Отговори
# 15
  • София
Здравейте! Може ли помощ за тази задача за 8.клас. Дъщеря ми ми изпрати преразказано условието

# 16

Ето така би трябвало да е.

# 17
  • София
GGT, благодаря Flowers Hibiscus. Отговорът бил 1056

# 18
Толкова е, да.

# 19
  • София
Да, благодаря Flowers Hibiscus

# 20
Момичета, моля да помощ да зад.7 г и зад.11 а и б

# 21
  • София

На двете подточки на 11-та съм добавила и нещо, което НЕ се пита в условието - тази най-малка стойност на израза при каква стойност на променливата х се получава.
За да намерите най-малка/най-голяма стойност на квадратен тричлен, отделяте винаги точен квадрат. Поне в 7 клас, де. Нагоре има и други начини.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 21:00 от Просто русалка

# 22
# 23

Здравейте, моля някой да ми прати подробно решение на тази задача, тъй като не съм сигурна как да я реша. (ученичка от 12. клас съм)  Благодаря предварително!

# 24
  • София
С разлика на обеми. Изразете обема на паралелепипеда като произведение a.b.c.
После намерете обемите на  трите триъгълни пирамиди "встрани" от упоменатия тетраедър. Всяка от тях е с  основа правоъгълен триъгълни и височина - ръб на паралелепипеда. И трите са с  обем  a.b.c/6
=> Vна тетрaедъра = a.b.c - 3. a.b.c/6 = a.b.c/2
Vна паралелепипеда : Vна тетрaедъра =  2:1

# 25
С разлика на обеми. Изразете обема на паралелепипеда като произведение a.b.c.
После намерете обемите на  трите триъгълни пирамиди "встрани" от упоменатия тетраедър. Всяка от тях е с  основа правоъгълен триъгълни и височина - ръб на паралелепипеда. И трите са с  обем  a.b.c/6
=> Vна тетрaедъра = a.b.c - 3. a.b.c/6 = a.b.c/2
Vна паралелепипеда : Vна тетрaедъра =  2:1
Всичко разбрах Laughing
Много благодаря!

# 26
Здравейте, може ли някой да реши тази задача тъй като дъщеря ми която е 12 клас се затруднява
Благодаря ви!

# 27
  • София
Здравейте, може ли някой да реши тази задача тъй като дъщеря ми която е 12 клас се затруднява
Благодаря ви!
Oтговор В, тоест 2. Сега на чисто ще напиша решението и ще го кача след малко.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 19:09 от Просто русалка

# 28
И аз имам въпрос за една задача за 6 клас от Хитър Петър, изглежда мн. лесна, но явно някъде бъркам. Получавам 16 мин, а отговорът е 14 мин. Означил съм със стрелки посоките, в които са се движили Петър и Ходжата и събирам времената през които са се движили в една и съща посока - закачам условието и импровизирано )явно грешно) решение.

# 29
  • София
Набързо надраскано чертежче на мен ми излизат 16 също  -> 6мин+2мин +2мин +6 мин

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 19:59 от Просто русалка

Общи условия

Активация на акаунт