МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 961
  • 841
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте. Ще Ви разкажа как премина при мен. Бях на 40 г. след инвитро с лека бременност, без усложнения. Бебето беше високо и не беше почнала никаква родова дейност, разкритието ми беше 5 мм. По протокол се чака 7 дни, но при мен изчакаха 5, защото моята лекарка беше на смяна тогава, а седмият ден се падаше събота. През цялото време искаха час по-скоро да се направи индукция. За индукция приемат предния ден. Причината да съм в тази група е, че на мен ми дадоха простагландин/цитотек на сутринта и бих искала да обърна внимание на всички, че това е забранено лекарство и няма да го има после в епикризата. Доколкото разбирам вече го поставят вагинално и като гел предната вечер. Не мога да коментирам в този случай дали е безопасно. На следващия ден започнаха с болезнените прегледи, докато ми спукаха водите. На раждането присъстваше съпругът ми, който беше във връзка по телефона с дула. Само благодарение на тях, успях да родя без да се стигне до секцио. Сега, от дистанция на времето, мога да споделя какво разбрах за себе си от тази ситуация. При толкова липси на условия за започнала родова дейност, може би по-разумното е било да се направи секцио, защото индукция със забранено лекарство ми се струва доста рисковано. Няколко дни преди раждането направих консултация с д-р Паликов, който работи в св. Лазар с Олга Дукат (не знам дали още е така). Там могат и да изчакат две седмици. Аз обаче бях твърде фокусирана в Надежда, заради инвитрото преди това, и не можех да си представя да сменя болницата в последния момент. Накратко при мен беше доста разочароващо цялото преживяване, но завърши благополучно. Бях с една друга жена в стая, която беше също за индукция. При нея беше минало доста по-добре. Желая Ви успех и леко раждане.

Момичета , а някоя да сподели опит с преносено естествено раждане как протича точно ако наближава термина? Тъй като при мен е след няколко дена, но няма никакви изгледи да се случи до 13ти, тоновете бяха като в 36та седмица, контракциите са ми много нередовни, имам разкритие, но е така от почти 8-10 дена и не се ускорява. Записах си час при Ненов за консултация за раждане, тъй като Арабаджикова , при която се проследявам излиза в отпуска. Колко време се чака след термин преди да се индуцира, може ли да се поиска индуциране на термина? Изобщо ми е неясно какво ще става, с 13ти наближава и малко имам усещане, че съм изоставена на произвола на съдбата. Като цяло не съм притеснена, че нещо ще се обърка, изключително безпроблемна бременност имам и нямам опасения, че ще има проблем сега. Но липсата на организация и план ме дразни, така че ще съм много благодарна ако има подобен случай тук и си кажете опита Simple Smile

# 346
Скрит текст:
Момичета , а някоя да сподели опит с преносено естествено раждане как протича точно ако наближава термина? Тъй като при мен е след няколко дена, но няма никакви изгледи да се случи до 13ти, тоновете бяха като в 36та седмица, контракциите са ми много нередовни, имам разкритие, но е така от почти 8-10 дена и не се ускорява. Записах си час при Ненов за консултация за раждане, тъй като Арабаджикова , при която се проследявам излиза в отпуска. Колко време се чака след термин преди да се индуцира, може ли да се поиска индуциране на термина? Изобщо ми е неясно какво ще става, с 13ти наближава и малко имам усещане, че съм изоставена на произвола на съдбата. Като цяло не съм притеснена, че нещо ще се обърка, изключително безпроблемна бременност имам и нямам опасения, че ще има проблем сега. Но липсата на организация и план ме дразни, така че ще съм много благодарна ако има подобен случай тук и си кажете опита Simple Smile
Ден преди термина ми бях на тонове и преглед - 0 контракции все още (за цялата бременност имах само 2 контракции хванати на тоновете, всичко останало беше както докторката се изрази 'още 3 месеца може да си го носиш') и 1см разкритие от края на 7ми месец... на прегледа ми отлепиха мехура и се прибрах, защото не ми се рискуваше с големи разходки (ден събота).
Вечерта към 20ч започнаха леки контракции, но успях да заспя без проблем.
В 01:30ч през нощта бебчето ме срита и водите ми се спукаха, всичко ескалира екстремно бързо, тръгнах с контракции през 3мин, стигнах болницата за 15тина мин и контракции през 1мин. Родих за 3 часа без окситоцин, в деня на термина.

Ако не бях родила - следящото АГ искаше да ходя на тонове всеки ден и на 7мия - индукция.

# 347
Аз бях с индукция , която беше на 7 мия ден след термин . Относно разкритието аз имах почни цял месец 1,5 см. разкритие и нито една контракция . Също родих при д-р Ненов . Като след термин ходиш всеки ден на тонове. Деня преди индукцията ме приеха , правят ти тонове през деня общо взето и това е . Ядеш до 20:00 ч. ако не се лъжа , вода дават до 22:00 ч. дават ти вечерта 2 свещички който да сложиш за да се изчистиш. Сутринта на индукцията към 6:00 ме свалиха в РЗ преглеждат те за разкритие и ти слагат едно хапче. Проверяват те на всеки час - два. После ти слагат и система с окситоцин , пукат ти водите мисля беше на 5 см. разкритие и ти пускат упойка ако искаш естествено . Периодично те проверяват разкритието. Може да се разхождаш из стаята има и топка за скачане ако искаш.  Общо взето е това . Аз родих в 14:45
След това ако всичко и наред седиш около 2 часа под наблюдение и те качват в отделението .

# 348
Аз също бях с индукция, но вечерта преди нея в болницата имах някакви болки и на сутринта разкритие 4см. Пуснаха ми система и упойка и след 4-5 часа се появи бебчо. За индукция трябва да се види дали бебето е слязло и с прилепнала главичка към таза. Ако не е така и нямате никакво разкритие е 50/50 дали ще се получи или не.

# 349
Здравейте, кой доктор бихте ми препоръчали за диагностика на истмоцеле? Трябва ми наистина добър гинеколог за второ мнение.

# 350
Здравейте, как става записването на час за конктерен лекар (репродуктивен гинеколог) в Надежда? В сайта пише че трябва да се попълва въпросник и те разпределят. Онлайн записването за час не работи.

# 351
kara, тази тема е по-подходяща за въпроса: https://www.bg-mamma.com/?topic=1714141
Иначе -  за репродуктивен специалист не може да се записва час през онлайн системата/приложението. За първоначален преглед се попълва заявката на сайта. След това има два варианта - обаждате се, казвате, че сте я попълнили, но държите да сте при някой лекар ИЛИ чакате да Ви се обадят и ако не сте разпределена, при който искате си казвате и чакате ново обаждане с час за избрания от Вас специалист. След първоначалния преглед часове винаги се записват през кол центъра.

# 352
Моля ако някой е раждал с ак. Стаменова да сподели впечатление ? Мерси !

# 353
Моля ако някой е раждал с ак. Стаменова да сподели впечатление ? Мерси !

Малко по-назад сме давали мнение, върнете се няколко страници назад и прочетете.

# 354
Здравейте
Днес чакам обаждане от болницата, 3 ден от пункцията ми е. Но обаждане нямам. Дали не са ме пропуснали?

# 355
  • Пловдив
Здравейте
Днес чакам обаждане от болницата, 3 ден от пункцията ми е. Но обаждане нямам. Дали не са ме пропуснали?
Ще ви се обадят.И след 17 часа са ми звъняли,но ако искате звъннете на кол центъра и им предайте,че все още нямате обаждане от ембриолозите.

# 356
Здравейте
Ще ви се обадят.И след 17 часа са ми звъняли,но ако искате звъннете на кол центъра и им предайте,че все още нямате обаждане от ембриолозите.
Благодаря за отговора Innocent Че се притесних доста вече. Ще чакам, дано чакането е за добро

# 357
Днес е 5 ден след пункцията. Имаме едно ембрионче, което до 3-4 ден се развиваше добре, но днес казаха че не е достигнало напълно стадий бластоцит. Ще ми се обадят утре пак. Има ли шанс 😥

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 11:45 от kristalina^^

# 358
Днес е 5 ден след пункцията. Имаме едно ембрионче, което до 3-4 ден се развиваше добре, но днес казаха че не е достигнало напълно стадий бластоцит. Ще ми се обадят утре пак. Има ли шанс 😥
Аз имах няколко такива и ги изчакаха до 6 ден и всички станаха бластоцисти! Успех!

# 359
Здравейте, имам дата за секцио и днес получих смс в колко трябва да съм в болнуца предния ден за прием. Забравих да питам дали трябва да отида гладна и жадна на приема. Той ще е от 11 ч.

Общи условия

Активация на акаунт