🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 5 (13.10 - 20.10)

• 34 953
  • 861
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Пълен абсурд, никога няма да повярвам, че който и да е от Глория е говорил такива неща на Грозденка. Убедена съм, че лъже, сори. Как не я е срам!

# 46
Пълен абсурд, никога няма да повярвам, че който и да е от Глория е говорил такива неща на Грозденка. Убедена съм, че лъже, сори. Как не я е срам!
Нещо пак грам не се връзват историите. На тръгване обясняваше, че много се била привързала към тях, че не иска да си ходи, открила семейство в тяхно лице и какво ли не още... Секулички каза, че даже се е дърпала на продукцията и не е искала да си ходи, щото много ѝ харесало, а сега явно лъже като..... Да, всички се сещаме като какво 🙂.

# 47
  • Враца
Не е нужно да се сещаме, ние си го мислим постоянно. Simple Smile

# 48
Записвам се, благодаря за темата!

Реално погледнато дали коалицията е сформирана отпреди шоуто или по време на него няма чааак толкова голямо значение. Някои коалиции могат да се съставят още в ден едно. Не е нужно много време (въпрос на секунди е) да усетиш един човек и какви отношения би искал да имаш с него.

В Лагер 2 "великолепната четворка" все пак е малцинство и ако представлява заплаха, останалите могат да противодействат. Каквото е положението и в другите лагери. Но някак все така се получава, че малцинството управлява, както и в живота.

Освен това играта е индивидуална - в крайна сметка и от един момент нататък всякакви коалиции ще станат излишни.

Но съм твърдо против да има в предаването хора, близки на продукцията - най-малкото веднага започват съмнения за необективност.

Много интересен беше епизода в четвъртък, чак сега стигам да коментирам.
Харесаха ми обратите, харесаха ми игрите.

Поредното непопулярно становище - но ми допадна и намесата на продукцията. Може би не са очаквали подобни схеми от страна на играчите, но те определено са разваляли техните. Иначе щеше да го съобщят като правило много по-рано, а не на старта. Освен ако не са искали да се получи точно това объркване и съспенс. И според мен го сториха не толкова за да запазят лагер 2, колкото да има бедстващ такъв. А може би такива са правилата, ако някой е гледал в чуждоземните формати - да каже. Дори и да са побългарени, не виждам тук шуробаджанащина, колкото желание на продукцията да има съспенс и интрига. Всички можеха да спечелят - с малко правилна тактика, себераздаване и т.н. Разликата между сочените за фаворити и аутсайдерите беше абсолютно преодолима, което прави излишни всякакви предварителни допускания. Пък и така беше по-честно някак си. Отделно ми хареса, че който иска да допринася за благополучието на другия лагер, направо да става негов член. Което в кратце беше и предложението на Дзами към Алекс, може би и на продукцията й е допаднало.

И като стана дума - Алекс ме изненада, очаквах да играе за лагер 1.

Най-неприятни са ми Гогов, Кирил, Шериф, Йочколовски, Мая и Яна. И розовите гащи на Берке!
Играчът и изненадата на седмицата за мен лично е Рената.
Одобрявам решението на Секулички, трябваше да го направи, след като сам го предложи. Иначе не е мъжко - не да отстъпи мястото си, а да не спази думата си.
Очаквам и се надявам Марина да влезе най-после в "Съпротивата" и спре да се окачествява и държи единствено като майка, а влезе в играта и покаже на какво е способна.

# 49

На същото мнение съм.
Явно ще гледа да се възползва където каквото може, докато още не е потънала в тотална забрава.
Не ѝ прави чест, а номерата са типични като за тези от етноса, към който принадлежи.

# 50
  • Враца
...
Реално погледнато дали коалицията е сформирана отпреди шоуто или по време на него няма чааак толкова голямо значение. Някои коалиции могат да се съставят още в ден едно. Не е нужно много време (въпрос на секунди е) да усетиш един човек и какви отношения би искал да имаш с него.

...

Не споделям това мнение, защото, не мога да имам доверие на човек, който познавам от 10 минути и такъв , когото познавам от 10 години. Още повече, в играта иде реч за пари, съответно и стратегии, хитрост, борба, не мога и не трябва да се доверя на човек, който виждам днес, колкото и ще "благ" да ми е .

# 51
За най-антипатични посочих Кирил, Рената, Мимо, Дзами, Алекс и Кънчо.

За играч на седмицата посочих 2 души - Миро и Шериф.

От четворката останаха трима. Ако се пазят взаимно може и тримата да влязат в разпределението на парите. Колкото и да е индивидуална играта, не е чисто индивидуално.
Не бих възразявал ако тази коалиция се бе сглобила по естествен път (случая на двете гимнастички Мая и Бистра, с разлика от 10 години), но събирайки хора които се познават  влизаме в нагласени сценарии.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 01:12 от Лорд Сняг

# 52
Благодаря за новата тема!

Най-антипатични : Алекс, Рената, Петя, Нина, Яна
Играч на седмицата - Шериф и Рената

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 09:42 от Little Miss Ratatouille

# 53
Ха, значи кое е вярно в описанието "Емигрант в Германия"???
Нито е емигрант, нито е в Германия.
Безработна в България, бивш гастарбайтер, или може би просто "дете на гастърбайтери".
Не казала занапред?  А въобще каза ли за настоящето и за миналото?  Работила ли е нещо?

Грозденка не каза какво смята да прави занапред, но ако не получи някаква покана и шанс да се реализира с нещо в родината, вероятно пак ще замине в чужбина.“
Милата тя! И, да си дойдем на думата, и тя чака “покана“ да се “реализира с “нещо“ тук.
Всъщност, истинската причина, поради която се е записала за участие.

# 54
Ха, значи кое е вярно в описанието "Емигрант в Германия"???
Нито е емигрант, нито е в Германия.
Безработна в България, бивш гастарбайтер, или може би просто "дете на гастърбайтери".
Не казала занапред?  А въобще каза ли за настоящето и за миналото?  Работила ли е нещо?

Грозденка не каза какво смята да прави занапред, но ако не получи някаква покана и шанс да се реализира с нещо в родината, вероятно пак ще замине в чужбина.“
Милата тя! И, да си дойдем на думата, и тя чака “покана“ да се “реализира с “нещо“ тук.
Всъщност, истинската причина, поради която се е записала за участие.
Според мен, ако сподели какво е работила в Германия, интересът към нея в България рязко ще се повиши, ама... 🤐🤐

# 55
В последния епизод Сано разказа следната история: "Баща ми е роден 33-а година. Когато е на 44, се раждам аз през 77-а година. Когато аз ставам на 44, баща ми става на 77." Искаше да навърже някакъв впечатляващ кабалски трик, ама нещо не излиза сметката с 11 години. Защото, ако бащата на Сано е на 44, когато Сано се ражда, то пък когато Сано стане на 44 - баща му ще е на 44 + 44 = 88, а не на 77. Може би Сано имаше предвид, когато той пък е станал на 33, баща му е бил на 77, което е най-естественото нещо (и в двата случая имаме 33 + 44 = 77).

# 56
Не говореше ли за дядо си на когото е кръстен?

# 57
  • София
Сано просто им редеше числа, за да ги обърка Simple Smile

# 58
...

...

Не споделям това мнение, защото, не мога да имам доверие на човек, който познавам от 10 минути и такъв , когото познавам от 10 години. Още повече, в играта иде реч за пари, съответно и стратегии, хитрост, борба, не мога и не трябва да се доверя на човек, който виждам днес, колкото и ще "благ" да ми е .

Хората се усещат. Понякога човек може да има чувството, че познава някого от много отдавна и обратно - че никога не е познавал реално друг, нищо че се "знаят" от години. Освен това влизането на приятелски кръг в подобна игра е И голямо изпитание за отношенията...

Виждаме в лагер 1 колко добре се справят с играта (засега). И не че там няма борби за надмощие и коалиции в коалицията, но са задружни когато трябва и си помагат с каквото могат.

В лагер 2 могат много лесно да направят анти-коалиция, защото са повече. Само дето тук няма гласуване за изгонване и това реално малко или много се обезмисля. Важно е кой си взима игрите. Той има власт да променя и/или предопределя хода на играта. Социалната игра също е важна и това, че има сформирана отвън коалиция не значи, че другите са възпрепятствани да създават отношения и т.н.

Отделно, Секулички си даде гривната на Марина, с която не са в коалиция, пренебрегвайки мнението на тартора си.

Това че има хора, които се познават отпреди за мен не е проблем, правено е и в други предавания. Създава се интрига, по-интересно е и т.н. Проблемът е когато в състезание има хора, които са познати на продукцията. Осъзнавам, че и те са хора и не живеят във вакуум, но...

Затова се радвам, че в това предаване игрите са наредени предварително, за трасетата се тегли жребий, има колело и т.н.

# 59
Най-големият проблем с тази четворна коалиция е, че реално като такава са адски скучни. Никакви коалиционни схеми не правят, никакво истинско напрежение не внасят. Не се върти около тях играта, не генерират никаква жега. Берке е на Ергенът, Секулички беше в ролята на някаква пейка, Георги е по-зает да медитира и сякаш Шериф е най-вътре, но защото се чувства като прокси на брат си. Трябваше да бъдат злодеи или неразбрани герои, а те са просто там.

За Грозденка не мога да дам оценка, защото никого не познавам, но никога няма да се изненадам, ако е получила такива коментари. Хората се чувстват адски спокойни да изразяват мнението и предразсъдъците си спрямо нейния етнос, вижда се и в темата честно, та никак не виждам невъзможно някой невъзмутимо да й е казал тези неща без дори за секунда да си помисли, че може да е нещо лошо. Няма камери, няма как да знаем, но колкото е възможно да лъже, толкова е и възможно да е станало.

Общи условия

Активация на акаунт