Сушене на дрехи без тераса

• 7 874
  • 148
  •   1
Отговори
Здравейте, предстои ми да се нанеса в апармтамент без тераса и обмислям всякакви варианти за сушене на дрехи:

1)сушилня(не съм убедена, че ще мога да суша всичко там, вероятно ще има материи, които няма да са подходящи за този вид сушене и може да се увредят)
    2)сушене на някои неща в баня с вентилация(може би подходящо за 1-2 неща, тъй като няма толкова пространство, липса на светлина, бавно ще съхнат)
    3)сушене в стаята до отворен прозорец(не винаги е възможно да се отвори, имам котка, освен това времето не винаги ще позволява)
    4)сушене в стаята, като се закупи и постави електрически влагоабсорбатор(не знам дали влагоабсорбаторът ще се справи с влагата)
    5)външен простор(на първи етаж има риск от попадане на фасове, боклуци от по-горни етажи, също така не е удачно да се оставят без надзор, леснодостъпни са)

Ще съм много благодарна да споделите опит, някакви други идеи или плюсове и минуси на тези които съм изброила. Също така ако сте доволни от някакви конкретни марки сушилня и влагоабсорбатор Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 20:49 от neli.vdim8

# 1
Имам две тераси и сушилня, но 99% суша прането на хоризонтален простор вътре... Поне 20+ години, никакъв проблем нямаме с никаква влага, даже пускам овлажнител зимата.

# 2
Имам две тераси и сушилня, но 99% суша прането на хоризонтален простор вътре... Поне 20+ години, никакъв проблем нямаме с никаква влага, даже пускам овлажнител зимата.

А през топлите месеци не ви ли отнема много време да ги изсушите вътре в стаята? И през цялото време ли държите отворен прозорец?

# 3
  • София
Пос наем ли е апартамента или собствен?

# 4
Пос наем ли е апартамента или собствен?

Собствен е

Аз сушилня ще имам, въпросът е когато не мога да я използвам, заради вида материи(много деликатни), раници, обувки, якета и др. неща които не са подходящи за този тип сушене, тогава какво мога да направя.

# 5
  • София
Ами тогава купувате сушилня и климатик с опция за обиране на влагата. Повечето дрехи сушите в сушилня, специалните - на метален простор вътре в стаята.

# 6
Аз суша всичко в сушилня. Изобщо не се съобразявам с ограничения по етикети на дрехи. Досега нямам повредени.
Преди години съм сушила през зимата в затворено помещение и много голяма полза имах от влагоабсорбатор. Простирах вечер и до сутринта всичко беше почти на 100% сухо. Но беше шумен и затова е необходима стая, в която никой не спи/стои. Може би вече има и по-безшумни модели, но нямам опит.

# 7
Аз суша всичко в сушилня. Изобщо не се съобразявам с ограничения по етикети на дрехи. Досега нямам повредени.
Преди години съм сушила през зимата в затворено помещение и много голяма полза имах от влагоабсорбатор. Простирах вечер и до сутринта всичко беше почти на 100% сухо. Но беше шумен и затова е необходима стая, в която никой не спи/стои. Може би вече има и по-безшумни модели, но нямам опит.

Може ли да споделите марка и модел на сушилнята и влагоабсорбатора(да се ориентирам каква мощност би свършила работа) и така през цялото време докато се сушат дрехите ли стои включен абсорбатора?

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 17:21 от neli.vdim8

# 8
В момента съм с такава сушилня.

Ползвала съм и на AEG преди това, среден клас, ако се сетя за модел, ще пиша. И от двете съм доволна и нямам забележки.

За влагоабсорбатор вече не си спомням, защото бях изнамерила един доста ретро, но беше голям по обем, с по-голям контейнер за водата. Да, стоеше пуснат, докато съхнат дрехите, на сутринта контейнерът беше пълен с вода. Може да се пуска и само докато отнеме първоначалната влага от дрехите. Аз тогава имах тераса, но живеех в район с доста къщи и дрехите се умирисваха на сажди/пушек, ако се сушат отвън.

# 9
През лятото отнема колкото и през зимата (на ТЕЦ сме). Вечер простирам, на сутринта са сухи. Или сутрин простирам, вечерта ги прибирам. Толкова отнема.
Имала съм 3 комбинирани перални със сушилня, ползвала съм ги броени пъти. Всичко излиза супер намачкано и много ме дразни, защото не гладя. А и трябва да се дебне да се извадят веднага иначе е трагедия. Хавлиите стават много пухкави и после не почиват нищо, памучните дрехи нямат изпъване... Ползвам сушилнята само за спешни и странни случаи.
Приятелки с бебета си взеха надъха и отделни сушилни, едната я махна, изобщо не я ползва, другата я ползваше буквално само за бебешки парцали, след това й стои ..
Не мога да видя никакво предимство на тоя уред, ама във форума девойките много ги хвалят.
Така че няма особено верен отговор кой как да си суши дрехите.

# 10
Според мен ако човек си нацели правилната програма, изобщо не излизат толкова намачкани. За мен сушилнята е задължителен и животоспасяващ уред, изобщо не мога да си представя как съм живяла преди без него.

# 11
Емиии цели, не цели... 20тина години й давам шанс... Не е моето 😊

# 12
Аз в колкото жилища съм била, а не съм сменила малко квартири в живота си, без сушилня ми се е появявал мухъл.
Сушилнята за мен е като съдомиялната - върти поне веднъж на ден и ако се развали бих купила нова в рамките на работния ден.
Нашите само със сушилнята си решиха проблема с мухъла в България, въпреки че жилището е вътрешно и външно изолирано и дрехи вътре се сушаха само зимата.
Чувствителните текстили не са чак толкова много, че да не могат да се сушат в банята или стая.
Препоръка не мога да дам, нашата е на Бош и вече е баба, на 8-9 години. Новите имат програма за немачкане на дрехите. Само заради това обаче докато се върти и суши моята бабка не я сменям за нищо на света.

# 13
Емиии цели, не цели... 20тина години й давам шанс... Не е моето 😊
Обаче, не всички имаме ТЕЦ.
Та ела да видиш, ако простреш дрехите вътре, дали за 1 нощ ще изсъхнат без тец. Няма. А цялата влага трябва и да я вдишаш. По въпроса, ползвам сушилня, нищо не ми се мачка, не гладя дрехи след сушилня.

# 14
Ми изсъхват и на климатик. И такова имаме, затова го избягвам. Той още повече изсушава въздуха. Макар че зимата в Пловдив вече и от климатик няма нужда, ТЕЦът да сме го ползвали броени дни, постоянно са спрени радиаторите, вътре е 24 градуса.
И в майка ми е така, влага няма. Простира само вътре, на климатик е.
В Бургас свеки простира навън, там се оветрят за няколко часа от вятъра. Ако ги оставиш дълго, обаче, пак стават влажни.
Да бе не се мачка, като сдъвкани и изплюти са всички тениски. Става само за чаршафи - да ги изпереш и да ги постели, ако нямаш други.

Общи условия

Активация на акаунт