Термин Ноември 2024 - тема 4

• 34 722
  • 828
  •   1
Отговори
# 60
Мама557799, взела съм в багажа протектори за зърна размери М и L, защото не знам кой съм, и не съм ги разопаковала, защото не знам дали изобщо ще трябват. Взех и малка опаковка препарат за бебешки съдове, ако се наложи да отворя и ползвам протекторите, поне да ги измия преди това.
Бутилка за промивки не знам какво е, не съм взела.

Кремове за подсичане взех на Бочко и на Бебо (опаковката на Бебо е по-голяма, но самата кутия вътре е два пъти по-малко от Бочко и от това, което си представяте, като го купувате), но няма да ги нося в болницата. Там, ако преценят, ще намажат бебето или ще ми дадат нещо аз да го мажа. Осигуряват всичко по принцип.

Сигурно ще взема някоя кифличка или сандвич, нещо. Или по-скоро не. Ще видя след секциото как съм и ще кажа на МЖ да ми донесе нещо. Храната би трябвало да е хубава, но само 3 пъти на ден, а аз съм си лакома Grinning

# 61
Мами, тъй като най-накрая започнах да оправям багажа, та да ви питам:
1. Вие ще си взимате ли протектори за зърна и бутилка за промивки след раждане?
2. Какъв крем за подсичане сте взели/ще вземете?
3. Ще си взимате ли някакви снаксове?

Аз взех два чифта протектори, S и М размер, на две различни марки са и не съм сигурна кои ще са по-подходящи. Взех и бутилка за промивки - на Лансинох мисля, че беше. Ще ги взема с мен в болницата. Кремче за подсичане купих на Хип и на Wooden Spoon, но те ще си останат вкъщи, тъй като в болницата където най-вероятно ше раждам осигуряват всичко за бебенцето за престоя.

А това за снаксовете е супер идея, само че моето сакче ще се пръсне вече и не знам дали ще успея. Grinning Исках и бутилка за вода да си взема, но по-скоро ще пращам мъжа ми да купи нещо ако има нужда.

# 62
Onirique, всичко ще е наред, стискаме палци, бебка е достатъчно голяма вече, пък и лекарите си знаят работата. Simple Smile
Мама557799, аз протектори си взех, после четох, че не е много хубаво да се използват и не се препоръчват, но ще ги взема за всеки случай, за бутилка за промивки след раждане и аз много се чудих, но май няма да вземам.
Взела съм Bepanthen, по препоръка от приятелки.
Относно снаксовете, мисля да си взема едни солети и няколко барчета, пак по препоръка от приятелки за междинни хранения. Simple Smile

# 63
Протектори и аз ще взема, а крем имам на Бочко и Галафарм. За болницата ще сложа Бочко, тъй като е по-малка и компактна опаковка.

За снаксове не се бях сетила, добра идея. Blush

# 64
  • София
Протектори съм взела и аз, тъй като съм с плоски зърна и консултантката каза, че сигурно ще трябва да влезнат в употреба. 🥲 Взела съм Бепантен и Судокрем, малки опаковки като за начало, аз мисля да мажа с тях само при нужда, да видим…

А снаксове ще взема със сигурност, шоколадче и солети ще каширам в куфарчето, няма как. 😀

За в болницата ще си взема и аз бутилката на Лансинох, въпреки че ще съм секцио, с тея лохии сигурно ще ми влезне в употреба добре, че с тоя разрез и лепенки знам ли колко и кога ще мога да се къпя и т.н.

# 65
Протектори ще взема с мен за болницата. Идните дни трябва да стерилизирам последните неща и ще ги сложа при багажа.
Крем против подсичане съм купила на Weleda и Бепантен, и имам една малка мостра на ХИП. Ще видя кое се понася най-добре и с какво ще го мажат в болницата малкия. Но няма да взимам козметика за бебока с мен.

Шише за промивки си набавих от Шеин, ще съм секцио и не знам дали ще ми трябва. А и вкъщи имаме биде.

Днаксове ще взема няколко барчета и солети, да се намират.

Посъветваха ме за дълго зарядно, но тъй като колко да е дълго - реших да се застраховам с една външна батерия. Заредих я на макс и я оставих в багажа. Ще взема още и една малка преносима лампичка с топла регулираща се светлина, друг съвет от приятелка. Нощем лампите в болницата били много силни и щели да пречат на бебока, ако го оставят при мен.
Едит: ParaSiempre, след секциото не трябва ли да можем да се къпем на 3тия ден? С водоустойчиви лепенки, поне моето АГ каза, че няма да е проблем... Аз даже сешоара смятам да си взема, че косата ще стане леш...

# 66
Честита радост! Бъдете здрави,  щастливи и благословени! 🩵 Не се притеснявай, всичко ще е наред! 🍀
Еми... мили бъдещи и настоящи мамчета, снощи след спешно секцио се появи на бял свят бебе Тео , 1340гр 37см. Добре сме и двамата.
На мен на операционната маса ми се изпариха всички симптоми. Сега ми предстои възстановяване,  а на бебе Тео заякване. 🙏❤️

# 67
Честито бебче и от мен на Mamamishka! Да е здрав Тео и скоро да сте си вкъщи🍀.
Аз още не съм подготвила багажа, но тези дни мисля да го направя, че ми е едно такова неспокойно. Не съм взела протектори, само кремчето на Лансинох (много е добро).
Крем против подсичане на Галафарм съм взела.
Снакс задължително взимам (солети, барчета, нещо сладко). Предния път се сещам че бях толкова прегладняла, че почти веднага отворих солетите от куфара 😀

# 68
Хоп и аз в новата тема 🤗
Честито, mamamishka! Нека расте Тео здрав, на теб бързо възстановяване и всичко да бъде наред!
Аз вече съм 36+0 и багажа е силно казано събран за болницата... имам още няколко неща да купя , но не съм го събрала в чантата. Сякаш ми се иска още малко да изчакам, някак си мисля че иначе ще предизвикам съдбата. Иначе ходя на тонове, всичко е наред с бебка, утре ще съм на преглед да видим колко върви, преди 2 седмици беше около 2400гр. Имам доста контракции БХ , но ми казаха да почивам повече и аз бавничко вкъщи малко по малко подготвям нещата , за да задържим максимално... само не знам ако ми спре магнезия дали няма да стане епично с контракциите 😀 ох не знам, не знам.. дано си издържи до 01.11 поне да съм средата на 38ма седмица, че все ми викат до 37ма да изкара, а на мен ми е рано

# 69
  • София
Благодаря ви момичета!
Бебето си бе омотал пъпната връв 3 пъти около врата,  тоновете не бяха добри, и с моето кръвно и ковид. .. това наложи секцио по спешност.
Сега се възстановявам. Бебето ще постои докато заякне. Аз не съм го виждала на живо заради ковид.  Чакам отрицателен тест първо.
Живи и здрави да са докторите.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 19:41 от Mamamishka

# 70
Герои сте !!!! Стискам палци по-скоро да си се прибирате вкъщи и да започва веселбата Blush Blush
Onrique , стискам палци и на теб и ти изпращам много положителна енергия . Бъди спокойна и се подготвяй за най-хубавия етап в живота Heart
При нас има омотана пъпна връв - 2 пъти и другата седмица насрочиха датата за секциото . Ще ходя на тонове всеки ден за всеки случай . Моля Ви , стискайте ми палци , че доста съм се притеснила
Желая успех и спокойствие на всички и съвсем скоро да гушкаме пухчовците  Flowers Four Leaf Clover Heart

quote author=Mamamishka link=topic=1699725.msg48690802#msg48690802 date=1728990291]
Благодаря ви момичета!
Бебето си бе омотал пъпната връв 3 пъти около врата,  тоновете не бяха добри, и с моето кръвно и ковид. .. това наложи секцио по спешно.
Сега се възстановявам. Бебето ще постои докато заякне. Аз не съм го виждала на живо заради ковид.  Чакам отрицателен тест първо.
Живи и здрави да са докторите.
[/quote]

# 71
Здравейте момичета,

На какви бебефони/камери сте се спряли?

Аз харесах тази на лорели, като отделно мисля да поръчам стойка с щипка, която да мога да закачам на самата кошара.
https://www.hippoland.net/lorelli-digitalen-videofon-bezhov-1028013-0001

Според вас удачен вариант ли е и ще се радвам и вие да споделите на какво сте се спрели.

# 72
Аз не съм взела бебефон/камера за сега и не мисля да взимам на този етап. Ще видим вече с бебенцето вкъщи дали ще го почувстваме за необходимо.

# 73
  • София
Ние взехме Tapo C200, плюс щипка за креватчето. Бюджетна е и сме доволни, има сензор за движение и звук, който ти праща нотификация на телефона, ако бебето се пробуди, та не трябва постоянно да ти е отворено приложението, например.

# 74
И ние взехме бюджетна камера, за парите си е супер, и нощния режим е хубав:
https://www.robicam.bg/product/kamera-za-doma-ultrahd-icsee/

Ще си го ползвам приложението най-вероятно на телефона или на таблета.

Общи условия

Активация на акаунт