Термин Ноември 2024 - тема 4

• 39 387
  • 828
  •   1
Отговори
# 375
Болничния при пренасяне се удължава от болницата, няма проблем. Аз пренасях първото няколко дни и от термин до дата на раждане се удължава и чак тогава от датата на раждане се пуска следващия болничен.
Относно имена ние също не сме казвали на никого, но на мен фаворити за момче са ми доста 😀
Андрей, Николай/ Никола, Борислав, Благовест, Филип, Даниел, Мартин, Симеон Simple Smile

# 376
  • София
Тук са двете имена, моят фаворит и на ММ. Уж се спряхме на моето, убедих го, но и ние нямаме още крайно решение, дразня се като питат всички. Обаче повече ме дразни като питат дали сме избрали дата. Реално не сме, но една приятелка и днес - нали на мен ще ми я кажеш и чак се сърди като казах - не.

Понеже споменавате тонове да ви разкажа нашият цирк от вчера. Ами още докато ми слагаха колана, бебето го ритна и размести. После рита само там където е уреда, и то не един и два пъти, може би над 10, и мен здраво ме напушваше смях.

Болничния при пренасяне се удължава от болницата, няма проблем. Аз пренасях първото няколко дни и от термин до дата на раждане се удължава и чак тогава от датата на раждане се пуска следващия болничен.
Относно имена ние също не сме казвали на никого, но на мен фаворити за момче са ми доста 😀
Андрей, Николай/ Никола, Борислав, Благовест, Филип, Даниел, Мартин, Симеон Simple Smile

# 377
Честито на Ауми, да расте здраво бебчето и бързо възстановяване на мама!
Днес насрочихме дата за секциото- в средата на ноември. До сега ми се струваше някак далечно и нереално раждането, като че ли бях възприела състоянието на бременност за нещо постоянно. Сега ми се струва вече съвсем реално, а оставащото време- много малко Simple Smile Успях да отида и на отворени врати в болницата. Всичко изглежда чудесно, но се съмнявам да е така в действителност.
Относно питата- аз обичам празненствата и много искам да организирам такова- най- вече с мои приятелки. Пада се обаче точно по празниците и ще го оставим за след нова година. Надявам се до тогава да съм посвикнала с бебчето и да ми е до празнуване, ще видим. Ако не- ще изчакам докато съм готова. На молитва мисля да отида на 40тия ден (ако всичко е ок). От страна на мъжа ми също имат обичай за събиране с доста хора, но това ще го оставим вече за напролет. Вероятно няма да познавам всички, които ще дойдат да ни поздравят, и предпочитам да е малко по- голямо бебето и сезонът на вирусите да е е поотминал.

# 378
Ние също не сме казвали името на никой, но и никой не се е опитвал да го познае/ разбере. Иначе мои любими имена за момче, които поне за първото няма да използваме са: Михаил, Филип, Калоян, Никола, Дарин, Максим. Simple Smile Дано помогна, но в крайна сметка няма никакво значение, кой какво мисли, това си е вашето дете, най-важно е на вас да ви харесва.

Аз реших малко да се развихря и измих банята, прах, простирах... абе един милион неща хаха, сега направо мога да колабирам, няма такава умора Grinning

# 379
  • София

Влязохме си в месеца вече. Този цитат или е много подходящ или крайно неподходящ.
Но вярвам че на всички ни предстоят много хубави моменти. Да пожелая хубави истории за ражданията на всички.
А на мамите които избързаха - да си гушкат бебчетата, да разказват и да дават съвети.

# 380
Честит ноември, дами! Чакаме си сладките, ноемврийски бебоци 😍

Днес беше и моя термин, макар, че отдавна знаех, че няма да го дочакаме. Ние направихме първата разходка на малкото зайче, но разбитите тротоари се оказаха сериозно предизвикателство за мен. Няма минаване.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 16:13 от Onirique

# 381
Честит ноември, дами! Чакаме си сладките, ноемврийски бебоци 😍

Днес беше и моя термин, макар, че отдавна знаех, че няма да го дочакаме. Ние направихме първата разходка на малкото зайче, но разбитите тротоари се оказаха сериозно предизвикателство за мен. Няма минаване.

Пускам ви и една снимчица за кратко.
Скрит текст:

ХоХоХо 🍁🤭 Добро утро, дами и честит Ноември!

Цяла бременност следя аз статистиката, от Юни още я водя колко и как бебчетата започват да идват тенденциозно с месец по-рано и хоп, ей ме на в Ноември 😁😄 и си чакам! По машинки термина ми 26ти Октомври, по мои изчисления 30ти Октомври,  пожелах си Халоуин бебче за 31ви, ей на, то си има негово мнение, но няма да ме оставят да чакам повече.

Обаче до утре сутрин трябва да съм решила, индукция или направо секцио 🤷🏼♀

Ц

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 13:10 от MayaJane

# 382
На никого не сме казвали името ние, ще разберат като се роди.

Onirique, Малката е много сладичка, мишленце,пупу. Времето е перфектно за разходки все още ❤❤ ❤

MayaJane, а при теб защо се  налага това? На мен ми следят пак водите, защото са намелели и казаха също, че може да се наложи индукция по-рано.

# 383
Честит Ноември и от мен! Hug

Onirique, сладуранка е малката Heart

MayaJane, добре дошла, явно на бебчето ти му е добре на топло Flushed Smile Надявам се всичко да мине леко и съвсем скоро да се гушкате.

На останалите дами също желая, когато настъпи момента всичко да бъде наред.

# 384
Оооо колко приятно ми стана с тази снимчица сладка ♥️♥️♥️

Ние избрахме Елена.
Нямах никаква идея за име на момиче и бях харесала Елина, понеже нямам притеснения и споделях, негативните реакции ме разубедиха  и в крайна сметка харесах Елена. Ако не харесвах и това име, щеше да си остане Елина.
За мъжки имена Кристиян или Мартин щеше да е.
Simple Smile

# 385
Благодаря ви, дами, много сте мили 🤗

Onirique, много ти е хубаво бебенцето! 🤗

Ами Miss, по моя инициатива ходя тази седмица всеки ден на тонове 🤭 това в Англия. Казаха, че нямало надежден метод да се каже какво става вътре. Аз като попитах от любопитство и обща култура как в Европа и България жените получават информация за води, плацента и т.н, получих поне тоновете ежедневно. За водите никой нищо не казва, бебчето си е добре всеки ден 🙏🏻 А, главният им довод е възрастта, на 44 съм 🤭

# 386
Сладка малка розова мишчица си имаме в темата! Да е жива и здрава и да радва мама и тати!  (И да спи по цели нощи пожелавам 😅)

Добре дошла, Maуа Jane! Странно, че в Англия не гледат плацента и води... Колко различни практики има в различните държави....
 Това с възрастта може би е по-скоро фактор за забременяване и за износване до термин. За преносване за първи път чувам възрастта да има влияние....
Може да е била късна овулация, това с датите е много хипотетично. Мен уж ме водиха за края на ноември по машинки, а след няколко дена съм на секцио, бебето върви голямо и бърза да излиза. Стискам палци, бъди спокойна и всичко ще е наред!

Мами, как се възстановявате след секциото? Някакви съвети - какво да правим , какво да не правим? Мен от самата операция грам не ме е страх, но ми е притеснено за възстановяването след това. Ако имате време някакви трикчета да споделите ще съм много благодарна!

# 387
slanchogledka, колко голямо е бебето, че да се налага секцио?

# 388
Ох, Слънчогледка, аз не знам какъв съвет да ти дам за възстановяване след секциото. Може би колкото може, повече движение. Бавно и спокойно, без да си даваш много зор. Аз уж чаках сутринта рехабилитатор да ме раздвижи, но един анестезиолог от старата школа дойде да ми махне епидуралния катетър, та набързо ме раздвижи той, не се трогна много човека, че бях с операция на няма и 12ч. 😂 Пий много вода също и спазвай болничната диета. Моята съквартирантка сгъна един мазен дюнер на сутринта след операцията. 😶
И си търси свещички Профенид, ако не ти дадат, поставят се ректално и наистина облекчават болката.

# 389
slanchogledka, колко голямо е бебето, че да се налага секцио?

Секцио се налага заради очите ß имам дегенерация на дясна ретина и диоптър -6.  Кьорчо съм си Sweat Smile
Иначе бебето е 3200 в 37гс, което за майка, която забременя 48кг и в момента е 61кг,  си звучи страшно Grinning Но изместиха секциото по-рано, защото се е настанил главично от 33гс и ми скъсява шийката, и аз лежа удома по 6-7 часа на ден за доносване в момента.

Движение, вода, диета - благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт