НАБОР 2004 - студенти - четвърта тема

• 57 531
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • В реалния живот
Здравейте всички!
Не съм писала от много време, сега прочетох над 290 мнения от предишното ми влизане. Да са здрави и много щастливи наборите, които вече станаха пълнолетни по всички международни правила! А и другите да ги настигнат до края на годината!
Развълнувах се от различни теми, които сте обсъждали. Но по една имам неяснота - студенските практики, тези по 40 часа на година.  Аз сега завършвам една магистратура и имах такава пракитка, от университета ми предложиха къде да я проведа, защото магистратурата е в нова за мен сфера.

И си мислех, че и при  дъщеря ми това ще бъде чудесна възможност да натрупа опит някъде в организация в София.
Но в тяхната катедра практиката беше организирана по  следния начин - командировка в град на 400 километра от София. Дъщеря ми е в специалност, която не предполага пътуване по време на работата и ми се видя малко странно. Дъщеря ми се записа, попълни данни, капаро и т.н. Два дни преди заминаването се разболя и писа на преподавателя, той ѝ пожела бързо оздравяване и се разбраха да направи научен доклад по тема, по която той е работил. Срок не беше уточнен, но дъщеря ми мислеше, че е поне да края на сесията.
И миналата седмица вижда, че има "3" по тази практика. Малко нечестно ѝ се струва. А ще окаже влияние при изчисляване на успеха.
Тя напоследък комуникира с е-мейли по всички въпроси с преподаватели и ръководство, но в този случай нещо работата ще заприлича на пазарлък и може би така ще остане.

Мислите ли, че може практиката да е задължителна в друг град и само една възможност? Разбирам, че практики ще има всяка година,  ще трябва следваищя път да провери по рано в отдел сутденти какви са опциите за практики.

# 661
Момичета, някой има ли препоръки  /контакт/ за учител по италиански. Златният е "склонен" да надгради с няколко урока ваканцията. Аз срещам трудности при намирането на присъствени уроци

# 662
  • София
Не му ли е Пламен Христов учител на златния? Simple Smile
Да пита него. Аз за по-добър не знам, но не съм и запозната с други варианти и не знам дали той дава уроци, но може да препоръча сигурно.

# 663
  • София
TanyaMG,  каква е тази практика?
При младежът миналата година имаха списък от болници, където могат да са на стаж - 2 седмици, нямам идея дали ги смятат като часове, но имаше вариант и за в провинцията да го направят.
По мое време е ТУ примерно зависеше от факултета. Имаше стажове първите 2 г., като някои имаха задължителни 1 месец в университета, от други се изискваше бележка и си търсиха къде, а в моя никой не ни търсеше за такива неща - трите факултета имахме доста сходни предмети първите 2 г.

# 664
  • София
Значи 20.06. е с най-много гласове. Давайте предложения за заведение с градина. Аз в петък бях в La passione на Попа. Беше доста добре, ако искате там - в градината.

# 665
Доверявам ти се напълно!

# 666
  • София
И аз! Винаги откривам заведения, които ми харесват и в които не съм ходила преди нашите срещи

# 667
  • София
Петък, 20.06. от 19 часа, ресторант La passione /в градината/, бул. Васил Левски 51.

# 668
Благодарности, Sanaka!

# 669
  • София
Мерси! Готова съм Simple Smile

# 670
Оф, точно в петък пътуваме.Ами другия път.😉

# 671
  • В светлината на слънцето
И аз пътувам тогава, уви.

# 672
Здравейте, мами на набор 2004! Ние от набор 2006 вървим по вашите стъпки Simple Smile В момента сме в КСК и младежът се е устремил към компютърни специалности. Затова се и обръщам конкретно към дамите, чиито имена видях от списъка със студенти в желаните от нас специалности и университет, а именно
@Вяра и Надежда -  Интелигентни системи и изкуствен интелект на английски език
@Valery - Интелигентни системи и изкуствен интелект на английски език
@Vald - Компютърно и софтуерно инженерство

Моля, помогнете с информация накратко за тези специалности: Доволни ли са децата ви от обучението? Мислите ли, че биха били трудни за един (не)математик от Езикова гимназия с профил Информатика и ИТ в 11ти и 12ти клас? Как им се струва нивото на преподаване и учебния материал до момента? Предварително благодаря за помощта!

# 673
  • София
Може би е по- добре да им пишете на лично съобщение. Мисля , че отдавна не са писали в темата.
Успех от мен!

# 674
  • Sofiа
Аз не пиша, но ви чета.
За съжаление на така поставения въпрос не мога да отговоря изчерпателно.
Моя като цяло е доволен сравнително…
Но негови беграунд е програмиране и хич не мога да преценя как би се справило/ чуствало дете от езикова. Знам, че има не малко деца, които се отказаха/отпаднаха.

Общи условия

Активация на акаунт