🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 5 (13.10 - 20.10)

• 34 972
  • 861
  •   1
Отговори
# 30
Доколкото схванах доста хора са били наясно, нямаше как да се крие. И Еляса, и Кънчо, и една от жените (май Мая) се сети. За мен е грешка да набутат толкова хора които се познават.
Вкарваш един човек, ами няма да буташ бизнес другарчето му, или брат му или приятеля от фитнеса. Ще отидеш в друг фитнес да търсиш хора. Или още по-добре - ще поракзакараш скъпия джип и ще идеш да търсиш хора от финтесите на друг град

Впрочем това ми хареса в първият сезон на ИВ - да, и там имаше близначки, ама те бяха "две в едно", т.е. двете имаха един глас. А като изхвърлеха едната отпадана и другата. т.е. те бяха като някакъв симбиот.

# 31
  • Другата България
Благодарности на Дяволо за новата тема, както всеки път, така и този път нивото е ШеС+!

Благодарности и за преразказите по дни, идната седмица ще ми е тегаво с гледането, но се надявам да мога да ви чета и да се информирам.
По анкетата.
От останалите във формата най-неприятни са ми Сашко, Мая, Рената, донякъде Киро и пак донякъде Нина, отскоро.
Тоест, няма генерална промяна в предпочитанията ми, засега.
Играч на седмицата - Миро, естествено. Heart
Относно въпросите, свързани с “ние, четиримата“ - много писах в миналата тема, мнението ми си остава същото.
Към момента, а и от доста време това да подготвяш участници за реалити формати у нас се превърна в бизнес, виждаме, че във всички ТВ формати и Шоута /вкл. и новите, които стартират/, се въртят едни и същи лица, и това е от години. Всеки познава някой, човек е на друг, роднина на трети....за съжаление това е манталитет и поведение у нас по принцип, а форматите са едно мини отражение в частност. Та, аз съм против, но и съм наясно, че това няма как да се избегне, то не е само в този формат, то е във всеки един. Но, поне да не е толкова очеизвадно, участниците в мини коалицията да не парадират с него. Защото зрителят /който иначе вероятно не би имал нищо против да намърда себе си или близък някъде “с връзки“/ е доста критичен, когато стане въпрос за други, които имат сходно или същото поведение. Blush
И в тази връзка ми минава през ум, че онова с промяната на правилата относно храната може и да е заради това да не се прецака любимия лагер Глория. Но не съм категорична.
Рано е да кажа дали четворката си оправдава влизането. Но хейта със сигурност го оправдава. Blush
И за Секулички писах в миналата тема - възможно най-доброто, което можеше да направи, за да си тръгне от този формат като един положителен герой, целия в бяло. Какъвто вероятно е, нямам представа. Аз така или иначе нито имах време, нито желание да го опозная като риалити герой, а и продукцията не ми предостави възможност - от четиримата сякаш той беше най-малко излъчван.
За сметка на Берке, от чиито розови гащи вече буквално се изприщвам. Imp

И малко смях.

# 32
Изгледах подкаста със Секулички сега и общо взето нямаше никакви изненади и там:

Нормален, вежлив човек, който е отишъл на острова като абсолютен турист. Дори си каза, че в лагера му се считали за къмпингари, а не толкова за играчи, което е .... wtf. Когато влезли Миро и Йочката ги искали в лагера, защото можело да си говорят за бизнес с тях...Не спомена нищо, че са силни играчи, че влизат повече гривни в лагера, че ще станат по-силен кемп, нищо...Текстбук туристи са всичките от бавната коалиция явно.

Личеше си, че знае, че "любовта" между Берекетчетата е жив ташак, опита се да го замаскира вяло, но без шанс за успех. Призна си, че и другите от бавната са се съмнявали, че е истинско и УЖ били "разпитвали" Биляна, дали е искрена. Тя била казала ДА, че не било стратегия Joy Joy . Те какво очакват, ако е стратегия да дойде и да си признае?!?! Буквално ако напишеш в някоя търсачка думата "турист" и неговата снимка ще излезе първа.

След като и подкастът завърши с едни солидни 20-30 минути в реклама на софтуера за "личностно развитие и здравословен начин на живот" на Сами Хос(Т)ни и Секулички, почнаха да се нареждат реално нещата , защо ги е кастнал тия хора. Отделно е напуснал другата си работа като директор някъде си и сега изцяло се занимава с тоя апликейшън. Общо взето доста добър начин за реклама на бизнеса на "кастинг агенцията" ХосТни. Добро продуктово позициониране за без пари.

# 33
Не се бях замислял сериозно за причините, поради която от продукцията извъртяха тази тъпотия да се намесят.
Но Дяволо е пуснал една възможност, която ме накара да се замисля - пазят  "максималите" от лагер 2. Което за мен в глобален план ще им изиграе лоша шега на продукцията. Четворката на практика вече се разпада, а Марина не показа някакви умения. А сега и лагер 3 ще се срине и изведнъж 6-7 души ще трябва да напуснат изведнъж. А и хората ще бъдат отблъснати, като разберат че продукцията изменя правилата в движение.
Ама както коментирахме грешка е толкова хора, които се познават един друг да се вкарват в игра.

# 34
  • Враца
Не мога да гледам кастовете с онзи десния, дето се чеше, шугави, върти и пие някаква течност , като върти шишето  отзад , отпред, отгоре , отдолу, отстрани и го смуче със свински звуци.

# 35
То няма смисъл продукцията да "пази" Максималите. Играчите са толкова зле, че сами се прострелват в краката, та ако искаше да ги запази по-дълго в играта, продукцията щеше да пробва с редакторска намеса или нещо по-скрито, а не толкова фейс ъп да сменят правилата в последния момент. Явно са искали да дадат наклон на някаква сюжетна линия или да предотвратят друга, която вероятно е щяла да започне. Няма чак толкова важни солови играчи, заради които да си жертват имиджа, че те да поиграят още няколко дена.

# 36
И аз не мисля, че продукцията пази когото и да било. Просто искат да има съспенс, според мен им се получава. Последният епизод беше пълен с обрати. Не ми е проблем, че има вкарани познати на познати, като цяло, към момента те са главни действащи лица. А и така се създава допълнителна интрига - нека другите да се опитат да ги разбият, към момента обаче нищо подобно не се случва...

# 37
  • Буркина Фасо
Мимето става само за статист Smiley

# 38
  • Другата България
Какви “максимали“, тренера е вечно в миманса, Марина да, въпреки че заради един играч не вярвам.
А и Марина е инициатор на “преврата“  /евентуален/ срещу четворката, по-скоро ако оттук нещо интересно излезе.
По-скоро заради “ние, четиримата“, и още по-конкретно - Шериф, и Берке заради любовната нишка.

Попаднах на един материал - интервю на Грозденка в “Преди обед“, не знам някой дали го е гледал.
Та, девойката от Лом доказа, че е имало защо да съм предубедена към нея и да ми е един от най-антипатичните участници, без извинение - кръвта вода не става. Вечно репресирана, онеправдана, заиграла се е по линията за дискриминацията...изобщо, циг@н@к@ работа.

“Тя е била в риалити формат зад граница, където е достигнала до топ 5, но тук не успя. Грозденка си тръгна от "Островът на 100-те гривни" и призна, че е със съсипана психика и опънати до крайност нерви.

Тя се появи в ефира на "Преди обед", където разказа, че в предаването е получила множество обиди и подигравки, които не са излъчени в ефир. "Предполагам, че няма как да ги покажат, защото това е дискриминация и може дори медията да бъде санкционирана, както и самото предаване. Но истината е, че не ми беше никак лесно там", каза Грозденка, която нападали за това, че е от ромски произход.
"Стигна се дотам, че да ме питат директно колко струва една циганка и колко струвам аз, за колко пари могат да ме имат. Това е абсурдно и много унизително и смачка психиката ми. В Германия съм била дълго време, но подобно отношение не съм срещала. Бях забравила дори колко жестоки и цинични могат да бъдат хората в България", каза тя.

Не съжалява, че е опитала късмета си и че е влязла в риалитито, но към днешна дата повече се радва, че е излязла от него. Грозденка не каза какво смята да прави занапред, но ако не получи някаква покана и шанс да се реализира с нещо в родината, вероятно пак ще замине в чужбина.“

Милата тя! И, да си дойдем на думата, и тя чака “покана“ да се “реализира с “нещо“ тук.
Всъщност, истинската причина, поради която се е записала за участие.

# 39
На мнението на slastna съм - не ми пречат 4-ката към момента, не са ми се набутали в очите още. Реално, Мая и Бистра доста повече парадират с близост и играят като ядро. Всъщност, от 4-мата Берке влезе повече в кадър, заради любовната нишка. Шериф сега взе да изпуска коментари от типа на "ние 4-мата". Предвид, че не остана незабелязано от останалите, ако се беше случило по-рано, щяха да реагират. За играта за храната, продукцията се опита да задържи ситуацията напрегната. Ако и трите лагера имаха храна, хората щяха да са доста по-спокойни. За мен е грешка, нахранени хора биха имали повече енергия за игри и за стратегии. И към продукцията - не е яко да са толкова гладни. Никой не говори да са на ол-инклузив, ама поне да не припадат, по възможност.

# 40
  • Другата България
То тази четворка, после петица с Бибето, май ще е поне шестица - и със Дзами.
Който ще се изкефя да е “троянския им кон“ при нумеролозите, но за момента не го мисля сериозно.

Общо взето, за момента фаворитите ми - Миро и Гогов, май не са на никой никакви.
Е, Миро е ясен - бивш участник в риалити, но не  е влязъл за да го “видят“ и да чака “покана“ за каквото и да е.
Достатъчно добре е успял да се реализира сам в живота и няма нужда от реклама.
Ядосвам се на себе си, че от жените нямам ясно изразен фаворит за момента. Марина е ясна, но тя не е участник, който ако отпадне, ще ме е яд. Единствено Вера и Петя засега са ми в полезрението, но и те не могат да ме накарат да имам емоции от участието им, поне малко подобни на тези, свързани с участието на Бо и Йо, Ганка и Анелия, по-скоро Анелия /пак за Сървайвър говоря/.

# 41
Много мерси за новата тема!

От тези дето останаха истински антипатична ми е само Рената, дори Мая успя да ми стане симпатична в един синхрон. Но все пак в някаква степен също Мая, Ина, Киро и Иван.

Не е редно да влизат хора свързани с продукцията, особено пък на групи.
Не мисля, че смениха играта за храна, за да пазят лагер 2, но все някой ще си го помисли.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 05:40 от Одри ♡

# 42
Какви “максимали“, тренера е вечно в миманса, Марина да, въпреки че заради един играч не вярвам.
А и Марина е инициатор на “преврата“  /евентуален/ срещу четворката, по-скоро ако оттук нещо интересно излезе.
По-скоро заради “ние, четиримата“, и още по-конкретно - Шериф, и Берке заради любовната нишка.

Попаднах на един материал - интервю на Грозденка в “Преди обед“, не знам някой дали го е гледал.
Та, девойката от Лом доказа, че е имало защо да съм предубедена към нея и да ми е един от най-антипатичните участници, без извинение - кръвта вода не става. Вечно репресирана, онеправдана, заиграла се е по линията за дискриминацията...изобщо, циг@н@к@ работа.

“Тя е била в риалити формат зад граница, където е достигнала до топ 5, но тук не успя. Грозденка си тръгна от "Островът на 100-те гривни" и призна, че е със съсипана психика и опънати до крайност нерви.

Тя се появи в ефира на "Преди обед", където разказа, че в предаването е получила множество обиди и подигравки, които не са излъчени в ефир. "Предполагам, че няма как да ги покажат, защото това е дискриминация и може дори медията да бъде санкционирана, както и самото предаване. Но истината е, че не ми беше никак лесно там", каза Грозденка, която нападали за това, че е от ромски произход.
"Стигна се дотам, че да ме питат директно колко струва една циганка и колко струвам аз, за колко пари могат да ме имат. Това е абсурдно и много унизително и смачка психиката ми. В Германия съм била дълго време, но подобно отношение не съм срещала. Бях забравила дори колко жестоки и цинични могат да бъдат хората в България", каза тя.

Не съжалява, че е опитала късмета си и че е влязла в риалитито, но към днешна дата повече се радва, че е излязла от него. Грозденка не каза какво смята да прави занапред, но ако не получи някаква покана и шанс да се реализира с нещо в родината, вероятно пак ще замине в чужбина.“

Милата тя! И, да си дойдем на думата, и тя чака “покана“ да се “реализира с “нещо“ тук.
Всъщност, истинската причина, поради която се е записала за участие.
Еми тия "покани" и "реализации", които търси, обикновено се отправят на участнички в Ергенът. Да беше се записала там и директно щяха да завалят "офертите". Тука пак ще ѝ се вдигне "заплатата" на известната "професия" на такива като нея, а именно "емигрантка в Германия", но няма да е баш с толкова, колкото ако беше в Ергенът.

# 43
Мерси за новата тема и анкета.
Гласувах за най-антипатични: Кирил, Алекс, Грозденка, Мая, Бистра, Гогов. Трябваше и за Мимо, ама хайде. Пропуснах го.

И с твърдо НЕ за всички коалиции преди да е започнало шоуто, вкарване на познаващи се хора отпреди и особено на познати на продукцията.  А това се случва непрекъснато в повечето такива предавания.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 21:16 от diziler

# 44
Благодаря за темата

Общи условия

Активация на акаунт