🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 5 (13.10 - 20.10)

• 35 876
  • 861
  •   1
Отговори
# 60
Сано разказа за дядо си, когато правеше онези сметки със съвпаденията в числата.

# 61
  • София
Благодарности и респект на всички замесени в облика и поддържането на темата!

Най-ценното (за мен) от последните 2-3 дена размисли и преразкази в нея е, че недвусмислено е ясно, че имаме и участници, НО и от продукцията: четящи и пишещи.
Разбира се, освен от политика и футбол, българинът се изучи да разбира много и от "риалититъ", ала извън шегите, нека да се знае кое как се приема/не приема и защо. А имаме и конкретни предложения, които не са криво огледало. Дано някой от екипа си води записки (или отдели време накрая за рекапитулация). Колкото и т.нар. рейтинги да са "всеки е по-по-най", факт е, че публиката сваля рязко, а издига бавно.
Вече сте написали каквото и аз май щях. Онзи пост на Сони с подредените точки - подписвам се под него.
Мъничко и от мен преди новата седмица и в темата на дискусията:
Скрит текст:
Покрай преразказа на Мери за гостуването на Гроздето в ТВ след прибирането й от острова, си казах, че това - дето се записала (и всички "записали се") за участие във формат не е проблемът. Питанката ми е защо са я включили (т.е. избрали/одобрили)? Какво показа тя, с какво беше интересна? Даже не върви по "линията" за политкоректност - понеже там хейтът (и неприличните предложения - което и според мен, е силно преувеличено от страна на "жертвата") по нея бил огромен, че чак се отказала. Определено е сбъркала формАта, да. А грешката не е само нейна.
Обобщено (доста сме разисквали шуробаджанащината) цитирам избрано от скорошен пост на @ladonnae: По-големият и този, дето и мен ме дразни е "Проблемът когато в състезание има хора, които са познати на продукцията." (Едни ще харесват, други не Гуспата и Хосни - а те не са нито психолозите с учебници, нито кадровиците на зелените барети от Форт Браг. И понеже подготовката за влизане в ТВ формАти стана платено занимание с ко[у]чове и овце - за зрителите идва още по-неприятно, нагласено и неприемливо. Поне не го афиширайте в продукциите.)
И аз се радвам, "че в това предаване игрите са наредени предварително, за трасетата се тегли жребий, има колело и т.н." А това, че правилата са "няма правила", не ми пречи никак, даже ми е интересно в такива условия да гледам онези, афиширащи, че "там са себе си". Постарайте се за догодина повече с каста (не ми е до Мимо, а до миманса преобладаващ).
Ето, има и такива "драги/недраги" зрители: не ме въодушевяват фитнесите на Пифо и Еркюл, нито "подхрастите" на мляскащия. Но (както мин.год. изгледах цял сезон "оттатък" с подсказки само от форума) този сезон гледам О100Г и ми се ще да се развива, да е интересно, да ме държи пред апарата. Нека е забавно, не нагласено. Имате много важен бонус: стартирате сега, другите шоА са с по 6 или 66 сезона. Едни и същи. Не пропилявайте шанса в "нашенската традиция", понеже сте 3 "творчески колектива".  Все пак - в тунера имам избор, достатъчен за моите си вкусове.
"Отивам" в анкетата.

# 62
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за темата+ Разкош както винаги!

И аз съм против връзките между участници и продукция. Коалиции иначе могат да се сформират и по време на кастингите. Останала съм с впечатлението, че траят доста дни. Имаше репортажи по телевизията за един от дните. Дали не беше за бягане тогава.

# 63
И аз от не вярващите на Грозденка.Никой от Глория не ми прилича да говори такива неща,изглеждат свестни хора (сякаш без Кирил).Виж ако беше в лагер 1 щях да се замисля,но като се сетя и как се раздели със сълзи и хубави думи към нейният лагер,направо ми е непонятно от къде дойде това с обвиненията.

# 64
  • Другата България
Скрит текст:
Благодарности и респект на всички замесени в облика и поддържането на темата!

Най-ценното (за мен) от последните 2-3 дена размисли и преразкази в нея е, че недвусмислено е ясно, че имаме и участници, НО и от продукцията: четящи и пишещи.
Разбира се, освен от политика и футбол, българинът се изучи да разбира много и от "риалититъ", ала извън шегите, нека да се знае кое как се приема/не приема и защо. А имаме и конкретни предложения, които не са криво огледало. Дано някой от екипа си води записки (или отдели време накрая за рекапитулация). Колкото и т.нар. рейтинги да са "всеки е по-по-най", факт е, че публиката сваля рязко, а издига бавно.
Вече сте написали каквото и аз май щях. Онзи пост на Сони с подредените точки - подписвам се под него.
Мъничко и от мен преди новата седмица и в темата на дискусията:
Покрай преразказа на Мери за гостуването на Гроздето в ТВ след прибирането й от острова,
Скрит текст:
си казах, че това - дето се записала (и всички "записали се") за участие във формат не е проблемът. Питанката ми е защо са я включили (т.е. избрали/одобрили)? Какво показа тя, с какво беше интересна? Даже не върви по "линията" за политкоректност - понеже там хейтът (и неприличните предложения - което и според мен, е силно преувеличено от страна на "жертвата") по нея бил огромен, че чак се отказала. Определено е сбъркала формАта, да. А грешката не е само нейна.
Обобщено (доста сме разисквали шуробаджанащината) цитирам избрано от скорошен пост на @ladonnae: По-големият и този, дето и мен ме дразни е "Проблемът когато в състезание има хора, които са познати на продукцията." (Едни ще харесват, други не Гуспата и Хосни - а те не са нито психолозите с учебници, нито кадровиците на зелените барети от Форт Браг. И понеже подготовката за влизане в ТВ формАти стана платено занимание с ко[у]чове и овце - за зрителите идва още по-неприятно, нагласено и неприемливо. Поне не го афиширайте в продукциите.)
И аз се радвам, "че в това предаване игрите са наредени предварително, за трасетата се тегли жребий, има колело и т.н." А това, че правилата са "няма правила", не ми пречи никак, даже ми е интересно в такива условия да гледам онези, афиширащи, че "там са себе си". Постарайте се за догодина повече с каста (не ми е до Мимо, а до миманса преобладаващ).
Ето, има и такива "драги/недраги" зрители: не ме въодушевяват фитнесите на Пифо и Еркюл, нито "подхрастите" на мляскащия. Но (както мин.год. изгледах цял сезон "оттатък" с подсказки само от форума) този сезон гледам О100Г и ми се ще да се развива, да е интересно, да ме държи пред апарата. Нека е забавно, не нагласено. Имате много важен бонус: стартирате сега, другите шоА са с по 6 или 66 сезона. Едни и същи. Не пропилявайте шанса в "нашенската традиция", понеже сте 3 "творчески колектива".  Все пак - в тунера имам избор, достатъчен за моите си вкусове.
"Отивам" в анкетата.
Емо, само да уточня, че преразказът не беше мой, а го копирах от.....ха сега де, като не помня? От “някакъвсайтвкойтобешепреразказаноучастиетоѝ“. Ама понеже бях недоспала, чак сега се сещам, че не сложих линка. Извинявам се за което. Просто много се впечатлих от прочетеното, защото поне аз нито чух, нито видях и намек за нещо подобно /да, тя е казала, че нищо не е излъчено/, постоянно гледахме синхрони от нея с един и същи наратив - колко много е тормозена заради етноса си. И който не кореспондираше с видяното. А и с отношението на останалите, поне излъченото такова.
Това не означава, че всичко  казано от нея /ако го е казала по този начин/ е лъжа. Възможно е да има доза истина, но познавайки наистина етноса, аз лично не вярвам на 99,99% от казаното.

И отново /вече взе да става наистина странно Blush/ съм 100% съгласна с написаното. И аз съм го казвала, ама не с толкова точни характеристики на героите в “ние, четиримата“.
Най-големият проблем с тази четворна коалиция е, че реално като такава са адски скучни. Никакви коалиционни схеми не правят, никакво истинско напрежение не внасят. Не се върти около тях играта, не генерират никаква жега. Берке е на Ергенът, Секулички беше в ролята на някаква пейка, Георги е по-зает да медитира и сякаш Шериф е най-вътре, но защото се чувства като прокси на брат си. Трябваше да бъдат злодеи или неразбрани герои, а те са просто там.

# 65
  • До морето
"Бавната" коалиция е топ попадение, така да им пасва 😂
Благодаря за темата.
Да питам някой следи ли инстаграмите на участниците? Има ли постове, коментари, лайфове? Събират ли се?

# 66
  • София
Да, лепна, вярно. 😀

Ама не ви ли харесва и моето, 'Кумбая коалицията' 🙄😁

# 67
  • Другата България
За мен това доказва отново другото, за което говорим повечето тук - 99% от участниците нямат /все още/ никаква идея защо са влезли там. И не визирам рекламата на който каквото иска и има за рекламиране - един сайт, друг  книга, трети балсам за коса, четвърти духовни практики, пети вегетариански чай, и т.н., и т.н.
При тях ми се струва, че се е получило малко от рода на “видяла жабата, че подковават коня, и тя се наредила там да вдигне крак“. Чули, видели, казали им, че в такива формати се влиза с коалиция, ама защо - .

# 68
Гледах 15 мин. от гостуването на Грозденка в Надкаста.  То не се трае. Само мрънка за "ромския й произход", как била нарочена, в Германия никой не го й натяквал, но видиш ли.. в България й било припомнено доста грубо. Тя да си оправи поведението, тогава никой няма да обръща внимание на етноса, защото реално той не е важен. Тя обаче го изтъква като оправдание за всичко. А Неделчо я пита "Ти кога каза на всички, че си от ромски произход?", хаха.. То защото хич не личи, та тя трябва да казва на някого.

Надкаста със Секулички е много по-интересен.

# 69
  • Другата България
Joy Знаех си.
Без извинение - типичната циг@нс@@ работа.
Колко се радвам, че не си я причинявам.

# 70
  • София
Boho chic,
Досега не е имало 'лайф' с участници, иначе щях да го сваля (ако го запазят де)
Да, пускат се някакви снимки ама нищо кой знае какво и по-скоро рядко.
Публикувал съм по-любопитни сторита, ама нямам време да следя всичко камо ли и да пускам.
Ако някой забележи нещо нека да го публикува, защото аз мога и с дни да не реагирам. Но ако видя нещо любопитно винаги пускам. Щом не съм, значи не е имало защо. Иначе преди години пусках едва ли не всичко ама мина това време вече...

Грозденка в Надкаст

# 71
На мен ми харесва Грозденка в Надкаст, а в предаването допреди 2-3 седмици ме дразнеше.
На мен коалицията ми е интересна от гледна точка на това как ще ги разделят другите и как ще се адаптират оставащите. Не ми пречи, че се познават, не съм окей с предварителните коалиции тип делене на награда, ама знам, че не можеш да спреш гората да се разлиства.

# 72
Най-големият проблем с тази четворна коалиция е, че реално като такава са адски скучни. Никакви коалиционни схеми не правят, никакво истинско напрежение не внасят. Не се върти около тях играта, не генерират никаква жега. Берке е на Ергенът, Секулички беше в ролята на някаква пейка, Георги е по-зает да медитира и сякаш Шериф е най-вътре, но защото се чувства като прокси на брат си. Трябваше да бъдат злодеи или неразбрани герои, а те са просто там.

На същото мнение съм.
Въпросната коалиция е толкова пасивна към момента, че въобще забравих, че я има.
Добре, че ги припомниха в последния епизод, че зорлем да влязат в полезрението.

# 73
  • София
Лелеее Туджаров вече не е 'ерген'
Омъжихме го за Грозденка. 😀
Гледах сега блиц въпросите с Грозденка и много се смях

Най-истински били само Кирил и Марина, другите са фейк пред/зад камера.

Иначе Грозденка е много красива, уф.
Но ще гледам по-късно или утре самият надкаст.

# 74
Неделчо не е гледал визитките (тези в сайта, не тези кратките в предаването) и постоянно е учуден от нещо, което чува за участниците, а в дългите визитки те си казват основни неща от живота,  с какво се занимават. Добре, че беше Секулички, да му уточни, че Берке се занимава с медицина.  Туджаров е абсолютно подготвен за тези интервюта, ама Неделчо... и покрай другото предаване, а и покрай драмите в личния живот, явно не му остава време да следи всичко.

Общи условия

Активация на акаунт