АПРИЛСКИ бебета 2024 - тема 2

• 14 002
  • 439
  •   1
Отговори
# 360
Има ли все още кърмещи майчета сред вас дами? 😊 Също ползвате ли кърменето за успокояване при зъбоникненето?

И аз все още кърмя. Опитвам да го отбия, но нощите са кошмарни и се чудя дали да продължа с опитите или да изчакам сам да се откаже.

Под кошмарни какво по-точно имаш в предвид? Чести будения предполагам? Асоциация за заспиване ли ви е кърменето? Моята дъщеря също все още я кърмя, пристрастено кърмаче си е, но когато често се буди установих, че не е кърменето причината (също детето е нахранено), то дори ни помага да минаваме по-лесно през доста тежки периоди. При нас буденията се дължат на зъбоникнене. И кърменето определено я успокоява. Може и при вас да е това? Казвам го, при положение че дъщеря ми заспива в мен, гушната и кърмейки я.

Точно това имам предвид, мнооого чести събуждания. Кърменето му е асоциация за сън. Имам чувството, че всички други бебета/тодлъри 😀 около нас спят, само моето не. Дори на моменти се чувствам много виновна. Все едно аз нещо не правя както трябва и затова има проблеми със съня, а опитах какво ли не, за да го подобря. Откакто се е родил, няма нито една нощ, в която да е спал непробудно.

Да попитам нещо друго. Мина ли при някой от вас ваксината против морбили? При нас предстои тази седмица и ми е на премисъл.

# 361
А вашите деца тормозят ли ви🧐😁
Моето постояно ме хапе, скубе и го приема като на игра незнам как да го отуча от това.
Със първото дете коренна разлика. Неочаквах, че момчетата са такива диваци🙈😁 Все някъде да бяга, да се катери, да прави бели. Отваря шкафове, перални. Не стои на едно място 5мин.Дори стол за хранене не използваме. Храним се в движение.
А с каката гледането след 10 месец си беше песен направо

# 362
Моето постояно ме хапе, скубе и го приема като на игра незнам как да го отуча от това.
Със първото дете коренна разлика. Неочаквах, че момчетата са такива диваци🙈😁 Все някъде да бяга, да се катери, да прави бели. Отваря шкафове, перални. Не стои на едно място 5мин.Дори стол за хранене не използваме. Храним се в движение.
Ани, това си е до детето, пола няма общо споредмен. От първото до третото дете всяко е различно от другото. Най-големия ми беше най-див и ревлив... Triumph
Сега е на 13 и пак най много енергия се изразходва заради него. Живи и здрави да са и да растат обградени от любов.

# 363
Моят не ме тормози, ама ме изтощава 🤣
Една минута не може да остане без надзор. Днес за разкош си натопи четката за зъби в тоалетната. Талант е голям. С батко му такова нещо не бях виждала.

# 364
И моето момиче ме скубе и се опитва да ми отваря очите, качва се на холната маса и върви по нея, бърка в пералнята.
Да питам какво прясно мляко давате и по колко? Искам да кисна овесени ядки в мляко

# 365
И моето момиче ме скубе и се опитва да ми отваря очите, качва се на холната маса и върви по нея, бърка в пералнята.
Да питам какво прясно мляко давате и по колко? Искам да кисна овесени ядки в мляко
Аз давам от това, което сме купили за нас. Нито нисък процент, нито висок, придържам се в средата. Аз правя каша с прясното мляко, около 200 мл. ползвам.

# 366
  • София
И за мен е до дете и характер. Баткото беше ужасно труден и див. Но явно второто надгражда и доказва, че има още накъде и че момичетата хич не са кротки както се мисли.

Аз давам от нашето прясно, 3.6% взимаме. Овесените ядки обаче ги варя в него, не съм пробвала да накисвам.

# 367
Има ли все още кърмещи майчета сред вас дами? 😊 Също ползвате ли кърменето за успокояване при зъбоникненето?

И аз все още кърмя. Опитвам да го отбия, но нощите са кошмарни и се чудя дали да продължа с опитите или да изчакам сам да се откаже.

Под кошмарни какво по-точно имаш в предвид? Чести будения предполагам? Асоциация за заспиване ли ви е кърменето? Моята дъщеря също все още я кърмя, пристрастено кърмаче си е, но когато често се буди установих, че не е кърменето причината (също детето е нахранено), то дори ни помага да минаваме по-лесно през доста тежки периоди. При нас буденията се дължат на зъбоникнене. И кърменето определено я успокоява. Може и при вас да е това? Казвам го, при положение че дъщеря ми заспива в мен, гушната и кърмейки я.

Точно това имам предвид, мнооого чести събуждания. Кърменето му е асоциация за сън. Имам чувството, че всички други бебета/тодлъри 😀 около нас спят, само моето не. Дори на моменти се чувствам много виновна. Все едно аз нещо не правя както трябва и затова има проблеми със съня, а опитах какво ли не, за да го подобря. Откакто се е родил, няма нито една нощ, в която да е спал непробудно.

Да попитам нещо друго. Мина ли при някой от вас ваксината против морбили? При нас предстои тази седмица и ми е на премисъл.

Всичко правиш чудесно и си добра майка! Не се упреквай, децата са различни. Не слушай и хората кой какво ти разправя, често нещата са доста изкривени и ти остават едно горчиво чувство че не си достатъчно добра майка, или пък че нещо с детето ти не е ок. Реално всички родители имат някакви премеждия с бебетата, всеки от различно естество. Аз лично никога не си позволявам да съдя и да давам супер категорични изказвания на база моето дете или моя опит, както често ми прави впечатление че се прави. Фактът, че ставаш всяка нощ, гушкаш успокояваш, кърмиш, което аз като кърмачка много добре разбирам какво ти е... Не си сама!❤️ Моята дъщеря от малка е нощна птица, супер спокойно и кротко дете е, но нощите са били предизвикателство преди помня с приспиването (там и аз грешах с режима), после реших да си следвам детето, да не следвам графици режими, единствено да се съобразявам да не спи след 16 ч и да я изморявам достатъчно, за да спинка нощем добре. Общо взето това е разковничето според мен и нашия опит. Не подценявай зъбите също. При нас никнат бавно, едва с три зъбчета е и четвърти напът. Това също оказва огромно влияние на нощния сън, а гърдата представлява за тях уникален начин за успокояване. В такива моменти съм благодарила че я кърмя. Иначе помага при нас Дентокинд таблетки, може да пробваш да даваш известно време, за да има натрупване.

Относно ваксината, моята дъщеря я мина преди пет дни, но за съжаление баща й докара едни вируси вкъщи и се лепна и на детето, вдигна температура. Снощи в чудо се видях. Така че гледай детето първо да е здраво, и после да го опазите ако е възможно. Ние също все я пазим, но понякога няма начин да се изолирате от външния свят, тати работи с много хора и шансовете са големи за заразяване. По-скоро ще работя да подсиля имунитета моя и на съпруга ми, защото определено и двамата сме с понижен в момента и често лепваме всякакви вируси, за разлика от преди.

Успех!🍀😊

# 368
Аз не кърмя от доста време, но моята дъщеря от 6 месечна приплаква насън и това става около 10-15 пъти на вечер. Какво ли не правих да го променя, не става и не става . Така че не се чувствай виновна.
От вчера пък е с температура - ту вдига, ту спада и нищо друго и няма Thinking Не мога да разбера какво точно става. Дано само с това да се размине.

# 369
Има ли дечица ,на които все още давате сутрин и вечер мляко?
Ако не , вие ли го спирахте или те сами го отказват.
Ако го спра сутрешното например ,ще пие ли повече вода?
С прясно мляко от кухнята я захраних. Как я ядат храната вашите бебета?
Мачкате,пасирате или си давате големите парчета?

# 370
Има ли дечица ,на които все още давате сутрин и вечер мляко?
Ако не , вие ли го спирахте или те сами го отказват.
Ако го спра сутрешното например ,ще пие ли повече вода?
С прясно мляко от кухнята я захраних. Как я ядат храната вашите бебета?
Мачкате,пасирате или си давате големите парчета?
Не сме спирали сутеин и вечер млякото, според мен още е рано, тя си го харесва, а също е и полезно. За храната - понякога мачкам, но гледам да си давам вече големи парченца. Малката се справя с тях, но понякога я мързи да дъвча.

# 371
  • София
В повечето дни евентуално сутрин пие малко мляко, но после и закусва. Започнала е и него да прескача, та май сега ни е последната кутия и повече няма да взимам. Не го търси както преди, предпочита си нормалната храна и все към нея се насочва. Пасирани са й нещата тип крем супи, картофено пюре. Другите яде с малки парчета, ама е с почти 4 зъба и вижда зор с по-големи. Иначе бисквити, малки палачинки и подобни си ги яде нормално. Та от всичко по малко си има. Надявам се до есента да яде вече по-уверено и по-едрите неща, че в яслата да може да се храни спокойно. Започнах да й давам и приборите, но е твърд привърженик на ръцете и е по-трудно с по-течни неща.

# 372
Алекс хапва всичко на малки парченца, ако нещо е много пюрирано го отказва. Иска да си има парчета,за да дъвче.
Аз чисто прясно мляко не съм давала. Давала съм го като част от палачинки,кексчета, бисквитена торта.

# 373
Не бях чела от месеци и слава Богу, че отворих случайно. След последните страници в темата, просто ме обвзе спокойствие, че нещата които прави моята дъщеря, ги правят и другите деца.

Имаше коментар, дали ни тормозят. Понякога направо си ме малтретира дори. Успокоява се при заспиване само докога дърпа и рови,  ииии унищожава косата ми. Като кажа със сериозен тон "Не. Боли ме, спри."  се смее все едно правя смешки. Обикновено "Не" е най-смешната дума. Ако се дръпна или й махна ръцете, единствената й цел е да се добере пак. Понякога толкова много ме заболява или пък продължава толкова дълго , че съм на ръба да изригна. Пробвам всичко да я отуча, не и не. Честно казано понякога просто се приближавам, че да ме скуби от по-близко, че да боли по-малко.... Лудост.🤦‍♀️

Друга майка е писала, че от раждането няма непробудва нощ все още. Същото. Най-голямото ми щастие е, че от скоро иска мляко по 1 път, а не през 3 часа. Ама да не се хваля много ... Всичко преписвах на зъбите. Нищо общо. Първия изникна на 8 месеца, а аз ги обвинявам за всичко от третия. Сега излизат един през друг, изобщо не разбирам кога. 2 кътника има, кога, как... нямам идея.  Просто виждам нови заби.

Но проблем имаме и за мен става все по-сериозен. Не яде нормална храна. Яде, но не я приема като хранене, а като закуска между шишетата с мляко. Обикновено храни кучето, почна дори тайничко да плюе и да му подхвърля. Когато кучето не е наоколо успеха е по-голям. Добро дете, иска да дели всичко. Дори и да изяде добра порция (с протеин, въглехидрат и т.н), минат ли четирите часа - мляко! Притеснявам се, че не си набавя необходими вече да организма й вещества. Яде всичко, но никога няма основто хранене (или по-точно засищане с храна). Гледам просто да й пробутвам, я малко яйце, я месо, зеленчуци, буквално като снакс 🤦‍♀️ Кучето поне се храни разнообразно и здравословно...

За мен бебешката фаза вече приключи. Вече е малко палаво детенце, което прави неща с умисъл и има идеи 🥹 Това намирам за много вълнуващо и красиво за наблюдение ♡

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 22:00 от Bellavia

# 374
Нашата дъщеря също не яде нормална храна, уж отваря уста да й дам лъжица, но то не мога нищо да й набутам и всичко пада по масичката. Съответно започва едно мазане по масичката и голяма игра. Понякога яде кускус, пюрета изобщо не иска, понякога кисело мляко с бисквитки и много често адаптираното мляко си върви. Вечер има две хранения с мляко. Изобщо не виждам кога ще почне да яде. Остава ми да чакам да й стане гадно на вкус това мляко и по някакво чудо да прояде. Напоследък почна да дъвче, дъвче и да го изплюва. Като чета кой каква кухня взима и направо се отчайвам съвсем.

Общи условия

Активация на акаунт