Случай на домашно насилие

• 3 148
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Има съвети за стъпките при Домашно насилие в първия пост в темата за Домашно насилие.
Общо взето, първо трябва да се отдели и след това да започне делата, че там се чака.

# 16
Първо, маха се от там. Веднага.
После, адвокат, дело и тн.
Като дойдат институциите и закона, омекват. И като видят, че няма връщане назад.

# 17
Да не забрави преди това да си вземе всички ценни неща - лични документи, за собственост ако евентуално има такава, шоф. книжка, диплом, снимки, банкови документи, свои и общи, а и копие  на негови (ако е възможно), БАНКОВИ ИЗВЛЕЧЕНИЯ, за да не рискува после среща с него, за да си ги поиска.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 19:11 от Valerie R

# 18
  • Melmak
Да събира багаж от първа необходимост плюс документи, дипломи, паспорт, всичко такова. И от там да си плюе на петите.

Адвокатът ще й обясни всичко, а и виждам, че аида и магдена са писали вече. Час по-скоро да се маха преди да е твърде късно.

# 19
Това какво общо има с издръжката?

Общото е, че освен ако не ходи с охрана 24/7, колкото по- малко го среща - толкоз по- добре. Според тва колко е голям примат нейния, може и да не стигне до полиция втори път след съденето. Тва е имал предвид колегата, мисля. На мен ми се вижда валидно притеснение, колкото и да е филмарско.

# 20
  • Далечният изток
Парите няма да се дават на ръка. Могат да се превеждат по банкова сметка, с пощенски запис, по изипей и т. н. Няма да се виждат по повод издръжката. Но ако той държи да си вижда детето и ходи да го взема от дома на майката, тогава пак ще се наложи да се виждат.

# 21
  • Най-красивата страна
Момичето да си събира документите и вещите,да вземе детето и да отиде при родителите си.Без много приказки .И след това да заведе дело за родителски права.Така ще е на сигурно място,родителите и ще я защитят.
Мунчо е типичен насилник-
А със заплахите вероятно само блъфира.
Това е дежурния репертоар на тоя тип мъже-,,Ще ти запаля къщата,, ,,Имам връзки,ще ти взема детето,,....

Жалба в полицията ,заради заплахите.
Ако я удари медицинско.

За издръжката-няма нужда тя да приказва.Съдът ще определи издръжката.

Но в никакъв случай да не остава,за да не я четем после в криминалните хроники,не дай Боже...няма да е първата...

# 22
  • Поморие
Здравейте, пиша от името на приятелка, жертва на домашно насилие, писах и в темата, но не ми отговориха.
Ситуацията е следната - с мъжа нямат брак, живеят в негово жилище, детето на 3г. Е припознато.
Той и е посегнал наскоро, но не е имало никакви следи, ударил и е шамар (и то пред детето) , но почти всеки ден проявява вербална агресия с/у нея, отделно я ограничава детето да не ходи на детска и тя няма как да тръгне на работа и да има собствен доход, дава и по 20лв. На ден, ако е дал повече 50лв да речем, чака ресто от 30, ако тя изхарчи повече се започва 'защо купуваш ненужни глупости', 'за какво похарчи толкова' и тн. Не и дава да води детето по площадки, защото нощно време били сварталище за наркомани и не било чисто там, казва, че се е случвало да отидат на разходка, а той после се кара с нея защо била излизала вместо да свърши нещо полезно вкъщи, не ходят никъде, според него тя няма нужда от почивка (защото си е по цял ден в тях и си почива, а не ходи на работа) и разнообразие. Иска той да работи и да изкарва пари, тя да гледа детето и къщата, но постоянно я упреква, че не свършила нещо като хората и то със обиди, псувания и викове. Снощи пил 2 чаши вино и се започнали караниците обиждал и родителите и, упреквал я, че той се прибивал от работа, а тя нищо не правела по цял ден и тн. Тя иска да си тръгне, но се страхува, той я заплашва че ще запали къщата и автомобила на родителите ѝ (според нейни думи е способен) иначе те я подкрепят, постоянно и дават пари, купуват за детето и за нея и дрехи, и храна. Ако иска може да отиде при тях, но мисли че мъжа и като вземе  детето няма да ѝ го върне. Той също потвърждава, че не се разбират, и иска да се разделят, но иска детето да порасне малко и тогава...
Родителите и могат ли да свидетелстват за дом. Насилие?
Ако обясни на закрила на детето с какво ще помогне?
Въобще кой ход е полезен?
Всякакви съвети са от полза
Запазили сме час при адвокат във вторник, докато той е на работа, за да не разбере.
Не само да отиде при адвокат докато "мъжът" го няма, но и да си събере багажа и да се махне с детето при най-близките си хора. Ако има тормоз и след това - жалба и ограничителна заповед. Такива чудовища не заслужават жени и деца в живота си. Много е важно да си стъпи на краката и да почне да се издържа сама и по възможност - много далеч от насилника!

# 23
  • Далечният изток
Той е достатъчен тормозът и в момента за т. нар. ограничителна заповед. А и тя не се раздава след жалби.

# 24
Детето е малко и мисля че ще може да го вижда само в присъствието на майката или социален работник.

# 25
Здравейте, искам мнение, според вас домашно насилие ли е, ако с приятеля ми сме се скарали и той няколко пъти в яда зверски ми дърпа и стиска ухото, друг път ме беше захапал по устната, бутал ме е на леглото, вдигал е ръка и ми е казвал - защо се пазиш, защо се пазиш, нали не те в страх

# 26
  • Пловдив
Е па да, насилие е.
Не е казано, че всяко насилие е тежко.

# 27
  • Варна
Не, не е насилие. Всички така се "обичаме".

Ти сериозно ли?!

# 28
  • Далечният изток
Насилие Е!
Приключвай с този, за да не те четем в новините и теб...

# 29
Здравейте, искам мнение, според вас домашно насилие ли е, ако с приятеля ми сме се скарали и той няколко пъти в яда зверски ми дърпа и стиска ухото, друг път ме беше захапал по устната, бутал ме е на леглото, вдигал е ръка и ми е казвал - защо се пазиш, защо се пазиш, нали не те в страх

И имаш съмнение дали е насилие?
Насилие е дори един шамар (след него идват и други с времето), насилие е, ако партньорът ти те блъсне и ти залитнеш, без значение дали ще се удариш при блъскането в стената или в мебел или пък няма да се удариш - самото блъскане е насилие.

На колко си години? Това за ухото ме впечатли - да не си много младо момиче и той ти показва, че не го "слушаш"?

Общи условия

Активация на акаунт