АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 055
  • 439
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ние сме с чувалчета, голямо удобство ми е и не я мисля постоянно дали е завита. Спи на 22 градуса с боди и пижама (+чувала). Отделно винаги има едно одеялце, което гушка.

Зъбите са два броя, но горният венец е адски подут от известно време. Очаквам няколко зъба наведнъж. Има и тя малко хрема, от която кашля през деня по време на сън.

Бибата я отказа тотално. Ползваше за заспиване преди 🫠

Хапва си твърда храна, има и предпочитания вече. На почит си остава кърмата обаче и търси по-често откакто е захранена. И ние боледувахме януари, хвана ни грипа. Беше тежко и мисля, че все още не сме се оправили напълно цялото семейство.

# 271
  • Поморие
Завивам, тя се отвива и така си спи. Чувалче само 1 път направих опит и не повторих...поставих се на нейно място.
Да ви питам имате ли зъби? Поникнаха й долните два в 8 ми месец и от тогава нищо.
Огладняват ли по -често от както ядат други храни? Тя стана като новородено.
Нощем по два пъти. Мисля,че кухнята не я засища.
Когато почнат да никнат зъби, бебетата минават през някаква регресия в съня. На моята дъщеря започнаха да никнат на 4м. От 2м. се беше отучила да суче нощем. Оттогава, до сега (11м.) няма нощ, в която да не става 1-2 пъти, даже имаше период, в който по два часа не можехме да я приспим, дори и да е сукала.
Нормално е да мине известно време след като са пробили два зъба, за да тръгнат и останалите.

# 272
Здравейте, момичета ! И честит празник!
Матей до средата на януари нямаше нито един зъб и за 1 месец се сдоби с 6. 😀 С яденето и спането е скаран обаче. Има дни, през които яде много малко и е основно на кърма. През деня спи добре. Има 2 дремки, за които заспива лесно, но през нощта се буди много… от 10тина дни нямаме вечер с под 5 събуждания. Обмислям да се свържа с консултант по сън.
Скоро предстоят рождени дни. Какво мислите да правите?

# 273
  • Поморие
Здравейте, момичета ! И честит празник!
Матей до средата на януари нямаше нито един зъб и за 1 месец се сдоби с 6. 😀 С яденето и спането е скаран обаче. Има дни, през които яде много малко и е основно на кърма. През деня спи добре. Има 2 дремки, за които заспива лесно, но през нощта се буди много… от 10тина дни нямаме вечер с под 5 събуждания. Обмислям да се свържа с консултант по сън.
Скоро предстоят рождени дни. Какво мислите да правите?
И аз обмислям консултация, че вече не знам как да оправя нощния сън и при голямото дете и при бебето. Бих искала препоръки. Доста е скъпо, но дано да си заслужава и да си върна нормалния сън.

# 274
  • София
Аз повече няма да казвам и да се радвам за неща 😀 Вчера легна беззъба, днес се събуди с 2 пробили зъба.  Гледам и горе венеца е надут доста, та чакам и там да се появят накуп двата.

За рождения ден ще сме домашно с бабите и дядовците. Дори тествах рецептата за тортата, че да знам какво има да подобрявам. Украса (балони) съм взела. Туй то ще е. С повече хора и на заведение ще е лятото като й правим кръщенето.

# 275
Относно съня, и ние сме така от 7 месечна като стана е доста разпокъсан нощем. Има нощи спинка по-добре, но пак си има поне две пробуждания, иначе сме стигали до 4-5.
Бях се свързала с консултант, честно казано поне методите му не бяха шокови и драматични като на голяма част от тях, но да си призная ефект не видях. И се отказах. Сега общо взето се водя по детето. Гледам да има до 2ч-2ч,30 дневен сън (покрай вируси и неразположения нещата коренно се променят) разпределен в две дремки. Но пак зависи в колко часа се е събудила, ако стане късно, всичко се измества и сме стигали и на една дрямка. Следях и ИБ.
Общо взето повечето деца покрай нас и от моите наблюдения не спят много часове нощем. Няма как да спинка 10 часа без да се пробуди.

Относно празници, ние мислехме да направим 2в1 събитие, но покрай боледуването сега (зъби ли вирус ли и аз още не знам), решихме да отложим кръщенето за по-топли дни. А да се почерпим за РД със семейството у дома.
Нищо, че вече купих рокли за мен и Беба.

# 276
Тези от вас, които са с одеала: как обличате сега? И на каква стаина температура спи бебето?

Температурата е 22-23 градуса. Спи с пижама и го завивам с позлатени одеалце.

Честити ви зъбчета JayRay

Ние ще сме в едно заведение с детски център за рождения ден, защото вкъщи не можем да се съберем. Няма място .
Взех от Shein украса. Поръчах торта и съм готова 😁 един месец по-рано вече съм готова 😁

# 277
Тези от вас, които са с одеала: как обличате сега? И на каква стаина температура спи бебето?

Температурата е 22-23 градуса. Спи с пижама и го завивам с позлатени одеалце.

Честити ви зъбчета JayRay

Ние ще сме в едно заведение с детски център за рождения ден, защото вкъщи не можем да се съберем. Няма място .
Взех от Shein украса. Поръчах торта и съм готова 😁 един месец по-рано вече съм готова 😁

Браво, Честити зъбчета JayRaу!

Аз много исках РД да е вкъщи, за да си украся в повече и да си го усетя, но и вкъщи е тясно и ММ успя да ме склони за заведение, не е с детски кът. Уж сме само родата, но пак минимума сме 8 възрастни и 6 деца + бебето, та 7 да речем Stuck Out Tongue Winking Eye
Ще взема утре украса, поне може да си украся там. Торта също съм избрала, менюто готово и така.
Чудех се само нещо за аниматор, но още има време, ще го доизмислям.

# 278
Здравейте, има ли мамчета от Варна? Simple Smile

# 279
Здравейте, има ли мамчета от Варна? Simple Smile

Аз 😊

# 280

В кой квартал сте? Къде се разхождате? Simple Smile

# 281

В кой квартал сте? Къде се разхождате? Simple Smile

Ще ви пиша на лично.

# 282
  • София
С какъв режим са вашите бебета? При нас нещо куца, защото започна да се буди много рано - 5:30-6:00 или 6:30 в най-добрия случай. Сутрин спи час, час и половина и следобед прави едночасова дрямка. Вечер гледам да е легнала до 20ч.

# 283
С какъв режим са вашите бебета? При нас нещо куца, защото започна да се буди много рано - 5:30-6:00 или 6:30 в най-добрия случай. Сутрин спи час, час и половина и следобед прави едночасова дрямка. Вечер гледам да е легнала до 20ч.
Щом ляга 20 часа е нормално да стане в 6. Ние се храним в 6:00 и веднага лягаме до към 9:00. След това има една дрямка 11:30 до 12:00-12:30. След това още една в 15:30-16:00 до 17:00-18:00. Вечер заспива към 22:00 часа.

# 284
Калоян от новороден си ляга около 22:00, още от режима на трите часа.
Става около 8-9. През деня нещо ни куца организацията за спането. Спи различно всеки ден. И с 1 дрямка може и с 2. Но с 2 му е по добрр, въпроса е, че като дремне около 11-12, после му се доспива към 4-5 и съответно следобедната му закуска отиваааа...ехеее, за около 6-6и30. Няма значение обаче дали е закусвал в 6 или в 5, пак около 9и30-10 е легнал. Все още сме само на АМ вечер, с бисквитки де, но мисля докато си иска да си кара вечер на мляко, е не прркалено де, че пък знам и случай после до големи годинки да търдят само мляко вечер за лягане, че и това не е ок. В понеделник ще ходим за проба манту, че няма белег. При вас как са? А да попитам тези с които имат и по големи дечица или пък са се ровили миналото лято примерно дали сте оцелили нещо ефективно против кърлежи/комари? Понеже ни чака цяло лято нагоре-надолу с караваната и ислам да се подготвя с нещо сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт