Не съм писала от много време, сега прочетох над 290 мнения от предишното ми влизане. Да са здрави и много щастливи наборите, които вече станаха пълнолетни по всички международни правила! А и другите да ги настигнат до края на годината!
Развълнувах се от различни теми, които сте обсъждали. Но по една имам неяснота - студенските практики, тези по 40 часа на година. Аз сега завършвам една магистратура и имах такава пракитка, от университета ми предложиха къде да я проведа, защото магистратурата е в нова за мен сфера.
И си мислех, че и при дъщеря ми това ще бъде чудесна възможност да натрупа опит някъде в организация в София.
Но в тяхната катедра практиката беше организирана по следния начин - командировка в град на 400 километра от София. Дъщеря ми е в специалност, която не предполага пътуване по време на работата и ми се видя малко странно. Дъщеря ми се записа, попълни данни, капаро и т.н. Два дни преди заминаването се разболя и писа на преподавателя, той ѝ пожела бързо оздравяване и се разбраха да направи научен доклад по тема, по която той е работил. Срок не беше уточнен, но дъщеря ми мислеше, че е поне да края на сесията.
И миналата седмица вижда, че има "3" по тази практика. Малко нечестно ѝ се струва. А ще окаже влияние при изчисляване на успеха.
Тя напоследък комуникира с е-мейли по всички въпроси с преподаватели и ръководство, но в този случай нещо работата ще заприлича на пазарлък и може би така ще остане.
Мислите ли, че може практиката да е задължителна в друг град и само една възможност? Разбирам, че практики ще има всяка година, ще трябва следваищя път да провери по рано в отдел сутденти какви са опциите за практики.