МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 882
  • 841
  •   1
Отговори
# 180
Ни бяхме при педиатър миналия месец и тя нищо не ни каза. Следващият ни преглед е на 16-ти и не знам дали няма да е късно. Вие на кой ден ги дадохте?

Здравейте, родих на 11.12 в болницата и нищо не са ми казали за даване на витамин Ка. Виждам в епикризата, че са давали при раждането, но не са ми казвали нищо за даване на капки допълнително. Имате ли представа защо?

И при нас беше така. Изписва се от педиатър.

# 181
Ни бяхме при педиатър миналия месец и тя нищо не ни каза. Следващият ни преглед е на 16-ти и не знам дали няма да е късно. Вие на кой ден ги дадохте?

Здравейте, родих на 11.12 в болницата и нищо не са ми казали за даване на витамин Ка. Виждам в епикризата, че са давали при раждането, но не са ми казвали нищо за даване на капки допълнително. Имате ли представа защо?

И при нас беше така. Изписва се от педиатър.

Педиатърката и личен лекар (един човек) ни посети вкъщи след седмица от изписването и ни даде рецепта. Значи около седмица или малко повече.

# 182
  • Хасково
Ако са сложили витамин Ка с инжекция, както при нас не се изписва втора доза.

# 183
Ако са сложили витамин Ка с инжекция, както при нас не се изписва втора доза.

И при нас беше така. Само една доза в болницата.

# 184
  • Пловдив
И през 2020 беше с една доза в болницата.

# 185
В епикризата на бебето пише какви вид вит. К е даден.
И през 2019 и през 2024 все са били инжекционни. Аз не познавам никой, на който на детето му в Надежда да са давани капки и да е имало нужда от още прием. Имаше един период преди 2г., когато беше изчерпан препарата и до там.

# 186
Здравейте! Доколкото виждам от ценоразписа на МБАЛ Надежда, за избор на акушерка се заплаща допълнително 400лв. (Индивидуални акушерски/сестрински грижи /пост/ до 1 ден от Ценоразписа). Дали за Надежда Стаменова цената е същата? И също, какво се случва, ако избраната акушерка не е на смяна или раждането продължи повече от 1 ден? Доплаща се по 400лв на ден ли?
 Благодаря Simple Smile

# 187
Родих на 22.11 в болницата, изписаха ни на 25.11, а на 26 бяхме на преглед при педиатърката, не ми е казвала нищо за вит К, единствено изписа вигантол, питах всичките си приятелки родили в Надежда, никоя не е давала повторно вит К.
Честно казано не знам за цената, ще питам мъжо колко е платил за всичко, но не знам дали е било раздробено😁
Надежда Стаменова щом е избрана ще дойде, стига да има тази възможност, тоест да е в града, да не е болна и тн. Ако се наложи спешно секцио пак се заплаща да знаете. Не се заплаща, ако раждането продължи един ден, разбира се, плащате накрая като ви изпишат за раждането с асистент.

# 188
Изборът на акушер Стаменова за раждане попада в графата на ценоразписа “Раждане с персонален асистент”, спрямо вече индивидуалния случай в разновидностите дали е за здравно осигурени, с упойка и т.н.

Акушерската услуга (не съм я ползвала, така че не съм запозната в детайл), но вероятно засяга услугите в послеродовата част.

# 189
Здравейте момичета,
Искам само да Ви споделя горчивият опит които имах с болница Надежда.
Записах се про д-Ненов да следи бременноста ми. В началото всичко беше наред, после вече дойде време в което да подпиша и предпазя пакет за след е на бременно с включените изследвания.
Изследвания са правени в точната последователно и време кога си тея ва, но не са били гледани от лекаря ми въпреки ме следях кога излизат, казвах му когато имах преглед про него, пращала съм му ги, но винаги думите бяха, че всичко ми е наред. Аз му вярвах безрезервно, защото все пак ми е първа бременно на 24г. съм и вярвам, че съм в сигурни ръце. С напредването на бременно всички близки около мен започнаха да забелязват, че имам болен вид. Когато споделих болките си и симптомите ми беше казано, че всичко е в реда на нормалното.
В седми месец получих контракции, звънях и му писах, но ми беше казано отново, че това е нормално, въпреки това майка ми ме завлече насила в болницата и се оказа, че въобще не е нормално и мо трябва лечение което уж беше “назначено”. Имайте предвид, че от 7-ми месец до навлизане в 9-ти месец битова ми се превърна в един пълен ад, ама Ви казвам направо един тотален ужас- не можех да се изправя да отида до тоалетна сама, повръщане, прималяване до степен инвалидно състояние вече, звънях и писах на д-р Ненов, но отговор нямах , забравих да добавя, че ми твърдеше, че вече трябва да съм в майчинство а аз бях 35седмица и ми трябва болничен 45дни преди раждане-така и не ми лтговори и не ми го издаде . Вече в 36 седмица приятелят ми се свърза с Токуда и обясни подробно всичко което се случва и запази час веднага про акушер-гинеколог там. Днес отидох в Токуда с цялата си документация от болница Надежда, лекарите там се хванаха за главата когато започнаха да гледат подробно всички изследвания в продължение на 7 часа без спирка ме прехвърляха от лекар про лекар от изследване на изследване за да се убедят, че всичко ми е наред. Та в крайна сметка се оказа, че съм с толкова ниски стойности на желязо, В12 и хемоглобин, че така няма как да вляза да раждам в никакъв случай, същото така ми беше направен преглед и тест при алерголог и се оказа, че имам тежка алергия към доста упойки.

Не знам дали се случи така при мен, защото ме видяха, че съм по-млада и са си казали-“ о тая е куче, нищо и няма “ или просто това е практика про тях.
Но моят съвет е да бягате надалеч от тази болница Надежда, факта, че поставиха в тост мен и детето ми независимо дали е единичен случай или не е достатъчно да се предприемат мерки.
Пазете себе си и бебенцата си и избирайте мъдро и внимателно болницата и лекаря на който ще доверите Вашият живот и това на детенцето.

# 190
Много съжалявам за това, което ти се е случило. Аз бях в подобна ситуация, но във Варна, където лежах в три различни болници, едната от които, специализирана АГ болница с цяло отделение по патологична бременност, не искаха да ме приемат. Положението отиваше, без да преувеличавам, към това, че можем и аз и бебето да умрем като не искаха и да ми направят аборт по медицински причини, защото причина нямало…След месец и половина лежане по болници, без никакъв резултат от лечението, отидох в Надежда по препоръка на приятелки. Оправиха и ме стабилизираха точно за 7 дена!
Във всяка болница има некадърни и безхаберни лекари, тъжен факт. Конкретно този лекар аз не съм го чувала и нямам никакво мнение. Според мен трябва да се оплачете в болницата, макар че не знам дали това би довело до някакъв резултат, но уж държат на такива неща.
Надявам се всичко от тук нататък да е добре с теб и бебенцето и да ви върви само по вода!

Здравейте момичета,
Записах се про д-Ненов да следи бременноста ми. В началото всичко беше наред, после вече дойде време в което да подпиша и предпазя пакет за след е на бременно с включените изследвания.
Изследвания са правени в точната последователно и време кога си тея ва, но не са били гледани от лекаря ми въпреки ме следях кога излизат, казвах му когато имах преглед про него, пращала съм му ги, но винаги думите бяха, че всичко ми е наред. Аз му вярвах безрезервно, защото все пак ми е първа бременно на 24г. съм и вярвам, че съм в сигурни ръце. С напредването на бременно всички близки около мен започнаха да забелязват, че имам болен вид. Когато споделих болките си и симптомите ми беше казано, че всичко е в реда на нормалното.
В седми месец получих контракции, звънях и му писах, но ми беше казано отново, че това е нормално, въпреки това майка ми ме завлече насила в болницата и се оказа, че въобще не е нормално и мо трябва лечение което уж беше “назначено”. Имайте предвид, че от 7-ми месец до навлизане в 9-ти месец битова ми се превърна в един пълен ад, ама Ви казвам направо един тотален ужас- не можех да се изправя да отида до тоалетна сама, повръщане, прималяване до степен инвалидно състояние вече, звънях и писах на д-р Ненов, но отговор нямах , забравих да добавя, че ми твърдеше, че вече трябва да съм в майчинство а аз бях 35седмица и ми трябва болничен 45дни преди раждане-така и не ми лтговори и не ми го издаде . Вече в 36 седмица приятелят ми се свърза с Токуда и обясни подробно всичко което се случва и запази час веднага про акушер-гинеколог там. Днес отидох в Токуда с цялата си документация от болница Надежда, лекарите там се хванаха за главата когато започнаха да гледат подробно всички изследвания в продължение на 7 часа без спирка ме прехвърляха от лекар про лекар от изследване на изследване за да се убедят, че всичко ми е наред. Та в крайна сметка се оказа, че съм с толкова ниски стойности на желязо, В12 и хемоглобин, че така няма как да вляза да раждам в никакъв случай, същото така ми беше направен преглед и тест при алерголог и се оказа, че имам тежка алергия към доста упойки.

Не знам дали се случи така при мен, защото ме видяха, че съм по-млада и са си казали-“ о тая е куче, нищо и няма “ или просто това е практика про тях.
Но моят съвет е да бягате надалеч от тази болница Надежда, факта, че поставиха в тост мен и детето ми независимо дали е единичен случай или не е достатъчно да се предприемат мерки.
Пазете себе си и бебенцата си и избирайте мъдро и внимателно болницата и лекаря на който ще доверите Вашият живот и това на детенцето.

# 191
Съжалявам, че се е случило, сякаш за доктор Ненов и отношението му чета все повече негативни коментари, аз се следих при доктор Михайлович и съм изключително доволна. Не бива да заклеймявате болницата, заради един лекар, при положение, че там работят много добри специалисти.
За мен не е нормално на бременна да се казва винаги, че някой дискомфорт е временно явление и ще си мине след бременността, да, има и такива състояния, но те са предимно в първия триместър, след това, ако се чувстваш зле е редно на първо място поне витамини и желязо да се проверят. Аз точно затова си следя нивата на витамини сама винаги, гледах да си ги набавя още преди да забременея и си ги следих по време на бременност заедно с хематолога, всяко изследване пращах на д-р Михайлович и той веднага ги коментираше, имах изписан Сорбифер от хематолога, д-р Михайлович се съгласи с мнението и, като видя резултатите на феритина. Исках да съм с добри ниви, за да не се чувствам като парцал по време и след бременността.
Та, всичко явно си е до лекари, разбира се подобно неглижиране и отношение не е нормално в никакъв случай, аз също бих се оплакала от въпросния лекар, ако съм на Ваше място. Добре сте направили, че сте потърсили второ мнение. Надявам се, че сега сте добре, пожелавам леко раждане и здраво и щастливо бебче.

# 192
И аз съм на мнението, че има и не толкова добри доктори, но има и свестни, които наистина си знаят работата. Не желая да говоря лошо и няма да казвам конкретни неща, но само ще кажа, че и аз не препоръчвам доктор Ненов. Но пък си правих операция при друг доктор и съм много доволна. Ако някой ден пак забременея отново ще родя в тази болница, но ще настоявам да си избера аз доктора (за секцио говорим при естествено няма как).

# 193
  • София
Здравейте момичета,

Малко ми е под въпрос написан този коментар. Написан с адски много грешки и това е първото мнение на потребителя........не че не е възможно, но най малкото ако сте се осъмнили в поведението на лекаря сте можели веднага да си изискате преглед при друг АГ и с него да коментирате резултатите.
Също като не сте ОК веднага пишете жалба до болницата и да проверят случая!
Не искам по никакъв начин да защитавам лекаря, но все пак преди да пишете е хубаво и да сте предприели нещо към самия специалист.

# 194
Здравейте момичета,

Малко ми е под въпрос написан този коментар. Написан с адски много грешки и това е първото мнение на потребителя........не че не е възможно, но най малкото ако сте се осъмнили в поведението на лекаря сте можели веднага да си изискате преглед при друг АГ и с него да коментирате резултатите.
Също като не сте ОК веднага пишете жалба до болницата и да проверят случая!
Не искам по никакъв начин да защитавам лекаря, но все пак преди да пишете е хубаво и да сте предприели нещо към самия специалист.

Защо правите коментар за грешките? Във Вашия отговор също има доста.

Общи условия

Активация на акаунт