🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 5 (13.10 - 20.10)

• 35 116
  • 861
  •   1
Отговори
# 570
  • Другата България
И точност, но и бързина си имаше в първата игра.
Така лежерно си връщаше топчетата при катапулта, и все в този на Венци гледаше.
За мен първата игра я беше отписал.
Втората обаче се запъна и искаше да я вземе.

# 571
Абсолютно съм съгласна! Не зная какво щеше да прави продукцията без тях. Щяхме да гледаме как Рената готви или медитира през половината време. Възхищавам се на амбициозните играчи, които непрекъснато правят някакви ходове, независимо дали всички са правилни или не. Бистра не се страхува да играе, независимо че е осъзнала, че няма как да побеждава винаги.
Съдбата обича смелите, както гласи латинската поговорка.

В първата игра целта не беше бързина, а точност и Венци се справи.
Смешно е как някои игри били "за Бистра". Как не стана ясно, че игрите са измислени и трасето е направеното ПРЕДИ изобщо да има играчи на острова. Никой не седи и мисли: "я, Бистра спечели днес, сега ще й направим игри само за нея".
Влади и Бистра може да не са най-добрите и умните там, но играят, а това е телевизия и показват тези, които действат. Какво да покажат от Мимо, Нина/Ина (дори не ги различавам), Петя - тази коя е точно и какво направи? Ванеса - същото. Марина я запомних, защото е "най-добрата майка" и проля сълзи заради това, Рената - защото е безкрайно лицемерна и объркана. Дзами започна силно в началото, но къде му е играта сега, а Биляна и Берке какво правят, с какво са интересни? Изобщо доста туристи са се събрали там, а това е шоу.

# 572
Затова съм написала, че избираш от своите такива, които са с повече гривни и дори да загубят, да не станат бедни.

Кои са слаби с 3 + гривни? Петя? Ванеса?
Берке? Тренера?
На този етап играчите вече се познават, заложиха няколко пъти на схемата 2:2 и видяха, че сметките им може да се объркат, затова залагат на сигурното (3:1), защото за момента все още е важно в твоя легер да има повече гривни.
В случая Влади бълха го ухапала, че загуби две гривни.
Петя и Рената са перфектен избор, да. Берекетчето се видя, че е много слаб на всичко също, но май е вече беден и няма как. В 2+2 влизат повече гривни в лагера, отколкото в 3+1 при двойна победа, а тя няма да е много сложна с двама силни срещу двама слаби. Никакви сметки няма да се объркат, в най-лошият случай ще си останат същите гривни, ако не спечелят втората игра, а ако загубят и двете срещу два туриста, явно въобще не са силни играчи. Не вярвам някой с лекота да иска да се раздели с две гривни, само защото имал над 3!? Пътите, в които залагаха на 2+2, въобще не са релевантни за пример, защото избираха редовно поне един, а в повечето случаи и по двама много силни играча за противници, така че това "пробваха и не работи" не важи, защото не са пробвали, а са направили пореден малоумен избор (Секулички, Тренера, Влади) и кой ли не още го направи същото .

# 573
...
Имате точно 90 СЕКУНДИ (разбирай време да се разберете какво правите) до началото на играта". Така в превод, никой не е забранил коалиционната игра! Лагерите можеха да си направят стратегия в която да играят заедно (никой не е казал, че е забранено да носят провизии от сала и да ги дават на играч от друг лагер, който на свой ред да ги слага в сандъка). И при положение, че НЕ Е ЗАБРАНЕНО споделянето на храна между лагерите, никой нямаше да ги спре да си поделят след това храната.
...

Прекалено малко са 90 секунди за адекватна реакция.
При това положение няма как да не попитам защо не съобщихте по-рано на племената точните правила, според които ще се състоят игрите на глада?
*
Иначе и аз си мислех вчера, че никой не им забрани да си (с)поделят след това храната и ако бяха по-осъзнати индивиди, щяха да го сторят и да има за всички достатъчно. И вече в игрите каквото сабя покаже, но поне няма да има отслабени от глад играчи. Но не. Може да им се скапват и мухлясват провизиите, обаче важното е на Вуте да му е зле. Ето затова и по принцип, а не само в предаването, сме на това дередже.

# 574
Добре де, тия тримата що се правят пак на отшелници-страдалци?
Защото са от вечно хленчещите екземпляри. Тях съдбата непрекъснато ги търси специално, за да ги цака.

# 575
Радвам се за победата на Венци в първата игра. След загубите предишния ден от пренавиване, имаше нужда да такава безапелационна победа, особено пък и срещу съперници като Бистра и Владо. От мъжете Венци може би е най-зрелищния играч на терен.
Радвам се и за победата на Бистра над Владо. Олекна ми нещо Владо. Бистра и кефи, и дразни. Със спокойствието си, хъса си за игра и за победа и умението да се аргументира простичко, определено печели симпатиите ми. И да, права беше да слуша себе си, права беше в избора на стратегия 3:1, е, може би все пак трябваше да се срещне с лагер 1 предварително.
Сантиментално-любовните нишки станаха две. Ужас! Но все пак предпочитам тази между Рената и Кирил, някак по-взаимна и осъзната е. Рената има нужда от подобни трепети, че иначе ще изтрещи от разбъркани чакри, грешни вибрации и енергии, а Кирето хвърли доста усилия да открие дама на сърцето си от предаването, заслужи си успеха.
И тъй като трябваше да си дочета книгата, явно съм пропуснала последните минути или промото, защото не знам за какви отшелници-отцепници говорите, но ще разбера довечера.

# 576
tfn2k,
има ли сценарий, в който да не си недоволен, изключвам този, в който те бяха взели в предаването, а не пренебрегнали заради всички тези хора, които толкова хапливо нон стоп наричаш туристи?

Лагер 3 не загубиха гривни, никой не обедня и не стигна дори близо до обедняване, излъчиха претендент за златната гривна. В ситуацията, в която са им е много необходима. Не за храната, а за властта. Те все още нямат достатъчно провизии, Влади и Венци им унищожиха пакта, дори и Бистра да не беше избрала Рената. Каквото и да искат да правят, независимо дали ще е терор или дипломация няма как без златна гривна. Няма как да е вземат, ако някой не играе. Рената би Миро. Без значение, че беше защото Миро се обърка, но Рената го би, което си е достатъчна обица на ухото, че рискове не може.

Здравейте, приятели и съмишленици Simple Smile Понеже върви едно мнение, че продукцията се е намесила в играта за провизии с различни користни цели (най-вече глад за лагер Мимо Гарсия). .... Дребният шрифт е по-скоро към Алекс и неговото желание да слага провизии в сандъка на Нумеролози.   
Не знам дали разбираш, но не си помагате с това изказване. Признавате, че сте се намесили въпреки, че беше абсолютно ненужно. И признаваш, че е имало користни цели. Просто към Алекс, не към целия лагер. Как това е аргумент във ваша защита? И какъв беше проблема Алекс да направи предателство, ако иска или да не прави? Или искахте да го подтикнете да го направи, но не се отплати и сега мажем? Тази намеса беше напълно излишна при положение, че играта породи едни от най-адекватните стратегии през сезона и вкара адски много интерес и съспенс.

# 577
tfn2k,
има ли сценарий, в който да не си недоволен, изключвам този, в който те бяха взели в предаването, а не пренебрегнали заради всички тези хора, които толкова хапливо нон стоп наричаш туристи?

Хайде да не се изказваме толкова сигурно за неща, за които нямаме достатъчно информация 😉? Не, че ти дължа някакво обяснение, но не е имало пренебрегване никъде, а трябваше да избера в един момент, къде да продължа с кастингите. Дано не трябва да разяснявам повече от това, а да си навържеш останалото. Не виждам и нищо лошо да наричаш туристите туристи, било то и постоянно? Хора, които не играят играта, а са там за да се киснат и да бистрят политика, както и да си изкарат курорта, са точно такива - туристи. Претенденти за златната гривна пак щяха да имат и на 2+2, така че не знам, защо се изтъква тая причина, все едно само на 3+1 могат да имат представител?

# 578
  • Другата България
Просто приеми, че има и други мнения освен твоето.
При това хората се аргументират.
Понякога наистина става досадно.

И аз мисля същото.
3+1 е идеалната конфигурация, ако целта е подсилване на племето.
В следващ етап вероятно няма да е така.
2+2 е рисковано.

# 579
Просто приеми, че има и други мнения освен твоето.
При това хората се аргументират.
Понякога наистина става досадно.

И аз мисля същото.
3+1 е идеалната конфигурация, ако целта е подсилване на племето.
В следващ етап вероятно няма да е така.
2+2 е рисковано.
И в двете има бенефит, просто в единият вариант е повече от другия. Един път този +1 да спечели в първата игра и тогава на никой няма да му се стори хич добра идея тази схема - излизат 3 гривни от племето , а двама остават с по -2. Само че не се е случило досега и хората са "result oriented" , че се получава. Докато в 2+2 шансът да се загубят двете игри от двама силни срещу двама слаби е почти нищожен. Шериф доказа веднъж, че тази схема може да донесе много неприятности и тогава всички го плюха за избора, но бързо се забрави това. Просто беше 2+1 там в една игра, което е идентично с 3+1 за двете. Ще се радвам да чета коментарите тук, когато някой избере 3+1 система и единицата ги удари на първата игра. Дали тогава ще се обяснява пак , че това е оптималният избор?

# 580
Предаването не се състои само от Игрова част (битки, стратегии, коалиции), то е цялото изживяване. Напълно в реда на нещата е да има хора, които са там, за да изживеят нещо неповторимо, да създадат приятелства, да се порадват на гледките, ако щеш. Но да бъдат наричани презрително туристи, все едно не живеят и спят в достатъчно тежки условия, все едно трябва да бъдат вкарани в създаден от друг тип предавания гладиаторски калъп, за да бъдат уважавани и приети, според мен не е хубаво. Иван например може и да е "статист", "турист", "донор на гривни" според някого, но освен това той повдига духа на Глория много повече от духовния Георги, а вчера им сготви и чудесна вечеря, на която всички се насладиха максимално. Той изживява предаването по много различен начин, отколкото Бистра, но това не прави неговия по-лош и неприемлив. Просто най-вероятно ще си тръгне по-рано и той го знае, та гледа да си вземе от приключението и хората максималното. Донякъде така са и троицата в Мимо-Грасия, но те го раздват по-отшелнически.

2+2 е по-рисковано, но по-възнаграждаващо.
3+1 е добра тактика, ако искаш да отслабиш или завъртиш гривните в собствения си лагер. И стратегически да създаваш партньорства с някой от чуждите лагери (като не взимаш от техните гривни).
Много зависи какви по сила играчи се избират, както и самите игри!
Изборът на Бистра вчера бе правилен според мен. Имат претендент за Златната гривна, взеха две гривни от Рената, никой не обедня. В друг случай може и да не е толкова правилен.

Все пак ми се иска вече да започнат да си отиват хората, които не са там за играта, достатъчно им беше и по-добре на следващия етап да гледаме по-непредвидими противоборства.

# 581
  • Другата България
Ами, може и да се обяснява.
Ако някой смята така, ще си каже мнението. За момента за мен 3+1 е по-оптималния вариант, снощи проработи.
Е, в ущърб на Влади, но него /пясъчна/ бълха го ухапала с тази загуба.

# 582
  • Враца
...
И тъй като трябваше да си дочета книгата, явно съм пропуснала последните минути или промото, защото не знам за какви отшелници-отцепници говорите, но ще разбера довечера.

Мино , Ина и Нина, не искаха да вечерят с групата и си се бяха отделили сами.
Нито преди това ги видяхме в общата работа.
Мая спомена, че не знае защо са решили така.
Не вярвам и да не са ги поканили, макар че, защо трябва да те канят, редно е да се включиш сам в колектива, в работата и в приготвянето на храната.

Страдалци-отшелници.

# 583
Няма лошо да има туристи, даже е препоръчително, но те трябва да са наясно, че ще бъдат ползвани за донори на гривни и да не се сърдят. Дошли били да си "изживеят приключението", "да завържат запознанства", "да опознаят себе си". Ами могат да си идат някъде на почивка и да си приключенстват, да си свалят Тиндър, като искат нови запознанства, да четат книги за личностно развитие, щом трябва да опознаят себе си 😒. Силно се съмнявам на кастингите и във визитките си да са обяснявали, че това им е целта в предаването, защото просто ще вземат само 1-2ма такива, а не повечето. Иван бил им сготвил вкусна вечеря с продуктите, за които другите се пребориха... Уаааау... Човекът е с нулев принос за лагера си, освен с кринджавите и фалшиви песни, които сме длъжни да търпим всеки епизод. Ясно е, че предаването не е само за игри и стратегии, но те все още стоят далеч на заден план, а на преден са битовизмите, дребнавите изказвания и фалшивият популизъм. По-скоро прилича на островен Биг Брадър, отколкото на риалити за оцеляване със спортни елементи.

# 584
Аз си пожелавам много скоро да започнем да виждаме повече и по-бързо напускащи. Разбирам защо се прави, но не ми е любимо 1 месец след началото 80% от хората да са още вътре. Иска ми се играта да е малко по-динамична, а не 20 пъти да гледаме едно и също от любовната история между Берке и Биляна.

Хубаво е, че във втория етап уж могат да отпадат по двама на седмица.

Общи условия

Активация на акаунт