МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 813
  • 841
  •   1
Отговори
# 135
И аз се записвам в темата да следя какво става. Проследявам си бременността в болницата и съм със смесени чувства, но предполагам е
далеч по-добре от държавните болници.
И аз съм със смесени чувства😅Мислех,че нещата ще са по-друг начин😅Би ли споделила какво не ти допада?

# 136
И аз се записвам в темата да следя какво става. Проследявам си бременността в болницата и съм със смесени чувства, но предполагам е
И аз съм със смесени чувства😅Мислех,че нещата ще са по-друг начин😅Би ли споделила какво не ти допада?
И аз не съм много доволна, прегледите са много кратки и не се обръща достатъчно внимание на споделени симптоми. Трябва сама да съм си лекар в някои случаи.

# 137
И аз не съм много доволна, прегледите са много кратки и не се обръща достатъчно внимание на споделени симптоми. Трябва сама да съм си лекар в някои случаи.
Да ,разбирам аз съм със същите терзания😀все съм пришпорена ,дори и забравям да питам някой друг въпрос от бързане да си ходя😀После пък ми е неудобно да звъня да питам или пиша, също аз се сещам за някой неща които лекар би могъл да проследи ,ама моя работа ли е да казвам на др какво да прави😅

# 138
Да ,разбирам аз съм със същите терзания😀все съм пришпорена ,дори и забравям да питам някой друг въпрос от бързане да си ходя😀После пък ми е неудобно да звъня да питам или пиша, също аз се сещам за някой неща които лекар би могъл да проследи ,ама моя работа ли е да казвам на др какво да прави😅

И аз така се чувствам, мен ми смениха и следящия лекар. Първият дори не си даде телефона, вторият поне това го направи. ФМ ги водя при познат и близо до нас, добре че там имаше по-обширен поглед на нещата. Сама съм си лекар, сама ми дойде на идеята, че акшъли проблемите ми може да се решат с добавка на калций. Питах следящият, каза то все тая, може да пиеш. Почнах да го пия и проблемите ми се решиха. Плацентата не е гледана никога в Надежда, шийката само веднъж по моя молба. Не съм правила инвитро при тях и бременността ми е лека и явно заради това е претупването.

Прекрасна болница са, не отричам, чувала съм прекрасни неща за лекарите там. Добра е седата, имат и криобанка, чувам - инвитрото е на ниво, но жк е проформа.

# 139

И аз така се чувствам, мен ми смениха и следящия лекар. Първият дори не си даде телефона, вторият поне това го направи. ФМ ги водя при познат и близо до нас, добре че там имаше по-обширен поглед на нещата. Сама съм си лекар, сама ми дойде на идеята, че акшъли проблемите ми може да се решат с добавка на калций. Питах следящият, каза то все тая, може да пиеш. Почнах да го пия и проблемите ми се решиха. Плацентата не е гледана никога в Надежда, шийката само веднъж по моя молба. Не съм правила инвитро при тях и бременността ми е лека и явно заради това е претупването.

Прекрасна болница са, не отричам, чувала съм прекрасни неща за лекарите там. Добра е седата, имат и криобанка, чувам - инвитрото е на ниво, но жк е проформа.
И аз стигнах до това мнение,че ако си инвитро повече следят.Кофти е защото е частна болница и имаш очаквания ,че ще си в сигурни ръце и ще те гледат обстойно ,а те са толкова претоварени ,че ти и да питаш нямаш време…

# 140
Моля не правете такива чаршафи от цитати. Едвам се чете.

Мен ме индуцираха с 4 см. разкритие и само с Окситоцин. Беше някаква дефектна партида и трябваше да ми пуснат конски дози от него, за да стане нещо. Родих с някакви абсолютно смехотворни контракции, които не ставаха за нищо. Даже упойка не успяха да ми сложат, заради тях. Ако не бях раждала преди това имам дълбоки съмнения, че щях да се справя. Както си говорихме и със Стаменова, за съжаление това е недоказуемо. Родих по - бавно от първия път, толкова беше абсурдно. Не са ми слагали никакви хапчета.

# 141
И аз стигнах до това мнение,че ако си инвитро повече следят.Кофти е защото е частна болница и имаш очаквания ,че ще си в сигурни ръце и ще те гледат обстойно ,а те са толкова претоварени ,че ти и да питаш нямаш време…

Въпреки всичко съм доволна. Понякога си мисля, че много капризнича. В някои развити държави нямат и 1/10 от нашите възможности за следене и прегледи жените. Понякога си мисля, че прегледите са достатъчни, просто ние много четем. Но да, за толкова пари, защото реално повечето неща може и по зк да минат, очаквах повече. Явно е голям пътникопотокът.

# 142
The_Black_Hole Отчасти  съм съгласна,но в случая говоря за елементарни неща като назначаване на витамини ,малко повече информация,проследяване на шийка (което всъщност е огромен проблем)бърза комуникация и 5 Мин отделени за въпроси и разяснения.На мен дори първите изследвания които пуснах,не се коментираха докато не напомних ,но те излизат постепенно и нз дали всичките ги е видяла да се пита човек защо изобщо ги пускаш😅

# 143
The_Black_Hole Отчасти  съм съгласна,но в случая говоря за елементарни неща като назначаване на витамини ,малко повече информация,проследяване на шийка (което всъщност е огромен проблем)бърза комуникация и 5 Мин отделени за въпроси и разяснения.На мен дори първите изследвания които пуснах,не се коментираха докато не напомних ,но те излизат постепенно и нз дали всичките ги е видяла да се пита човек защо изобщо ги пускаш😅

Знам, същото е и при мен Grinning Сама си разчитам изследванията, те не ги поглеждаха. Да се надяваме раждането да не е така.

# 144
Момичета нз при кои лекари се следите,но на мен ми се даде телефона още на регистрацията. Всяко едно изследване щом излизаше резултата го пращам на вайбър и имах отговор. Дори и кратък,дори и късно. Шийката ми се мери на всеки преглед и от АГ и от ФМ,но за нея има значение дали сте рискова бременност и имате ли контракции. За витамини на мен ми се пуснаха по разширения пакет след 24 г.с. преди това бях по малкия пакет.

# 145
Krisito32При кой лекар се следиш?Аз тел номер също имам ,но нямам отговор от преди празниците,при мен може и да е въпрос на лош предпразничен момент

# 146
Krisito32При кой лекар се следиш?Аз тел номер също имам ,но нямам отговор от преди празниците,при мен може и да е въпрос на лош предпразничен момент

Доктор Арабаджикова. А за ФМ е доктор Михова и тя ми даде телефона си още на БХС

# 147
Krisito32 вярно ,че и ти беше при др Арабаджикова,може би е въпрос на късмет дали и кога ще отговори😀Иначе и аз съм при Михова и е страхотна!Много изчерпателна,спокойна и вдъхва доверие:))))

# 148
Нямам усещане, че след инвитро има по-специално внимание. Двете отделения нямат нищо общо. В репродуктивния център усещането ми беше за единност, работа в екип, обща ангажираност. А при ЖК сякаш отделни лекари са наели едно общо пространство. Има много добри и някои, при които не бих искала да попадна повече. Но шийката ми беше мерена на всеки преглед.

# 149
Потвърждавам 1:1 усещането на Teo123. Няма по-специално внимание по време на ЖК към пациенти, идващи от Репродуктивното звено.

Пациент съм на Надежда от 2 години плътно, дори в момента имам записан предстоящ час и съм минала през широка палитра от услугите и точно ЖК е единствената, която усещам, че малко протоколно я карат. Лекарят, на който попаднах да ме следи през цялата бременност, беше привидно любезен и мил, но престоят в кабинета бе макс 5 минути, като не си отразяваше никъде напътствия, които ми даваше и на следващ преглед се чувствах като малоумна, защото не помнеше, че ме е пратил на извънредни ФМ, че ми е казвал да доизследвам желязо, че пия до късна седмица излишно магнезий (не знаех дали и кога да спра да го пия). Отделно останах с N-на брой неползвани услуги от платените пакети, защото нямах никаква идея дали и кога трябва да ми пусне определени изследвания. Дадох му втори шанс за стандартен АГ преглед след като родих (родих при лекар на смяна, не при следящия ме и, слава Богу) той подцени резултати от микробиология, на които със закъснение им “бера плодовете”.

Вярвам, че всеки от специалистите има различен подход, просто аз нямах късмет. 😄

Общи условия

Активация на акаунт