🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 5 (13.10 - 20.10)

• 35 011
  • 861
  •   1
Отговори
# 735
Залагам, че играчът е Мая, която надали ще съумее да спечели гривни в игра, но реално има влияние върху Бистра, Миро, Влади и покрай Влади може да влияе на Венци и Георги. А защо не и върху гривните на Шериф, който е в открит съюз с Георги. Дори и към вчерашния епизод Мая с едната гривна има контрол върху повече от половината гривни. Сигурно към 65 гривни.

# 736
Много ме учудват коментари как Мимо щял да бъде запомнен? С какво точно? Споменават се из темите играчи от Сървайвър и ИВ, направили запомнящи се ходове или с много добра физическа подготовка, но Мимо даже не мога да измисля контекст, в който някой ще се сети за него и след да кажем 5 години ще го спомене, за да кажем, че ще бъде запомнен. Човекът си каза, че е отишъл да се терапевтира, полежа на слънце, почина си и си отива, за да потъне в забрава, а не да бъде запомнен (това разбира се е мое мнение, времето ще покаже дали някой някога ще се сети да споменава точно Мимо).
Също ме подразниха коментарите на участниците как бил подценяван. Кой точно и в какво го подцени? Той не спечели нито една игра, и до последния ден да беше стоял, пак нямаше нищо да е спечелил. Да, беше особен, да, вероятно е внасял някакво добро настроение в компанията, но да са го подценявали е напълно абсурдно, всеки там беше наясно, че може да го бие когато реши. Мимо можеше да направи някой изненадващ ход, да излезе стратегът на сезона и да върти целия си лагер на малкия си пръст или нещо подобно и това щеше да е много яко, но той изобщо не беше отишъл там за това. За мен е абсолютно грешно кастнат и се радвам, че се разкара, защото просто запълваше една бройка. Следващият такъв ми е чирпанският Кен ли е Барби ли е, та очаквам и той да отплава скоро.

# 737
Много ме учудват коментари как Мимо щял да бъде запомнен? С какво точно? Споменават се из темите играчи от Сървайвър и ИВ, направили запомнящи се ходове или с много добра физическа подготовка, но Мимо даже не мога да измисля контекст, в който някой ще се сети за него и след да кажем 5 години ще го спомене, за да кажем, че ще бъде запомнен. Човекът си каза, че е отишъл да се терапевтира, полежа на слънце, почина си и си отива, за да потъне в забрава, а не да бъде запомнен (това разбира се е мое мнение, времето ще покаже дали някой някога ще се сети да споменава точно Мимо).
Също ме подразниха коментарите на участниците как бил подценяван. Кой точно и в какво го подцени? Той не спечели нито една игра, и до последния ден да беше стоял, пак нямаше нищо да е спечелил. Да, беше особен, да, вероятно е внасял някакво добро настроение в компанията, но да са го подценявали е напълно абсурдно, всеки там беше наясно, че може да го бие когато реши. Мимо можеше да направи някой изненадващ ход, да излезе стратегът на сезона и да върти целия си лагер на малкия си пръст или нещо подобно и това щеше да е много яко, но той изобщо не беше отишъл там за това. За мен е абсолютно грешно кастнат и се радвам, че се разкара, защото просто запълваше една бройка. Следващият такъв ми е чирпанският Кен ли е Барби ли е, та очаквам и той да отплава скоро.
Принципно има нататък игра тип "Word Snack" , която Мимича можеше да спечели сравнително лесно, тъй като е изцяло статична и ментална, а виждаме интелектуалното ниво на острова какво е, но освен нея и аз не се сещам за друга, където да победи. Това да бъдеш запомнен като най-слабият физически участник от всички риалитита пак е помнене, така че защо не. Иначе не мисля, че ще иде в "Hall of Fame" дори на уиърдотата от риалититата, тъй като е имало доста по-фрапантни случаи от него, но може би защото грам не беше конфликтен.

# 738
Мимо можеше да направи някой изненадващ ход, да излезе стратегът на сезона и да върти целия си лагер на малкия си пръст или нещо подобно и това щеше да е много яко, но той изобщо не беше отишъл там за това.

На мен такива образи са ми доста интересни, когато умеят да играят социално и стратегически, защото те именно най-добре могат да покажат как се оцелява в такава игра без физически качества. Обаче тук пак опираме до това участниците да имат някакви базови познания за тези игри и желание да играят, нещо което на Мимо не му е приоритет, а и не само на него. Мимо може би ще бъде запомнен, защото е първи сезон и има по-нестандартно име. Той поне имаше личен стимул да пребори себе си, което пак е някаква причина да отиде там, докато доста други участници май дори и това нямат.

# 739
  • София
Принципно има нататък игра тип "Word Snack" , която Мимича можеше да спечели сравнително лесно, тъй като е изцяло статична и ментална, а виждаме интелектуалното ниво на острова какво е, но освен нея и аз не се сещам за друга, където да победи.
Аз малко се съмнявам даже и на такава игра да спечели, защото си каза, че и от пъзели не разбира, а и за елементарните разноцветни кубчета на първата си игра обясняваше, че нямало да може да нареди. Иначе не е глупав, може да е бил приятна компания за новите си приятели, но не виждам с какво би могъл да се запомни.
Снощи останах много изненадана какви адмирации събра, само защото бил благоволил да стане от пясъка и да бута бамбуци във водата. Замислих се как се изкривяват възприятията, когато сме се отказали от абсолютно всякакви очаквания от някого. Тогава и най-минималното усилие бива оценявано като значимо и грандиозно.
Едно мога да му призная обаче - успя да си построи комунизма в лагера. Никой не очакваше и не изискваше нищо от него, не го търсеше за никаква работа, осигуряваха му храна и подслон, имаше и комфорта да не бъде избиран за битки... Почивката течеше с пълна сила.

Беркето ми е страшно дразнещ напоследък. Само някакви изтъркани лозунги декламира, ако не се е запилял някъде с Биляна. Но той и на нея пак клишета й пробутва.
А Жорката какъв мил човечец и верен приятел се извъди. Joy То вярно, че приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари, ама... Сигурно и това е някоя духовна практика - стремеж да стоиш във високата вибрация и в компанията на големия брой гривни.

# 740
Прословутите розови плувки - може и да са фешън за 20 годишните, обаче аз въобще не виждам как може да са удобни, ако не си на олимпиада по плуване.
Айде на плажа разбирам, ама при игри , не знам, не съм мъж не претендирам че разбирам, въпреки че отдавна правя сондаж сред познати, кой би го облякъл това. Според мнозинството за момента изборът на Йочката да играе по долни гащи е по-удачен.

# 741
Прословутите розови плувки - може и да са фешън за 20 годишните, обаче аз въобще не виждам как може да са удобни, ако не си на олимпиада по плуване.
Айде на плажа разбирам, ама при игри , не знам, не съм мъж не претендирам че разбирам, въпреки че отдавна правя сондаж сред познати, кой би го облякъл това. Според мнозинството за момента изборът на Йочката да играе по долни гащи е по-удачен.
В края на епизода Берке е с нови бански тип шорти. Дано вече не сложи розовите плувки.

# 742
  • София
Успех в живота на Мимо!
Готин типаж. Да, сигурно са очаквали повече от него, но аз ще го запомня, дори и само защото беше толкова по-различен от останалите. Изживя си мечтата момчето. Нека имаме предвид, че Мимо има множество психологически задръжки и той ги преодоля. Ами малко хора биха предприели нещо толкова драстично и дръзко за тях.
Щеше да е култово ако един толкова неможещ в игрите (дори на снощната игра за 1 клас, на няколко пъти щеше да се претрепа, човекът е с нулева двигателна култура за съжаление и е много опасно да го пускат да кажем на едни средно трудни игри) беше някакъв супер интелигентен стратег и да ги върти на малкия си пръст. Уви, такава игра в България няма да видими никога. Не визирам стратег да спечели формат (имаме доста такива победители) а някой много слаб на игрите да спечели само със силна социална и стратегическа игра. Само Кехайов ми изплува ама той не знаеше къде се намира завалията и всеки си го пазеше. И там беше наказателен вот срещу Пранджева, защото тя чисто социално игра ужасно. Кой и да беше срещу нея на финала щеше да спечели. Така че Кехайов не влиза в тази категория.

Да се върна на епизода.
Ами познах. Ако е игра за изометрия печели 'Дзен Жоро' и познах, че ще се стреля по Нина/Мимо. Не познах за Лора. Очаквах повече Марина да играе или Беркето дори, не точно Лора, ама и тя беше вариант разбира се. Просто Марин и Берке не вдигнаха ръка. Играта беше безумно лесна, нормално Лора да ги бие тези двамата на трасето ама после с гюлето си беше късмет. НО, късмет късмет ама забележете как метна гюлето Нина и как Лора. Значи Лора по начина по който мяташе нямаше да успее още 10 пъти сигурно, а Нина метна точно така както трябваше. Но разбира се имаше късмет, вън от съмнение. Да не давам пресни примери със Симеон, Венци, Гогов и Влади, които мятат и стрелят както трябва ама не се получаваше. А тук шак шак от раз. Радвам се за Нина, винаги се кефя, когато аутсайдер победи някой неприятник.
Лора просто трябваше да каже това, че е водила и че при стрелбата винаги има и доза късмет и че Нина е успяла от първия път. Всички ще го видят така или иначе по телевизията, а не да приказва небивалици как не искала да победи. За това ли искаше да задмине Нина на пързалката, бързаше и беше първа преди мятането? Айде моля ви се. Поредна игра на Лора в която не блести с нищо. Тя досега винаги е била последна в битките в които е участвала. Не е слаба, просто не и се получават нещата. Ами има го и това в зара.

Виждам, че дискутирате за безумните спойлери на Ники Николов, които са наистина непростими. Как може такова нещо не знам. Тц тц тц. С 2 гривни са Алекс, Берке и Митов. И това нещо само Алекс може да го каже. Другите са статисти.  Беркето не е де, ама е захаросан герой и няма да каже нищо подобно, нито може да бие който и да е. И сега какво, да чакаме битка на Алекс (или на някой друг с 2 гривни) срещу някой с 37 или 39 гривни (не знам как ги смята, че печели 37 и стават 39 с неговите 2 или че печели накуп нови 39 гривни).
Благодаря, че ни развалихте кефа продукцията!!

И другото, значи е казал за участник с бълхата и за непосредствено преди финала за човека с 1 гривна. Нови безумия. Значи преди финала (ама баш финала или финалната седмица, защото има разлика, така че няма как да сме сигурни какво е имал предвид конкретно в съзнанието си) ще имаме един участник с 1 гривна.
Ех, как ще се изкефя ако е Вера. Тя си е стратег и тепърва надявам се да я опознаваме все повече. И не е ''зла'' като Мая например, гледа много по-реалистично и е там наистина за играта. Ако има хора, които са стратези и са там само и единствено да играят и осъзнават, че са в игра (но без тази агресия и злоба в себе си) то това е точно тя. Но разбира се Мая и Биляна си остават също много силни козове. Но 100% ще е жена. Марина? Може, но тя също е герой и не само, просто не е човек, който да каже точно такова нещо. А и тя ще и се играе и няма как да стои в сянка с 1 гривна. Или ще се сдобие с много гривни или ще изгори и отпадне.
Иван? Абсурд. Крайно време е да го разкарат чалгаджията. Е той със сигурност няма да се запомни с нищо. Мимо поне сключи първия пакт в игрите - този с лагер 1 и Дзами.

За битката за златната гривна какво да кажа. Няма смисъл от дълги анализи. Браво на Жоро, да беше тежък фаворит на хартия, но това не винаги е гаранция. Определено Жорката е един от най-неприятните съперници на терен. Хмм как да го опиша него.
Значи вижте сега. Простичко ще го напиша как ги виждам нещата.
Най-комплексен: Миро
Най-силен физически и най-плашещ и респектиращ останалите: Влади
Най-зрелищния играч, с най-много въздух и бързина, най-добър на трасе: Венци
Най-крив/труден съперник за битка: Георги. Ето тук ми идва Жорката. Значи той може да бие всеки един от горните на всякаква игра, защото е просто неудобен. Има един такъв тип спортисти (в тениса особено), които са адски нежелани от фаворитите. Те не са по-добри от тях, но са им неудобни, защото им изкарват на показ слабостите.
Та така за Жорката. Който разбрал-разбрал.
Хареса ми съюзът който сключи Георги с Влади и Венци, защото аз си стискам палци на моите покемони, а ако е с тях имат шанс да продължат много далеч в игрите, още повече че Жоро върви и с Шериф. И могат да станат нова много силна четворка.

Ако сега някой ми предложи сделка тримата финалисти да са Венци, Влади и Марина/Вера веднага си стискаме ръцете, хахаха. 😁😛😉 Амаааа е ясно, че няма как да стане, уф. Не е спойлер и едното и другото, споко, абсолютно нищичко не знам за Гривните, мога да разбера естествено ама не желая и всички знаят и уважават това.

# 743
Няколко мисли по другите два епизода:

Безумната социална игра на Бистра и новодошлите в лагер 3, продължи с пълна сила. Първо, са казали на лагер 1, че тя ще се срещне само в двамата Викторовци. Това е поредна доста явна провокация към жените в този кемп и показване, че за Бистра, всички жени на острова, освен Мая, са много под нивото и и са някакви навлеци, които трябва да отпадат. След това, даже и на тази среща не отиде, а Владимир и пригласяше, че понеже кемп 1 говорели против тях, нямало вече уговорка между тях. Още по-безумното е, как буквално два дни по-рано гимнастичките се молеха да ги вземат при Нумеролозите, а сега когато нещата се обърнаха, не искат и да чуят за тях. После жените в лагер 1 сигурно са лошите. Като цяло в тази коалиция, единствено Миро е пич и е адекватен играч. Той логично им каза, че е добре да имат коалиция с единия лагер и не е добре да не си спазваш думата.

Лошо впечатление ми направиха думите на Лора след играта за оцеляване. Не стига, че отиде с Мимо и Нина, а освен това знаеше че това е уговорен мач, в който дори да падне, ще я спасят, а Мимо ще си ходи, защото той си каза че ще си даде гривната на Нина, ако го му дадат допълнителна такава. Преди играта, тя каза как са и много симпатични, но ще им откъсне вратовете, или нещо подобно, и ще вземе гривните. След като падна, почна изведнъж да обяснява как щяла да играе на максимум в следващите игри и как е пуснала на Нина. Едно на ръка, че това не съвпада с думите и поведението и преди и по време на играта, а отделно така много грозно неглижира победата на Нина, което не е готино.

Последното нещо, което искам да отбележа е по адрес на продукцията. Аз съм много за, да има тайни коалиции. В тази връзка, съм приятно изненадан от Георги, който е мега силен физически и доста адекватен социално, че реши да предприеме подобен ход. Доколко съюзниците са правилни, по-скоро не, но е интересен опит. Проблемът ми е следния. Ако хора от различни лагера, искат да правят таен алианс, те самите трябва да го организират. Как да се виждат, без другите да го хванат, какви извинения ще правят, за да ходят в другия лагер и т.н. Вместо това, просто можеш да кажеш как искаш да говориш тайно с някого и продукцията ти го кара. Това е супер безумно и прецаква играта, защото няма риск, освен ако не си адски глупав и сам не си признаеш, да бъдеш хванат като част от тези съюзи. Реално, имаш цялата полза, без никакъв риск, което не интересно и не е честно, спрямо другите. За пример веднага се сещам, как Бо и Анелия е трябвало да се виждат на другия край на джунглата, супер набързо, за да не ги хванат, именно защото има риск. Така трябваше да е и тук.

# 744
  • София
Диляна Попова гост на надкастърите. 😛😘

# 745
Още нещо относно Мимо. Понякога е достатъчно присъствието на дадени хора като катализатори за действията и настроенията на други хора. Дори и без самите те да правят нищо особено.
Според мен липсата на Мимо ще се усети в лагера им.

# 746
Още нещо относно Мимо. Понякога е достатъчно присъствието на дадени хора като катализатори за действията и настроенията на други хора. Дори и без самите те да правят нищо особено.
Според мен липсата на Мимо ще се усети в лагера им.
В интерес на истината ще се усети със сигурност - вече Нина и Ина ще трябва да правят нещо, а не по цял ден да се киснат тримцата във водата и да слушат Мимо как бистри политика, както и няма да стоят отцепени от стадото. Мимозата беше донякъде интересн персонаж, но се виждаше ясно, че от него главно идва разделението на тази тройка от другите. Сега мисля, че ще ги "интегрират" доста бързо, като я няма тази ЕНЕРГИЯ (думата на сезона).

# 747
  • София
Изгледах набързо Надкаста с Диляна.

Стайлингът е изцяло неин. 54 дни снимки по 2 различни визии на ден и нито едно пълно повторение. 😮❤️ Браво!
Гримирала я е сестра ѝ, която е пътувала с нея, но след първата седмица все по-малко и по-малко грим е слагала заради влагата.
Жегата е била най-тежкото нещо. Със Сано са си обличали дрехите мокри понякога, за да им е по-прохладно.

Имената на игрите са ги мислили заедно със Сано след като видят правилата. Каза, че той е бил супер и даже понякога е казвал нейни реплики, когато я усети, че е несигурна.

Отначало са имали ауто кю и е било много трудно, после са минали на слушалки. И за това трябва време да се свикне, тя досега не е имала опит в това да повтаряш, каквото ти говорят и да звучи както трябва интонационно.

Като че ли имаме лек спойлер,
Скрит текст:
каза, че 8-9 човека са напуснали по здравословни причини.

Нахапванията, според нея се дължат на лоша подготовка. Хората, които били прочели за острова и са се подготвили, нямали проблеми от такъв характер.

Относно постъпката на Влади и Венци, според нея просто са много готини като хора и е била искрена. Ако е имало и някаква стратегия, то тя не е била водещият мотив, а наистина да искали да помогнат.

# 748
  • София
Мимо явно има афинитет към това да се показва. Сега ще почне да се появява в мрежите с невероятни прозрения.

# 749
Мимо можеше да направи някой изненадващ ход, да излезе стратегът на сезона и да върти целия си лагер на малкия си пръст или нещо подобно и това щеше да е много яко, но той изобщо не беше отишъл там за това.

На мен такива образи са ми доста интересни, когато умеят да играят социално и стратегически, защото те именно най-добре могат да покажат как се оцелява в такава игра без физически качества. Обаче тук пак опираме до това участниците да имат някакви базови познания за тези игри и желание да играят, нещо което на Мимо не му е приоритет, а и не само на него. Мимо може би ще бъде запомнен, защото е първи сезон и има по-нестандартно име. Той поне имаше личен стимул да пребори себе си, което пак е някаква причина да отиде там, докато доста други участници май дори и това нямат.

И пребори ли себе си? аз не видях нещо подобно. Не създаде нищо, не вложи никакви усилия, само си  лежеше на кълката и се вайкаше.

Общи условия

Активация на акаунт