АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 041
  • 439
  •   1
Отговори
# 330
В момента избиват 3 горни и 1 долен. До момента е само с двата долни.
Давам дентокинд, но таблетки. Според мен помагат.
Нашето парти също мина,беше 1 час весела, останалото време кисела. Стряска се от крещене и викане,,,не ми се мисли за яслата догодина. Дано свикне с писъците на други деца.

# 331
Честити първи годинки на навършилите ги Heart
Нека всички рястат здравички и с много любов и късмет Kissing Heart
И няшия 1ви РД мина в петък. В заведение бяхме. Откарахме 5 часа. Предимно на ръце, но с настроение цял ден. Усещаше си деня явно Blush
И проходилката даже беше с нас. Той обича да сменя обстановка и да има разнообразие.
Марина, казваш за яслата догодина, но има мноого време до тогава. Виждаме как се менят с всеки ден. Тепърва идва и лято, по активен сезон, повече срещи с хора и време навън, така че малко по малко ще свикне.
И тук се сещам за темата относно яслата - ние чак на 2 и... год мислим да го пускаме. Малко никак не се пада като е роден Април, но ни е рано на 1 и пол. Confused
И батковците са пускани след 2г.
Но имаше други схеми, имаме си 1 златна Баба (и дядо също), с главно "Б", която се опитва да огрява на всякъде. Тогава бяхме и само ние с внуци де, та тя активно гледаше тогава, сега обаче е работна и ние си се оправяме. Така де, няма уйкенд да не е взела ту едни, ту други, но за тръгването ми на работа тогава и на децата на градина тя поемаше гледането. Сега ми е малко терсене, че ще навляза и в третата год майчинство. А и леко, леко, позатъпяла се чувствам и си ми въртят така вътрешно едни притеснения за догодина как ще успея след такава голяма пауза да се адаптирам... Rolling Eyes

# 332
И нашият рожден ден мина.
Правихме и прощъпалник, че младежа взе че проходи . Хвана ролетката 😁 майстор ще е.
Ние подписахме договор за частна ясла от септември, защото шансовете ни за прием са минимални. Записахме го в яслата в която и баткото тръгна като малък, но собственичката като го видя сегашния младеж какъв е бандит, малко се уплаши как ще го опазят 😂.
Ще се пробваме все пак в "мелето" за места в държавна ясла, ама не се надявам много.

# 333
  • София
Аз също я пуснах да се джурка, но дори с 16т са си на жребий при нас. Няма как да стоя чак до 2г и половина да я гледам и да се надявам да я приемат (ако въобще има прием за 2ра ясла, защото последните години в района няма). Ако не стане с държавна ще търсим частна за след зимата и като наближи 2. Тя е общителна, много обича да се закача с други деца и постоянно ги търси. От друга страна и нас все търси, та ще видим как ще е.

Мен лично вече ми е в повече цялата дандания по майчинството. Просто огромна е разликата дали е едно, или повече деца. Да, успявам и да тренирам, излизам, пътуваме, уча и се готвя за работата, но имам нужда вече да говоря повече за различни неща от ясли, градини, сополи, гърнета и всичко това (а покрай мен масово се ражда и тази година).

# 334
Мен лично вече ми е в повече цялата дандания по майчинството. Просто огромна е разликата дали е едно, или повече деца. Да, успявам и да тренирам, излизам, пътуваме, уча и се готвя за работата, но имам нужда вече да говоря повече за различни неща от ясли, градини, сополи, гърнета и всичко това (а покрай мен масово се ражда и тази година).
И аз така се чувствам 👍

# 335
И аз така се чувствам 👍
Един глас и от мене:).
Когато говоря и се виждам с приятелки съм им забранила да ме разпитват за детето в подробности.Казвам ,че е добре и сменям темата.
Тук поне с яслите няма проблем има,свободни места всеки месец.

# 336
  • София
Ето ме и мен с едно бебе на годинка вече 🙈

Ние празнувахме малко вкъщи, после на заведение с детски кът и бебешка част. Нашата девойка също е общителна, обича да се закача и харесва да има деца наоколо.

За ясла ще се пробваме и ние, въпреки малките шансове, но често казано не ми се връща още на работа още и най-вече не ми се откъсва от малкото.

# 337
Ползвате ли камери за наблюдение?
От какви модели сте доволни? Търся препоръки за такава с wi-fi, защото нашата не върши добра работа.

# 338
От какви модели сте доволни? Търся препоръки за такава с wi-fi, защото нашата не върши добра работа.
Ние ползваме тази по препоръка на приятели и сме доволни
https://www.emag.bg/kamera-za-nabljudenie-xiaomi-smart-c400-s-pa … n=share%20product

# 339
Ние сме с тази, купувана преди 5-6 месеца от Озон, но беше 50 лв: https://www.ozone.bg/product/cangaroo-kamera-wi-fi-lan-3mp-hype/

Ползвам я само, за да видя дали още спи, дали се е събудил и си играе. Не съм сложила СД карта, за момента няма какво да записва, през приложението отварям ако искам да видя нещо без да влизам да го притеснявам.

# 340
https://www.emag.bg/kamera-za-nabljudenie-xiaomi-smart-c400-s-pa … n=share%20product

Много харесвам продуктите им.

Как е нощната картина, вижда ли се добре детето? Има ли детектор за движение?
И най-важното: дисконектва ли се лесно, защото нашата ако я преместя в друго помещение се почва едно дисконектва е и логване и конектване... Искам да мога безпроблемно да си я места в другата стая и това да не налага да чакам 1 час да се логне.

# 341

И най-важното: дисконектва ли се лесно, защото нашата ако я преместя в друго помещение се почва едно дисконектва е и логване и конектване... Искам да мога безпроблемно да си я места в другата стая и това да не налага да чакам 1 час да се логне.
Пускам приглушена нощна лампа , за да се вижда . Има сензор за движение. Много рядко ми се е случвало да се дисканектне , но става за няма и 5мин свързването . Най-неприятната част е когато забие камерата поради слаб сигнал на нета и си мислеш ,че го гледаш детето 😁

# 342

Пускам приглушена нощна лампа , за да се вижда . Има сензор за движение. Много рядко ми се е случвало да се дисканектне , но става за няма и 5мин свързването . Най-неприятната част е когато забие камерата поради слаб сигнал на нета и си мислеш ,че го гледаш детето 😁

Да, именно... Имам познати с по две устройства само за да нямат такива засечки... 😄

# 343
  • София
Имаме две камери - една с кабел (Motorola) и с една с wifi, китайска. Доволни сме от втората, въпреки че го има момента с прекъсването на връзката при местене в друга стая.

# 344
Момичета, искам да попитам нещо. Другия уйкенд "Ох, на мама" имат организирано събитие за бъдещи и настоящи родители - https://ohnamama.bg/event . Стори ми се интересно и се записах за 17ти, но нямам никой с когото да отида. Не че ми пречи сама да отида, но все пак да видя някоя от вас дали пък случайно не се е записла също? Тези лекции май предизвикват по голям интерес в бременните, но все пак Blush

Общи условия

Активация на акаунт