Сушене на дрехи без тераса

• 7 865
  • 148
  •   1
Отговори
# 15
Вземете си сушилня с термопомпа от висок/среден клас. Сушенето е много по-деликатно при тях почти няма издухване на влажен въздух, много са икономични. Сушенето продължава по-дълго от обикновена кондензаторна с нагревател и това дразни много хора, но те просто не разбират разликата в работата и консумацията между климатик и … калорифер (да речем). Това ще ви е единственият уред и ще сушите и лятото там за това инвестирайте малко повече за да нямате проблеми. Бош или
Мийле примерно. В какво помещение ще е сушилнята? Предвидете си също добра циркулация на въздуха. Така ще работи още по-ефективно. В банята може да си монтирате на стената малък сгъваем сушилник и да го ползвате при нужда.
Нещо такова

Или такова само за закачалки

Почти всичко суша в сушилня освен плетени пуловери. Няма нито мачкане, нито съсипани дрехи.
За нещата, които не може в сушилня бих сушила под климатика (ако имате) и бих проветрявала често. А някои единични може да слагате в банята. Дали ще имате проблем с влагата няма кой да ви каже. Дали имате помещение, в което може да сушите не знам, но да имам сушилник с дрехи в дневната или спалнята па макар и за една нощ не е моето.
Изобщо бих игнорирала горните писания за сушенето вътре, при което няма проблем с влагата както и, че сушилнята е ненужен уред. Все пак на Духи е камбиниран уред очевидно 20 годишен. Тя така си ги пише на едро нещата. Не случайно сушенето вътре е забранено в някои държави.

# 16
Не е 20 годишен, последният е 3 годишен. 3 такива съм сменила - ако толкова държиш да ме цитираш. И всеки път си взимам комбиниран, за всеки случай.
2003та имах Индезит. 2013 - АЕГ, 2021 Бош.
Но ползвам сушенето само инцидентно.
Ти като искаш по цял ден суши 3 тениски, аз нямам нито времето, нито резултатът ме устройва.
В кои държави е забранено сушенето на дрехи вътре? Вънка да, то само в соц държавите има простори навън... Вътре как точно е забранено, след като се продават навсякъде сгъваеми сушилници (лесна справка за веднага - Лидъл).

# 17
В момента у дома е 22 градуса, без отопление, добре е. Искаш да кажеш, че снощи след като пералнята изпра дрехите, вместо да ги сложа в сушилнята да се изсушат за 1 час, да взема да включа климатикът за цяла нощ за да са евентуално сухи сутринта и да похарчи повече електроенергия? Мисля за природата, все пак. Съвсем отделно, че няма да е всичко сухо, от опит. В крайна сметка кой както си реши.

# 18
1 час се сушат 3 тениски. 5 кг сушилня е 3 часа поне.
Ако переш по 3 тениски не е много природно.
Като не е студено, няма нужда от климатик?
Ама да, кой както си реши.

# 19
Пълна програма около 6-7 кг продължава 2-3 часа и струва … 1,5 kWh ток. Време не ти е нужно - пускаш и заминаваш.
В Германия е забранено да сушиш вътре по силата на договор за наем. Ако жилището е твое трябва да не си много умен за да го правиш или да си готов да платиш скъпите ремонти от джоба си, защото никоя застраховка няма да ти покрие разходите. Ще питаш как ще разберат? - Ще ти пратят експерт, който да установи причината за възникването на мухъл и той много добре може да установи защо.
Не можеш да сравняваш твоите комбинирани уреди със самостоятелна сушилня, нито да изтъкваш твоя единичен случай като правило.

# 20
Твоят договор за наем също е частен случай 😉

# 21
Супер си, Духи!
Задаваш въпрос и изкарваш отговора частен случай, правиш необосновани заключения и удобно подминаваш темата за влагата, която се абсорбира в стените или пък се вдишва. Респект.

# 22
  • sofia
Ако имаш място си вземи самостоятелна сушилня. Нямам по-добра покупка. Нищо не мачка, перфектни си излизат всички дрехи. Като цяло не купувам капризни материи.
Преди сушилнята размятах сушилки и влагоабсорбатора си вършеше работата, ама не е удобно. Щом е за дългосрочно решение - сушилня. Отделно, че си имахме проблеми с мухъл и влагото ни спаси.
Комбинираните уреди са кофти. Сега живея на друго място и ползвам такъв. АЕГ е, ама не е същото. Жилището е проветриво, има място за сушене и често предпочитам да намятам на сушилката.
.

# 23
Всичко суша в сушилня, любим и много необходим уред. В стая никога не съм сушила пране и никога не бих. AEG, доволна съм много.

# 24
И аз мисля, че щом се търси трайно решение, сушилнята е неизбежна. Не бих сушила цялото пране постоянно само вътре и да рискувам мухъл, особено в ново жилище и особено на първи етаж.
Освен това винаги има извънредни случаи, когато трябва са се справиш с много пране наведнъж. Ще отидеш на почивка, ще се върнеш с една планина пране. Или ще ти дойдат гости с преспиване, след тях остава един куп чаршафи и кърпи.
Моята сушилня нищо не мачка, ползвам я целогодишно за чаршафи, кърпи, бельо, както и за повечето памучни дрехи. Фините неща суша на въздух върху разпъваема сушилка до отворен прозорец, независимо от сезона.

# 25
Моята сушилня аег, на програма микс суши 1 час. Сушилнята е 9кг, но обикновено дрехи микс са ми около 3кг, това е повече от 3 тениски. Памук е малко под 2ч. Но то зависи и колко са били оборотите на центрофугиране при прането на дрехите.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 14:03 от laurentin

# 26
Сушила съм вътре много години. На тец и под климатик. В по-студените месеци по 2-3 дни трябват за по-дебелите неща да изсъхнат. Сушилника беше разпънат почти през цялото време, че то докато изсъхне едното станало време за следващо пране. Влага не съм имала, но никак не беше приятно да се чудя как да наредя тетриса, че да се събере всичко на сушилника и да не са залепени дрехите близо една да друга, че тогава още по-бавно съхнат. Откакто имам сушилня направо се родих. Всичко суша там. Моята пералня много мачка дрехите и трябваше и да гладя. Сушилнята ми ги вади готови за прибиране, та и от гладенето се отървах с нея. Лято простирам по някои къси гащи или панталон на терасата ако са от по-различна материя, за да не пускам отделна сушилня за тях. Пълна пералня суши на памук за около 2 часа и 30 мин. Прочети темата за сушилните и ще се ориентираш за марки и модели.

# 27
Аз не разбрах каки са жилищата на ТЕЦ? На парно ли?

# 28
  • Тра-ла-ла
И как сушите в сушилните дънки, по-елеганти дрехи и като цяло специфични материи?! На всички пише, че е забранено в сушилня. Аз някой дрехи дори не ги центрофугирам, за да не се прецакат.

Жилищата с ТЕЦ са с радиатори. Всичко изсъхва много бързо като го метнеш отгоре/до, особено на макс степен. Рай е.

# 29
Ами аз написах по-горе, не се съобразявам с етикети и нямам проблем.
На огромна част от дрехите пише и да не се перат в пералня, ама няма да тръгна да пера на ръка.
Даже пуловери от 100% вълна съм пускала, но на съответната програма. Новите модели сушилни вече са с напреднали технологии.

Общи условия

Активация на акаунт