мен докато правите мляко в шишета се стерилизира.
Ние се кърмим и шишетата са само за вода и пак ги стерилизирам на две седмици, иначе мия с Frosch.

# 78
  • София
Отдавна не стерилизирам. Изхвърлих и стерилизатора и освободих място в кухнята. Мия с вряла вода.

# 79
И аз не стерилизирам от края на 3-ти месец. Не кърмя.
JayRay  я сподели ,храни ли се твойта госпожица от кухнята? Една позната от моя град работи в Юначе,но не доставят ,нямат пункт при нас. Единствено намерих едни Вълшебник.Чува ли ли сте за тях?
За нея е още рано,но проучвам.

# 80
  • София
Знам я кухнята, но не съм я поръчвала. Мисля, че заедно с Хер бебе са на един собственик (ако не бъркам Вълшебник и Българче). Хвърлих един поглед на менюто и ми се струва ок. Единствено забелязвам, че ползват доматено пюре, а не домати, но може да имат предвид домати смлени на пюре 😀 Виждам, че са от 7м и те.
Други кухни, които съм взимала - Фуристо, но не ми допадна. За Стара Загора съм взимала от частна за баткото няколко пъти (нямам идея как се казваше), но беше отвратителна. Толкова нишесте и брашно наблъскано имаше вътре, че изглеждаше гнусно. Дано за последните 3г са я пооправили, че не знам как някой взима въобще. Сега за по-нататък съм набелязала на Pureo, но пак за след годинката и то при пътувания.

Иначе яде, не цялото количество (220гр), но бива. Трябва й време явно да свикне с вкуса. По-различно е от бурканчетата. Батко й също беше така в началото и после при преминаването на меню за 1г+.

# 81
Аз да похваля Алекс,че много му хареса кухнята на Юначе и определено ни спечелиха за клиент.

# 82
Отдавна не съм влизала да ви чета , но сега като минах всичко се изненадах колко бързо си хапват малчовците. Направо не знам как и кога успяхте да ги захраните така тез бебета ,че вече и на кухня 🙄😳 ?! Ние с нашата мома (вече на 7м) тепърва  ѝ дадох пуешко... Доста неща е опитала и имаше проблем с пащърнака ,скоро ще пробвам да дам пак.
Да питам майките ,които кърмят как заместихте хранене, след колко време? Колко изяждат приблизително на обяд бебета ви? Слагате ли /слагахте ли мляко в пюрето и ако ДА, какво?
(С каката това захранване беше пълен кошмар -много злоядо човече 😁 и определено съм супер боса в това )

Иначе ние  цялото семейство пак сме  във филма с боледуването, та каката ни е вкъщи от доста време и малката е със сополи. Уж нищо ѝ няма пък и покашля 🤯 Почна да плаче през нощта и вече се надявам да идват тези зъби,че  се виждат от месец вече а не пробиват (Надявам се всичко да е от тях) .

Аз не стерилизирам и смятам, че след като вече лапат всичко е напълно излишно .

Косопад все още имам ,но е доста по-добре положението от преди.

# 83
Ние цяло заместено хранене нямаме. Младежа хапва по 30 грама от храната. Чака си кърма.
За приготвяне на кашите използвам адаптирано козе мляко на Holle .

# 84
Мале чета и завиждам! Първото ми дете злоядо не се справих с захранването хич и до ден днешен, на 5 години вече все още си е злояда. Така си мечтаех, че с второто ще се случат нещата, но и малкия юнак категорично отказва пюрета, попари мляко с бисквити и всичко що е за бебета.
Спирах го за няколко дни, после пак предлагах.. Но не... Та тези дни си давах изцяло наша храна супа, леща и бебето си яде с кеф..пробвах метода ЗВБ със сварен морков много му хареса да яде сам, но така се задави, че ме е страх да опитам пак..

# 85
Здравейте, въпрос към тези по напред със захранването - кашитр от сорта оризова, царевична (безмлечните и белглутеновите) дават ли се и след като се въведе глутена и млечните неща? Ясно е че е по преценка ма всеки който както си иска, но нужни ли са въобще или са просто преходни?

# 86
  • София
И ние сме с две нощни хранения. Така е откакто навърши четири месеца. Преди това се будеше по веднъж. Кърмим се на около три часа, като в началото 🫠 Зъби няма, подути венци също, така че не знам защо е това будене. Често си въобразявам, че кърмата е малко, но пък уж качва.

За баткото взимах Вълшебник. С Хер бебе са на една фирма, както е писала JayRay. Доволна бях, вкусно беше, изяждаше всичко.

И аз стерилизирам шишета за кърма, биберони.

Давате ли вода? Особено на кърмените ме интересува. Баткото пропи много късно. Сега сестра му я бях пробвала по-рано и отказа категорично.

# 87
Според мен е редно да се започне с безглутенови и безмлечни каши и тогава останалите.

Нашата беба също се буди на три часа да суче и веднага заспива, така че смятам е нормално.

Започнах да давам вода откакто я захранвам и определено смятам ,че ще е трудно пропиването. Предлагам постоянно ,но в повечето случаи не иска.

# 88
При нас интересно се получи. Вода му давам от както се е родил, но сме на АМ. Лятото и по 125мл си изпиваше за денонощие, но от скоро му предлагам чат пат плодов пауч и го измуква целия, съответно му взех чаша/шише ли е какво ли е със сламка (на Нук 8+ се води) и захапа от раз и пие с голямо удоволствие. Просто споделям, може да опитате в опитите си да изявят желание към водата водени от интереса на новото шише.

# 89
Вода давам от както ни изписаха. Даже някой път забравям и като започне да реве ,предлагам мляко,залъгалка и накрая се окаже,че е жадна.Пине си водичка и млъква.
Благодаря за мненията за Вълшебник.
Какво трябва да е яла,за да мине на кухня?
За глутена да питам аз...как да захраня с повече, ако не яде каши?
Достатъчно ли е само да опитва всеки ден по лъжичка каша...малко сухар в пюрето,за да бъде захранена?

Общи условия

Активация на акаунт