АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 409
  • 439
  •   1
Отговори
# 165
Снощи каката и баткото украсиха елхата и днес малкия като я видя много я хареса. Нападна топките от най -долния ред, но там сложихме от онези металните които се отварят и вътре има бонбони. За сега елхата си е на мястото, но предстои да видим дали ще оцелее 🤔

# 166
Та, един ден бащата се намеси, започна да й дава с лъжичката той… и си изяде и соленото без проблем. Та, установихме, че ми върти номера 😂 Но иначе си имаме още доста за въвеждане 🥲
Laughing
Абсолютно нормално!
Асоцират майката с конкретно нещо. При нас примерно наближава час за хранене, в другата стая е с който и да било, появявам се и автоматично почва да мрънка. Само му повтарям да спре да вижда в мен шише с мляко Laughing
Елхата в крайна сметка я сложихме на такава пластмасова табуретка, стол ли е (без облегалка), която е върху стол с облегалка и завъртяна с гръб, така че да няма от къде да подръпне. Стана супер. Хем се вижда цялата, хем не може да я стигне.
До сега не съм прочела някой да ползва проходилка. Ние ползваме, други има ли?

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 22:31 от ^LadyBug^

# 167
  • София
Нашата проходилка я изхвърлих. Баткото я ползва доста в началото на прохождането. Сега с малката смятам да взема нещо за бутане, когато му дойде времето. Много ме кефи икейската проходилка. Нея бих купила.

# 168
Много благодаря на тези, които писаха, че кърмят и не са много напред със захранването. Успокоихте ме, момичета.
 Нашто бебе някои дни яде по пет лъжици и то от любимите си пюрета само. Най-голямото количество до тук й е 60 грама. Забелязвам, че не си отваря устата, а се опитва да ближе лъжицата, а каквото лапне го избутва навън с език. Освен да й казвам “Ам” и да й показвам как се яде, друго не се сещам 🙂
Аз имам чувството, че моя ще го кърмя до първи клас.. Пълен отказ от храна постижения имаме само с тиквата и отвреме на време му топвам хлябче от нашата манджа
Елхата я пазя с кошарата, когато е на проходилката слагам кошарата пред елхата.
Пълзенето го прескачаме, любимото му занимание е проходилката или аз да го държа за ръце и да вървим из целия апартамент.

# 169
  • София
Тези, които кърмите, давате ли вода след пюре и изобщо през деня или го карате само на кърма (както съм аз😅)?

# 170
Давам вода след пюре и отвреме навреме през деня. Общо изпива 80 мл понякога 100.
Нефрологът каза поне 150 мл на ден , ама ни е все още непосилно това количество.

# 171
Тези, които кърмите, давате ли вода след пюре и изобщо през деня или го карате само на кърма (както съм аз😅)?

Водата започва със захранването, независимо на какво е бебето. И на нас нефрологът ни каза по 150мл за 6ти месец и по 50мл да вдигаме всеки месец до 1 година

# 172
Вода пие, от както съм я родила.
Елхата ми е на двора.
За проходилка ...не знам дали ще купувам.Става от два дни в кошарата и мрънка ,явно че не може да ходи ...не знам.

# 173
Вчера ходихме на ортопед при др Арнаудов - Пловдив. Той е твърдо против проходилки и бънджи , поради склонност към болестта на Блаунт (О-образно изкривяване ), много трудно се оправяло. А ние тъкмо взехме на малкия бънджи за Коледа 😔 След като проходи тогава можело да го слагам , но едвали ще му е толкова забавно.
За прохождането каза , вкъщи бос или по чорапи и след това да ползва “боси” обувки.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 11:40 от lubi06

# 174
Здравейте, аз съм от юнските майки. От един месец захранвам, но сме все така на 2-3 лъжички с много мъка. В началото поне като се разсейваше, отваряше уста, нищо че плюеше, а вече не се лъже и стиска устни. Още от началото сменям зеленчука на всеки два дена. На Хип са пюретата. Пробвала съм и с кърма, и без. А вчера пробвах и по ЗВБ да дам сварен морков на парчета. Ами помачка го, но нищо не поднесе към устата си. Два пъти му подадох аз, и двата пъти го изплю.
Въпросът ми е има ли и сред вас такива случаи и можете ли да ми дадете съвети как да подходя?

# 175
Пробвай след седмица отново.Явно не е готово детето.
Темата ни замира май ,ама ще попитам и аз нещо.
От месата дадохте ли свинско? А белтък?
Преди няколко дни се показа зъбче.С какво мажете или давате? Ама да е ефикасно, че мойте клечки не действат,както ми се иска Grinning

# 176
Пробвай след седмица отново.Явно не е готово детето.
Темата ни замира май ,ама ще попитам и аз нещо.
От месата дадохте ли свинско? А белтък?
Преди няколко дни се показа зъбче.С какво мажете или давате? Ама да е ефикасно, че мойте клечки не действат,както ми се иска Grinning
Давам Камилия при признаци на неспокойство. Мажа с Калгел. Не съм си играла с Бочко, но пък прочетох тук на няколко пъти Дентокинд гел ило нещо такова беше и споделяха, че помагало.
Ние сме с 4 зъба и горнитебрезци сега пробиват. Почти заедно вървят 4 бр пт горе.
Свинско и телешко не съм давала. Днес дадох риба. Ще изчакам малко с тях може би. Белтък също не съм.

# 177
Аз със захранването го давам малко през просото, телешко отдавна дадох, но пък е далеч от цели порции.

Gengigel или нещо подобно давам за зъбите.

# 178
Давам кисело мляко,но се потриса. Дайте идеи с какво да й го правя,за да не й е толкова кисело. Освен с бисквитки..

# 179
Давам кисело мляко,но се потриса. Дайте идеи с какво да й го правя,за да не й е толкова кисело. Освен с бисквитки..
Плодове, овесени ядки.
Не съм давала още кисело мляко

Общи условия

Активация на акаунт