Страсти - ясли и градини в София, кампания 2024/2025 - Тема 2

• 11 567
  • 176
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,
Дъщеря ми вече 2 години посещава ЧДЯ, която дава допълнителна точка за 1ва градинска група. В профила в сайта ИСОДЗ не виждам да се начислява тази точка, по този критерий. Въпроса ми е кога се начислява и автоматично ли става това или трябва да се пише на съпорта?

# 76
Кампанията за кандидатстване за първа група на дъщеря Ви още не е започнала. Точката ще се визуализира, когато е активна.

# 77
Привет, да попитам тук:
Момже и да има писано, но не успях да намеря. Има ли ограничен брой дни сумарно за отсъствие по домашни причини за първа яслена група?

# 78
  • Sofia
Да.
30 работни дни от 15-ти септември до 31-ви май.

# 79
Здравейте,
ако по време на класирането съм назначена на работа и запишем детето непосредствено след това, има ли значение дали след това ще бъда на работа. Не искам да мамя системата, но поради голямо напрежение на работа ми се иска да напусна към началото на лятото и да си взема евентуално месец-два глътка въздух с всички минуси от това. Имам дълго предизвестие, и ако го пусня скоро ще няпусня ефективно чак юни месец.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 23:37 от Fiona Apple

# 80
  • София
Здравейте,
ако по време на класирането съм назначена на работа и запишем детето непосредствено след това, има ли значение дали след това ще бъда на работа. Не искам да мамя системата, но поради голямо напрежение на работа ми се иска да напусна към началото на лятото и да си взема евентуално месец-два глътка въздух с всички минуси от това. Имам дълго предизвестие, и ако го пусня скоро ще няпусня ефективно чак юни месец.
Веднъж записано детето, трудовият статус на родителите след това няма никакво значение.

# 81
Здравейте, кога отваря системата за новите класирания? И колко общо класирания има, в които детето може да участва?
В случай, че не го приемат в държавна ДГ и реша да го запиша в частна, то тя трябва да я със статут на детска градина или може да е детски център, за да се ползва сумата от общината?
Питам, за да знам какво частно заведение да търся в близост - има и от двата типа.

# 82
В яслена възраст трябва да е със статут на ясла, има списък на лицензираните от МЗ заведения. Трябва също да НЕ получава държавно финансиране. В градинска възраст вече се получават обезщетения и в детски център.

# 83
  • Sofia
Здравейте, кога отваря системата за новите класирания?
На 24-ти март обявяват свободните места за 2025/2026г.
Първото класиране за 2025/2026г е на 9-ти май.

# 84
  • София
Здравейте, как да въведа в системата ИСОДЗ бащата на най-малкото ми дете? В профила ми стои бащата на големите ми деца, с който съм разведена и не мога нито да го изтрия, нито да редактирам информацията. Моля ако някой се е сблъсквал с подобен случай да ми даде съвет.

# 85
Здравейте, кога отваря системата за новите класирания?
На 24-ти март обявяват свободните места за 2025/2026г.
Първото класиране за 2025/2026г е на 9-ти май.
Много, много благодаря. До кога ще е срокът за посочване на желаните ДГ?
Предполагам, че сайтът ще е достъпен от чужбина, тъй като няма да съм в страната.

# 86
Здравейте, има ли информация дали и кога някоя от яслите/градините, които 2024 бяха в строеж, ще отворят?
https://www.sofia.bg/more-for-education

# 87
  • Sofia
Like_Smoke, до 8-ми май 12ч можете да добавяте или променяте желания.
В 12ч се заключва системата и всякакви промени стават невъзможни.

Pampita, ако по-големите Ви деца не кандидатстват за ДГ или първи клас - изберете от профила и на двете деца от падащото меню за баща - Друг.
После се свържете с ИСОДЗ чрез формата за обратна връзка. Пишете им да променят данните на бащата в профила и им давате всички данни на бащата на най-малкото дете : име, презиме, фамилия, ЕГН.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 16:00 от Brin de muguet

# 88
  • София
Pampita, ако по-големите Ви деца не кандидатстват за ДГ или първи клас - изберете от профила и на двете деца от падащото меню за баща - Друг.
После се свържете с ИСОДЗ чрез формата за обратна връзка. Пишете им да променят данните на бащата в профила и им давате всички данни на бащата на най-малкото дете : име, презиме, фамилия, ЕГН.

Много благодаря! Всичко вече е ок с профила.

# 89
Бихте ли споделили мнения за ЧДГ Щастливата къща и Веселите камбанки в кв Витоша?

Общи условия

Активация на акаунт