Въпроси за TBI Bank - 3

• 31 180
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Върнаха ми ги  но тогава имах долари след 2 бригади в САЩ и беше за курсът на деня, който тогава беше под 1.50. Но и чаках с месеци, притеснения и тн..

# 541
Аз нямах много - 25-30 000 лв. в КТБ. Така че не съм треперел кой знае колко. Но поне ме научих как работи Фонда за гарантиране на депозитите. Точно след това, промениха да се излаща до седмица две в друга банка. 

# 542
Моите бяха повече, хич не съм треперила. И за секунда не съм си помислила, че хората ще  бъдат ограбени. Почакахме малко, да.
Сега ще видим. Нищо вечно няма. Ще мигрираме пак. За мен не е драма.

# 543
Да, и EasyPay/ePay, в които се кълнях, вдигнаха таксите за вноска на каса за захранване (не че ползвам тая услуга), но за междубанков превод - от 0,90 лв. на 1,00 лв.

# 544
Ще имат промени в условията и тарифата - https://tbibank.bg/news/tbi-bank-uvedomlenie/
Който пътува извън ЕС, може да има проблем с нареждане на преводи или достъп до приложението. Май вече няма да изпълняват и преводи, свързани с крипто.
И такса "замразена сметка" - 30 лв..

# 545
Ще имат промени в условията и тарифата - https://tbibank.bg/news/tbi-bank-uvedomlenie/
Който пътува извън ЕС, може да има проблем с нареждане на преводи или достъп до приложението. Май вече няма да изпълняват и преводи, свързани с крипто.
Неактивна сметка за 180 дни, но явно не важи, ако има издадена дебитна/кредитна карта или поне аз така го разбирам.

Цитат
...по която не са извършвани банкови операции (освен автоматични операции) за непрекъснат период от 180 дни, считано от деня на последната извършена операция. Разплащателни сметки, които обслужват активни кредити, са свързани с активни дебитни или кредитни карти, или сметки със специален режим и предназначение, са изключени.

# 546

Това като гледам, засяга мошениците само май?

Аз от евровата сметка никога не съм вкарвал/изваждал пари. Вероятно ще я блокират. На мен не ми трябва. Когато/ако слезем в еврозоната, така или иначе всички сметки ще са в Евро.
Отделно, има вероятност да не ползвам Касичката. В нея имам 0-ла салдо. Нея дали ще я закрият?

# 547
Може касичката и евровата сметка да ги водят като сметки със специален режим и за тях да не важи.. Но ако важи и човек не е правил преводи през тях, тия 30 лв. не са ок. Дори и да е 0 салдото по някоя сметка, те имат право служебно да си събират дължими такси от други сметки, открити при тях.

# 548
Някой знае ли за колко време се обработват суми от TBI сметка към айбан на друга банка? Примерно, в петък късен следобед е пусната сумата.

# 549
  • София
Някой знае ли за колко време се обработват суми от TBI сметка към айбан на друга банка? Примерно, в петък късен следобед е пусната сумата.
През приложението пуснах пари на приятел със сметка в УниКредит, при него бяха след минута.

# 550
И аз съм с такова впечатление. Интересно ми е, защото от една фирма ми излизат с номер, че парите са ги получили чак днес, а не в петък.

# 551
Може касичката и евровата сметка да ги водят като сметки със специален режим и за тях да не важи.. Но ако важи и човек не е правил преводи през тях, тия 30 лв. не са ок. Дори и да е 0 салдото по някоя сметка, те имат право служебно да си събират дължими такси от други сметки, открити при тях.

Ама аз такса замразена сметка разбирам, че я замразяват и евентуално ако я искаш отново размразена, заплащаш 30 лв. Иначе на каква база 30 лв. На месечна или еднократно нещо? Поне това не е написано. Отделно се вижда че е в раздел Разплащателни сметки, т.е. донякъде отговаря на въпросът ми, дали и за Касичката важи, ами май не, защото тя не се води разплащателна. Друг е въпросът, че евровата ми сметка е, т.е. ще я замразят.

# 552
Ще взема да вкарам 5 евро в евровата, че ще ми трябва през декември. Да не ми я замразят и да ми сложат после такса.

# 553
Значи от общите условия излиза, че на такива такси подлежат и сметки "Свободни пари" т.е. Касичка.

Вижда се, както казва Чревеугодника, че Разплащателни сметки, с вързана дебитна карта са излючение от тези такси и условия с активност 180 дни.

Отделно, ако е с 0-ла салдо и не е пипана 180 дни, се закрива автоматично. Ама пак си дължиш май 30-те лв.

Ако не дължиш тия 30 лв., не е кой знае какъв проблем, ако не ти вземат тия 30 лв. от друга сметка. Просто ще си открия друга Касичка или еврова сметка (ако ми потрябва). Щом 180 лв. не ми е трябвало тази сметка ... не е голям зор.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 14:38 от Seiko7075

# 554
Не. Свободни пари е друга сметка. Разплащателна. Имам много отдавна, от нея плащам битови сметки.
Майка ми и тя има, сега ще трябва и там да вкарвам по някой лев.
Благодаря ти, Сейко!

Общи условия

Активация на акаунт