Въпроси за TBI Bank - 3

• 31 156
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Ходих до офис днес да внасям и питах - според служителката ще се замразяват само сметки без наличност по тях.
Изпрати ми заявление и през имейла "изтрихме" евровата, която изобщо не използвам.

# 601
  • София
Аз пак не разбрах, не ползваме ли евровата сметка когато плащаме в евро? Нали тя си стои там като част от Неон в очакване на еврото? И вероятно се ползва за плащане в евро.
Служителите доказано са много некомпетентни. Според трябва по-сериозно проучване преди да почнем да си закриваме сметки и да въртим пари напред-назад. Може би едно официално писмено запитване?

# 602
Аз пак не разбрах
... Аз имам една сметка към тях Неон ( тя е хем в бг хем в евро), ползвам банката единствено и само защото имам депозит при тях, в моя случай, ще ми заврмръзят ли сметката или не

# 603
Евровата сметка е към сметка Неон, а за картата пише, че не се отнася.

Е то какви други сметки има освен тях?. Аз се обърках тотално. Аз имам неон и някаква в евро, която си дойде автоматично, касичка и депозит.

# 604
Аз пак не разбрах, не ползваме ли евровата сметка когато плащаме в евро? Нали тя си стои там като част от Неон в очакване на еврото? И вероятно се ползва за плащане в евро.
Служителите доказано са много некомпетентни. Според трябва по-сериозно проучване преди да почнем да си закриваме сметки и да въртим пари напред-назад. Може би едно официално писмено запитване?

Не. При плащане с карта Неон, парите се дърпат от левовата сметка, която е към картата. Дори и да се плаща в евро, долари и всякаква друга валута, пари се дърпат от левовата сметка към картата.
Сметката в евро няма нищо общо с картата, според мен. Не знам защо я откриват автоматично, те си знаят. Най-вероятно, за да се откриват депозити в евро през приложението - като тръгне човек да си открива депозит в евро, дава единствено опция за захранване от евровата сметка.
Аз ги питах по мейла - точно те отговориха да си връткам пари между сметките, за да не стигаме до замразяване и такси. За касичката писаха, че ако има пари в нея, всеки месец ще начисляват лихва, това ще се брои като движение и няма да се замразява. За евровата сметка - ако няма движение 6 месеца, ще се замразява.
"Таксата се събира, когато сметката не е използвана за период от 180 дни" - аз това го тълкувам като начисляване на такса при липса на движение 180 дни и нейното замразяване, а не при искане за нейното размразяване. Питах ги и дали е така, нямам отговор все още.

Update - отговориха ми. Таксата се начислява на 180-ия ден при липса на движения и сметката се замразява.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 13:06 от martibb

# 605

Update - отговориха ми. Таксата се начислява на 180-ия ден при липса на движения и сметката се замразява.

Гадничко. Мисля си и аз да отида, и да си закрия евровата сметка. Така или иначе (евентуално) след 6-7 мес. сме всичко у евро.

# 606
За плащане с Неон в евро не знам как е, аз само си зареждам Револют, нищо друго не плащам с тази карта. Но сметката в евро ми трябваше за превалутиране. И после за депозит.
Много противоречива информация, ще ида и аз да питам. Thinking

# 607
  • София
Последно, да имаме винаги пари в касичката - олихвяването е достъчно за да се води сметката активна.
Прехвърляме 5 евро (например) в евровата сметка и не забравяме да ги въртим на всеки 179 дена. Два-три кръга и ще дойде еврото.

# 608
# 609
Последно, да имаме винаги пари в касичката - олихвяването е достъчно за да се води сметката активна.
Прехвърляме 5 евро (например) в евровата сметка и не забравяме да ги въртим на всеки 179 дена. Два-три кръга и ще дойде еврото.

Е ти провали стратегията на много хора и правителства. С твоите кръгове отидохме 2027 год. за евро. Хората се облизват за 1 кръг само - началото на 2026 год.

# 610
Е поне 2 ще има. Сега, преди 21.07 и към края на годината, да се застраховаме. Simple Smile

# 611
  • София
Уфф, много сложно. Но това не е заради безплатния обяд, другите банки скубят още по-яко.
Прехвърлих си пари в евровата сметка, но обърках та прехвърлих само 5лв (2.56Е). След 5 месеца ще прехвърля още толкова.

Сейко, ще видиш,че ще стане като с лятното часово време - уж трябваше вече да сме го махнали, но се отложи за неопределено време.

# 612
Е поне 2 ще има. Сега, преди 21.07 и към края на годината, да се застраховаме. Simple Smile

Аз вече праснах една застраховка - 5€ в евровата и една стотинка лихва получих в края на април в Касичка ..., така че не могат ме барнат.

Silver, то какво значи безплатен обяд? Пак си е безплатно. По скоро се отървават от фантомни сметки, явно си струва някаква поддръжка. В един момент, хем ще спечелят, хем ще започнат да закриват неизползваеми. Често тук съм разкавал, че съм си откривал 10ки сметки в различни банки преди 2010 год, когато още нямаше такси и имах две с отрицателни суми по 50-60 лв., когато не съм ги следял и те са се натрупали такси (аз и не знаех че са започнали да начисляват), но ги закриваха автоматично, без да плащам. А тук ще си ги вземат предварително тия 30 лв. и после ще ги закриват.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 15:47 от Seiko7075

# 613
Нещо ми заби приложението, не се отваря.

# 614
Който има Revolut дори няма нужда го мисли, защото има функция автоматичен превод през зададен период. Преводите са безплатни към български сметки.

Общи условия

Активация на акаунт