МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 474
  • 841
  •   1
Отговори
# 765
  • Благоевград
Здравейте нова съм в групата моля да ми препоръчвате доктор за инвитро в болница надежда 🥰 благодаря  предварително 😍

Доктор Чапанова с 2 ръце.

# 766
Защо мамолога в парадайс мол надежда като ходя при нея за преглед по време на бременност винаги ми казва че на всеки 6 мисеца трябвало да ходя на преглед при положение че нямам рискови фактори и нямам проблеми с гърдите нито в семейството?С цел взимане на пари аз си плащам прегледа но чета интернационални здравни организации не препоръчват толкова често за жени в моето положение и съм на 31г
Някакви мнения

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 13:22 от Hellokitty1993

# 767
Здравейте нова съм в групата моля да ми препоръчвате доктор за инвитро в болница надежда 🥰 благодаря  предварително 😍
(Ако не успеете да се уредите при Стаменов) Чапанова или Тихомирова. Имам вътрешна препоръка.

# 768
И аз ходя при др Танушева, не знам дали знаете , но може и по каса с направление при нея.
Аз имам фиброаденоми за следене и ходя на 6 месеца , но при вас ако няма нищо , ходете си на 1г.  Срещала съм препоръки  за 6м и за 1г.  Като цяло за нея мисля ,че е добър лекар.

Албена97, аз имах успех при Персенска ( близнаци) , др Стаменов също е страшно добър. Успех!

Защо мамолога в парасайс мол надежда като ходя при нея за преглед по време на бременност винаги ми казва че на всеки 6 мисеца трябвало да ходя на преглед при положение че нямам рискови фактори и нямам проблеми с гърдите нито в семейството?С цел взимане на пари аз си плащам прегледа но чета интернационални здравни организации не препоръчват толкова често за жени в моето положение и съм на 31г
Някакви мнения

# 769
Аз също ходя в Парадайс (д-р Танушева), аз имам препоръка да ходя на шест месеца, но защото знае, че правим инвитро и каза, че заради хормоналната терапия е хубаво да ходя по-често. Възможно е вашата препоръка да е заради хормоналните промени по време на и след бременност. Попитайте я.

Защо мамолога в парасайс мол надежда като ходя при нея за преглед по време на бременност винаги ми казва че на всеки 6 мисеца трябвало да ходя на преглед при положение че нямам рискови фактори и нямам проблеми с гърдите нито в семейството?С цел взимане на пари аз си плащам прегледа но чета интернационални здравни организации не препоръчват толкова често за жени в моето положение и съм на 31г
Някакви мнения

# 770
Аз също съм ходила при нея. И на мен каза 6 месеца. Понеже видя малки кистички в едната гърда, но каза, че са случайни находка и няма нищо притеснително, попитах дали заради тях трябва да отида след 6 месеца. Каза, че не, просто толкова често трябвало да се ходи на профилактика.

# 771
А как става посещението с направление?На сайта супер док пише,че не работи с направления,Или тр в специален ден с направление ли?

# 772
А как става посещението с направление?На сайта супер док пише,че не работи с направления,Или тр в специален ден с направление ли?

Когато ходех при нея, казвах на касата, че имам направление, и не плащах прегледа. Сега вече ходя при друг лекар, който за мен е по-добър от нея, и той ми е казал, че с моите кисти трябва да ходя веднъж в годината. На 43 години съм. Относно стимулациите има значение по какъв протокол са.

# 773
И аз съм при нея.
Препоръчва ми на 6месеца преглед.ходя с направление.сега съм бременна и в пакета ми има един преглед включен.
Каза ми че годините нямат значение,напоследък проблеми среща при мн млади момичета.
Профилактиката е най голямата превднция,така че...избирам да ходя

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 14:13 от museto

# 774
  • Благоевград
Баба ми беше с рак на гърдата и задължително ходя веднъж годишно на ехограф, на 37 съм. Казаха, че не е нужно на 6 месеца. Веднъж съм правила и мамограф, след късната загуба, защото много ме боляха гърдите няколко седмици и се уплаших.

# 775
На регистратурата питам , кой номер направление трябва и го искам от личния  лекар и после го представям при прегледа , вече два пъти минавам така, никъде не е обявено , случайно някой от другите лекари ми каза ,че е  възможно с направление.  Мисля ,че направлението беше с код 10.04 за ехография на млечни жлези и 10.03 за мамография. Но трябва да питате за кодовете на регистратура със сигурност ,да не ги бъркам цифрите нещо.  Няма специален ден или часове за посещение по каса , записах си час по супер док и отидох с направление.

# 776
Пиша какво ми се случи в тази болница за да имат едно на ум мамите, които искат да раждат там.
След като проследявах бремеността си там 6 месеца, ме върнаха за раждане през нощта с 5 см разкритие, а точно преди 2 седмици бях питала дали може да се случи подобно нещо и категорично ми казаха не. Въпросната нощ, дежурният лекар дори се опита да ми пробута да подпиша амбулаторен лист, на който пишеше, че доброволно се отказвам от лечение/престой при тях. Попитахме дали линейка може да ни откара до друга болница, отговориха ни, че в момента няма и трябва да изчакаме 40 мин за нея. Поне ни направиха "услугата" да ни викнат такси.
Освен това, точно предният ден бях на контролен преглед при проследяваща ми лекарка, която дори ми каза, че ще родя скоро и ако тръгна да раждам на следващата сутрин тя ще е на смяна и ще ми помогне. Как може да не знае, че няма места в болницата, явно липсва всякаква комуникация между лекарите и управата на болницата или не им пука!

Друго, което ми направи лошо впечатление е, че през цялата бременност не спряха да ми разправят, че ще родя голямо бебе - 4 кг, а коремът ми беше малък. Същото бяха говорили и на моя приятелка за 2те й деца, които роди там. В болницата, където родих в последсвие, ми казаха, че бебето ще е 3200кг и то се роди 2800кг. Разликата е голяма между това какво ми бяха казали в Надежда и действителните килограми. Моето предположение е, че нарочно говорят така за да се поуплашат бременните и да искат да родят секцио.

# 777
На мен ми казаха  че ще се роди над 4 кг, тя се роди 2 дни след термин 3060 г Simple Smile
Така че с доза скептицизъм да се взимат тия измервания. Иначе родих нормално там и съм общо взето щастлива как го проведоха раждането и акушерките и водещия лекар (Арабаджикова). Колкото раждали, толкова различни опитности

# 778
Кажете имената на лекарите, хубаво е да се знае?

Не мисля , че плашат майките с кг , за да родят секцио. Аз бях планово за секцио и лекарката (Димова) , ме натисна леко да раждам естествено близнаци , 10 мин преди да вляза за секциото. Аз отказах, акушер Стаменова и каза ,че имам право на избор, а и едното бебе е много малко и спорът бързо приключи.

Пиша какво ми се случи в тази болница за да имат едно на ум мамите, които искат да раждат там.
След като проследявах бремеността си там 6 месеца, ме върнаха за раждане през нощта с 5 см разкритие, а точно преди 2 седмици бях питала дали може да се случи подобно нещо и категорично ми казаха не. Въпросната нощ, дежурният лекар дори се опита да ми пробута да подпиша амбулаторен лист, на който пишеше, че доброволно се отказвам от лечение/престой при тях. Попитахме дали линейка може да ни откара до друга болница, отговориха ни, че в момента няма и трябва да изчакаме 40 мин за нея. Поне ни направиха "услугата" да ни викнат такси.
Освен това, точно предният ден бях на контролен преглед при проследяваща ми лекарка, която дори ми каза, че ще родя скоро и ако тръгна да раждам на следващата сутрин тя ще е на смяна и ще ми помогне. Как може да не знае, че няма места в болницата, явно липсва всякаква комуникация между лекарите и управата на болницата или не им пука!

Друго, което ми направи лошо впечатление е, че през цялата бременност не спряха да ми разправят, че ще родя голямо бебе - 4 кг, а коремът ми беше малък. Същото бяха говорили и на моя приятелка за 2те й деца, които роди там. В болницата, където родих в последсвие, ми казаха, че бебето ще е 3200кг и то се роди 2800кг. Разликата е голяма между това какво ми бяха казали в Надежда и действителните килограми. Моето предположение е, че нарочно говорят така за да се поуплашат бременните и да искат да родят секцио.

# 779
  • София
Раждах 2 пъти в Надежда, като последния път от началото до края си следих бременността там. Ами доволна съм. Доктора на един от последните прегледи каза, че ще родя бебе около 3 700 кг и той се роди 3 730 кг. 17 дни преди термин и 10 дни преди плановото секцио. Така, че за мен лично си е до лекар и измерване от лекаря. Първия път отидох в началото на 9 месец на преглед и да се уговорим за раждане и пак не са ме претупали. Тогава случих на Димова и тя също позна, че ще родя по-рано от плануваното секцио.
Но наистина споделете имената на лекарите. За някои бъдещи мами смятам, че ще е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт