Сушене на дрехи без тераса

• 7 892
  • 148
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Нали все пак става дума за отделен уред сушилня, а не комби, защото има разлика. От отделен няма да излизат като смачкан вестник.
Якета в сушилня не е проблем, за обувки и финни има приставка. Може би и раница така би следвало да се суши... За единично дрехи все ще се намери педя място да сушиш ако решиш. По принцип новите сушилни имат мн програми и са доста щадящи към материите, аз даже на новата се престраших и пуловери да пускам, нищо не им стана, излязоха меки, пухкави и в размера, в който влязоха вътре.

По принцип аз ползвам сушилня целогодишно и ако имам избор няма сила, която да ме убеди, че на простор е по-добре. На простор в градски условия дрехите се омирисват от газовете и миришат все едно не са прани, прашасват, лесно се пресушават на силно слънце, избеляват където ги напече яко, все имат прегънато където се закачат, ако не сушиш на закачалки, мн по измачкани са, в дъжд и мраз на тераса не съхнат... В стаята, супер се овлажнява въздуха, ако сушиш на парно пък са като дърво после... Изобщо... Нищо в сушенето извън сушилня не виждам като плюс.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 14:46 от Angel_Dust

# 46
  • Beyond the stars

По принцип аз ползвам сушилня целогодишно и ако имам избор няма сила, която да ме убеди, че на простор е по-добре. На простор в градски условия дрехите се омирисват от газовете и миришат все едно не са прани, прашасват, лесно се пресушават на силно слънце, избеляват където ги напече яко, все имат прегънато където се закачат, ако не сушиш на закачалки, мн по измачкани са, в дъжд и мраз на тераса не съхнат... В стаята, супер се овлажнява въздуха, ако сушиш на парно пък са като дърво после... Изобщо... Нищо в сушенето извън сушилня не виждам като плюс.

+1 както се казва.
И като сметка за ток не виждам да е нещо драматично липсата на простор/простир вкъщи.

# 47
  • София
Откакто имам сушилня, не съм простирала нищо навън. Всичко минава през нея - от хавлии и чаршафи до якета и фино бельо. Най-много да метна на някой стол нещо да се доизсуши за половин час и прибирам.

# 48
  • Добрич
Зимата суша прането само вътре (пред блока има къщи и дрехите миришат на пушек, ако се сушат навън). Нямам сушилня. Ползвам обезвлажнител с функция сушене на пране и вертикален сушилник на 4 нива.

Обезвлажнител Финлукс  Не съм го купила от този магазин, само показвам модела.

Пера вечер и оставям прането през нощта в кухнята. Простирам всяка дреха на две "пръчки", за да съхне по-бързо.
Обезвлажнителя оставям или до сушилника или под него, ако прането не е голямо (не разпъвам най-долното ниво). До сутринта повечето дрехи са сухи. В краен случай до обяд. Ако преценя, че е необходимо през нощта включвам и вентилатор/аспиратор ( поставен е в тялото за аспирация).

Нямам влага в кухнята. Там не спи никой и шумът не пречи. През нощта сушилникът също не пречи. И освен това суша на нощна тарифа... Сушилникът стои зад едната секция на библиотеката, че да го вадя лесно. Изключително съм доволна!

У нас физически няма място за сушилня.

# 49
И аз съм с подобен модел,дрехите съхнат по 5 дни на терасата ,в банята като го сложа за 2. Бих си купила сушилня, но когато се нанесем в новия ни дом ,за сега не мисля да правя такива покупки

# 50
И у нас няма място за сушилня, дори и да искам. На силно слънце навън никога не оставям дрехи. Освен това винаги пета и слагам да се сушат наобратно и няма никакво избеляване и захабяване. В топлите месеци простирам вечерта и на сутринта прибирам всичко. Живея на място в покрайнините и от страната, където простирам въздухът не е толкова мръсен, с изключение на мъглите през зимата.

# 51
Моята сушилня е в  един ъгъл детската стая 🤭

# 52
Като човек ползващ сушилня от над 25г(различни нали Simple Smile)) мога да кажа, че не всички дрехи стават за там.Зависи какви дрехи имате.У дома 50% се сушат в уреда, 60 на сушилка.Влага никога не е имало вътре.Дори с парно(локално) у дома е не повече от 22гр. За един ден изсъхват.Ори всички положения за чаршафи, хавлии си е безценен този уред.Имам и доста прецакани неща в нея.🤷🏻♀Кое погрешка метнато, кое съм се предоверила на инстинкта си.😀
Така че
бих взела сушилня и ще комбинирам методите на сушене ако нямам как.В стария ни апартамент сушах в коридора на сушилката, където нямаше парно или климатик в близост..Знам, че има такива сушилки и с нагреватели.

# 53
Имам тераса, но почнат ли да палят печките на дърва зимата, простирам в хола на сушка, под климатика.
Съхнат бързо. Няма мухъл и влага.

# 54
Аз почти не се сещам за дрехи, които не стават за сушилня. Да речем много фини чорапогащници и бельо. Тях ги пера на ръка. Но за всичко друго си има програма.

# 55
Здравей, ползвам сушилня от 14 години. Моята е Бош. Досега съм я сменяла два пъти - една и съща марка. Обикновено суша дрехите на пара, излизат леко влажни и после ги оставям на сушилник в стаята. Изсъхват много бързо - за няколко часа - и не се свиват. Някои дрехи суша на друга програма и излизат изцяло сухи. Спалното бельо също го суша на пълна програма и направо го слагам в гардероба. Понякога пускам вълнени дрехи на специалната програма на машината, но те реално си излизат мокри, после съхнат най-дълго на сушилника. Също не съм имала влага в стаята.

# 56
Купувай смело сушилня. От 15 години не съм простирала навън/в стая и никога не съм прала на ръка. Всичко бутам в уредите. Никога нищо не ми се е съсипвало. Бельо, чорапи, пуловери, дънки, палта - всичко минава през сушилнята.

# 57
Коприна, вискоза, фин памук с разни апликации-дантели, камъни, мъниста, кожени елементи(така прецаках едни дънки),фини дрехи с ликра, дрехи от памук, кроени на ширината на плата(свиват се нагоре и стават къси), някои щампи се прецакват-напукват се, избледняват.Пак казвам- зависи какъв е гардеробът на семейството.

# 58
Всичко суша в сушилнята. Ако се прецака, здраве да е, не робувам на вещи вече. От десетина години ползвам, успях да съсипя само един вълнен пуловер на мъжа ми, но и без това не го харесвах. Не желая да ми се размятат сушилници денонощно из апартамента, нито да ми пречат на терасата.

# 59
Имам много тениски със щампи, до сега ни една не се е повредила от сушилнята.

Общи условия

Активация на акаунт