МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 613
  • 841
  •   1
Отговори
# 645
Аз днес четох договора, сключен между работодателя и Съгласие. Не покриват нищо свързано с бременност и раждане. Греда.
Еее, бива ли така? Добре е да се повдигне темата пред шефовете. Ако не ги интересува, аз бих сменила работодателя. Все пак за едно проследяване на бременност дори най-долнопробната застрахователна компания поема към 1000 лв разходи (в най-добрият си пакет) и задължителните фетални морфологии, и 900 лв за раждане, по-точно избор на екип.
Най-долнопробната не знам колко поема. Но аз съм към Дженерали и то с някакъв не базов пакет и ми поемат 500 лв за цялата бременност + 600 лв за раждане.
И аз съм с Дженерали и при мен изплащат еднократно 500лв. за проследяване и 900лв. за избор на екип при раждане. Друг е въпроса, че тези суми са меко казано смешни и несъобразени с реалните ценови диапазони.

# 646
Здравейте. Някой има ли телефонен номер на фотографите за изписването?

На нас при изписването от неонатология ни казаха,че фотографа знае часовете за изписване и е в залата,ако искаме го ползваме, ако искаме не,ако имаме наш фотограф няма проблем. Ние ползваме него взехме малък пакет не помня колко снимки бяха за около 300 лв. Праща всички кадри на мейл, а на хартията си взехме от болницата пред Аг кабинетите за ЖК.

# 647
Krisito32, извинявайте аз не разбрах, платили сте на фотографа на Надежда 300 лв ли?

quote author=Krisito32 link=topic=1699984.msg49720470#msg49720470 date=1747234596]

На нас при изписването от неонатология ни казаха,че фотографа знае часовете за изписване и е в залата,ако искаме го ползваме, ако искаме не,ако имаме наш фотограф няма проблем. Ние ползваме него взехме малък пакет не помня колко снимки бяха за около 300 лв. Праща всички кадри на мейл, а на хартията си взехме от болницата пред Аг кабинетите за ЖК.
[/quote]

# 648
Около 150 лева платихме на фотографа за всички кадри на 25.11.2024.

Относно булстрат, да, това, че се води “лукс” пакетът не означава, че е с най-високо покритие, защото лукс пакетът включва различни неща, спрямо уговорката с работодателя. Той решава колко е готов да плати за покритието и съответно какво да включва.

# 649
Krisito32, извинявайте аз не разбрах, платили сте на фотографа на Надежда 300 лв ли?

quote author=Krisito32 link=topic=1699984.msg49720470#msg49720470 date=1747234596]

Аз съм в грешка била,по-малко е около 30 кадъра май бяха 180 лв. Говорих сега т мъжът ми,но не помним и двамата.има значение от пакета който ще изберете и искате ли алум или не.

# 650
Здравейте! След инвитро съм, почти в 12седм.
След 10 дни чак ми предстои записване на ЖК. Въпроса ми е до кога ползвахте прогестероновите препарати, кой ви ги спря?  Аз слагам циклогест от преди трансфера още и се чудя кога се спира? Thinking

# 651
Около 13 г.с. приключих аз с прогестерона, репродуктивният лекар ми каза да го спра на първата ФМ и БХС, които се падаха тогава. АГ на ФМ ми препотвърди, че няма нужда вече от тях. 2 седмици по-късно ми беше и първата ЖК и така до момента са ми през 2 седмици двата прегледа.

# 652
До края на бременността бях на циклогест.  Според преценката на лекаря си е .

Здравейте! След инвитро съм, почти в 12седм.
След 10 дни чак ми предстои записване на ЖК. Въпроса ми е до кога ползвахте прогестероновите препарати, кой ви ги спря?  Аз слагам циклогест от преди трансфера още и се чудя кога се спира? Thinking

# 653
Момичета, които сте се следили и раждали в Надежда, когато настъпи момента за раждане, носите ли на ръка документите посочени в списъка за родилното или не е необходимо, тъй като всичко реално е в системата на болницата?

# 654
Момичета, които сте се следили и раждали в Надежда, когато настъпи момента за раждане, носите ли на ръка документите посочени в списъка за родилното или не е необходимо, тъй като всичко реално е в системата на болницата?
Аз не съм се следила в болницата и документите ми ги посгледнаха само на консултацията за раждане. Накараха ме да дам на регистратурата 1-2 докомента за сканиране и това беше всичко. Доколкото знам ако се следиш там документите са в системата.

# 655
Аз се следя в Надежда,има вътрешна система за  резултати от изследвания и всеки един амбулаторен лист от всеки един специалист при който съм била.Предполагам,че само ако си се следила извън Надежда те карат да носиш допълнителни амбулаторни или изследвания

# 656
Родих миналия месец. Следих се в Надежда. Нищо не носите, всичко им е в системата. Само себе си, бебето и чантата за следродилен престой носите Simple Smile

# 657
За сега е рано, но нямам индикации за секцио. Имам едно нормално раждане, но искам второто да е секцио. Ще има ли според вас проблем с лекарите в Надежда да си поискам секцио без мед.причини ? И кой лекар бихте ми препоръчали да не “натиска” за естествено, защото аз лично мисля, че трябва да си е избор на майката.

Тъй като не намерих отговор на публикацията, поне не и в следващите няколко страници, реших да я използвам тъй като имам "подобно" питане.
Имам едно раждане секцио по медицински причини и тъй като не искам да бъда "натискана" за естествено раждане, бихте ли ми споделили наблюдения, кой лекар би бил добронамерен и разбрах по този казус.
Насочена съм към д-р Димова, но чета доста противоречиви мнения, не искам да започвам женската си консултация при нея, а да се окаже, че е "груба на моменти", защото определено това не е моят тип лекари.

Благодаря преварително за споделилите повече информация и детайли Wink

# 658
Аз съм раждала при Димова, не ме е следила тя , но имам някакво наблюдение. Имах уговорена дата за секцио и се паднах в нейна смяна. С близнаци съм , предложи ми естествено раждане точно преди секциото ,  аз отказах . Тя се опита да ми каже , че няма страшно , но бях категорична с мен беше акушерка Надежда Стаменова и тя и каза да не ме натиска , като влезе Димова в операционната я питаха ,,защо е сърдита,, , тя отговори ,, защото не стана моето,, и се смяха. Изказа и е по груб, но го прави като на шега, според мен е добър човек като цяло. Ако очаквате да ви утеши в някакъв момент ,не е такъв човек , ще ви каже да се стягате и да не се лигавите. Та такъв човек е , ако търпите такова отношение , изберете я . Аз съм подобен човек на нея и не ми е пречило, но ако очаквате да ви утешава , не е тя човека. Като професионализъм , секциото ми е перфектно направено. Ходих на проверка при лекари в Шейново , казват че отдавна не са виждали толкова професионално секцио направено , без да познават Димова. Възстановяването ми беше лесно, на 5ти ден след секциото ходих да пазарувам в Кауфланд, сега съм с изкълчен крак със скъсани връзки и гипсиран. Това ми се струва по тежко от секциото, първите дни казвах на мъжа ми , че боли повече от секцио.
Имах две съседки по легло преди да родя в стаята в болницата, и двете бяха при Димова и доволни, мога да ви преразкажа конкретни случки и да прецените поведението и дали бихте го търпяли. Преди секциото на едното момиче , др Димова влиза в стаята и тя и казва:
- др Димова , много ме е страх
Отговора
- оооо я се стягай, че ще те хвана и ще те бишна през прозореца.
Започнаха да се смеят и двете и др Димова излезе.
Следваща случка с другото момиче. Хваща я момичето по коридора и я пита
- не може ли да преместим секциото за по ранен ден , че ми писна да седя в болницата.
Отговора
- ооооо Махни ми се от главата , Миме !
И я отмина , пак и двете почнаха да се смеят.

Та като цяло , аз съм доволна от нея, резултата е  добър , бързо възстановяване , мен лично не ме е натоварвала с изказа си. Ако искате мил човек и мислите ,че този тип шеги ще натоварват , лекар който ще ви успокоява се насочете към Павлова , човек с голямо сърце и професионалист , но трудно се взимат часове при нея, Патрикова - за следене, но не изражда , тази жена вдъхва голямо спокойствие и успокоява много бременните, два пъти ми спасява бременността , та съм и безкрайно благодарна. Има вариант Патрикова да ви следи , и да изберете дата за секцио, в която Павлова е на смяна за израждането.
За Илияна Бътева - Христова , мога да кажа само лошо, от моя опит с нея, за мен е кожудер , без истинска емпатия към пациента. Но братовчедка ми е раждала при нея секцио, безпроблемна бременност и е доволна.
Данаил Илиев ,приятелка се следеше и ражда при него и е доволна!
Това са лекарите, за които имам мнение , дано съм помогнала! Успех ,лека бременност и раждане!

За сега е рано, но нямам индикации за секцио. Имам едно нормално раждане, но искам второто да е секцио. Ще има ли според вас проблем с лекарите в Надежда да си поискам секцио без мед.причини ? И кой лекар бихте ми препоръчали да не “натиска” за естествено, защото аз лично мисля, че трябва да си е избор на майката.

Тъй като не намерих отговор на публикацията, поне не и в следващите няколко страници, реших да я използвам тъй като имам "подобно" питане.
Имам едно раждане секцио по медицински причини и тъй като не искам да бъда "натискана" за естествено раждане, бихте ли ми споделили наблюдения, кой лекар би бил добронамерен и разбрах по този казус.
Насочена съм към д-р Димова, но чета доста противоречиви мнения, не искам да започвам женската си консултация при нея, а да се окаже, че е "груба на моменти", защото определено това не е моят тип лекари.

Благодаря преварително за споделилите повече информация и детайли Wink

# 659
След секцио никой няма да ви предлага естествено, освен ако вие не искате. Самото предишно секцио си е медицинска предпоставка за следващо секцио.

Общи условия

Активация на акаунт