МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 719
  • 841
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, а да ви попитам знаете ли какво АМ,козметика и шишета с биберони използват в болницата? Иска ми се да ползвам същите.

# 91
Здравейте Simple Smile
Извинявам се, ако е коментирано назад. Не съм се следила в Надежда, но обмислям раждане там.  Гледах, че преди е имало възможност за избор на акушерка при естествено раждане. Дали го има още като опция и коя акушерка бихте препоръчали?

# 92
Мисля че все още има опция да се избира само Надежда Стаменова. По мое мнение е чудесен специалист Simple Smile но впечатленията ми от всички акушерки в родилното са позитивни, така че аз ще разчитам да ми се падне отново някоя готина 😉

# 93
  • София
Здравейте, а да ви попитам знаете ли какво АМ,козметика и шишета с биберони използват в болницата? Иска ми се да ползвам същите.

Хипп Комбиотик, Биодерма и Филипс Авент 🙂

# 94
Здравейте, някоя мама има ли опит с външно верзио? До колкото се информирам от интернет само ак. Надежда Стаменова го практикува в гр. София.

# 95
Здравейте, Знаете ли за индукция дали приемат предишен ден или в деня на приема може да се направи?

# 96
Здравейте, Знаете ли за индукция дали приемат предишен ден или в деня на приема може да се направи?

Приемът е на предния ден.

# 97

Приемът е предния ден. Винаги когато някой пита за индукция, обръщам внимание, че ако ви предлагат хапче и то е простагландин/цитотек, то е забранено и после няма да го има в епикризата. Успех и леко раждане

# 98
Аз раждах индуцирано заради намалели води, избрах си акушерка Станенова, но мисля, че може и други. Приемът е предния ден. Също така и верзио направих при нея, защото малката не можеше да се обърне, заради малкото води. Всичко беше перфектно. И верзиото и раждането. При мен самото верзио беше малко по-сложно, но ако нивото на водите ви е окей, верзиото става за нула време.

# 99
Благодаря ви Simple Smile ще разпитам за методите на предизвикване като обсъждам с доктора.
Продължавам да съм с настройката, че естествено раждане е за предпочитане пред секцио, но като чета често и индукцията е доста усложнен процес :/

А някой има ли опит с присъствие на татко на раждането?

# 100
Аз родих естествено и таткото присъстваше, няма проблем и не се заплаща. Отидохме заедно, когато раждането започна, правят преглед и се попълват документи (в моя случай само се разписах и той ги допопълни защото едвам издържах). Качиха ме горе и ми направиха тоалет, докато той чакаше на диванче в коридора, след което го поканиха. Беше вътре през цялото време (но ако в някакъв момент решите - може да излезе), до момента, в който трябваше да ни качат в стаята с бебчето (т.е. през цялото раждане и 2та часа след това си бяхме заедно). Багажът ти го качват с теб и бебето, а таткото си тръгва, не се качва с вас.

# 101

Приемът е предния ден. Винаги когато някой пита за индукция, обръщам внимание, че ако ви предлагат хапче и то е простагландин/цитотек, то е забранено и после няма да го има в епикризата. Успех и леко раждане
Те май не го предлагат, направо го слагат.

# 102
Абсолютно, даже не те и питат за хапчето

# 103
Благодаря ви Simple Smile ще разпитам за методите на предизвикване като обсъждам с доктора.
Продължавам да съм с настройката, че естествено раждане е за предпочитане пред секцио, но като чета често и индукцията е доста усложнен процес :/

А някой има ли опит с присъствие на татко на раждането?

Аз бях с мъжа ми и той ми беше голяма подкрепа, включително и спрямо акушерките и лекарите. Докато ме оправяха, той гушкаше бебето. Прекрасен момент за нашето семейство Simple Smile

# 104
  • Хасково
Абсолютно, даже не те и питат за хапчето
Винаги ще се съмнявам за това хапче... То в такъв момент, когато те боли и не си много с ума си..Спомням си само, че по едно време ми дадоха нещо през устата, мисля, че казаха бусколизин. След него май контракциите отслабнаха.  И след това  ми стана лошо и ми даваха кислород. Та затова се съмнявам, че може и Цитотек да са ми дали.  Като цяло за мен раждането не беше точно естествено, после като видях в епикризата колко неща са ми включвали..

Общи условия

Активация на акаунт