💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 5 (14.10 - 21.10)

• 71 969
  • 1 448
  •   1
Отговори
# 1 020
По-добра стратегия на зелените, с повече сили са, защото са яли, но не ми харесва, че бавят червените, въпреки превеса на силите. Червените са по-слаби, но играят честно.
Това да бавиш противника е част от стратегията, не е нечестна игра.
А за това колко червените са играли честно - можеш да си пуснеш повторение на първия рунд, когато Кралев затискаше Анджела под въжетата и я удряше с лакът където свари - я ребра, я глава. Толкова за честната игра на червеното племе.
За играта снощи - абсолютни аплодисменти за малката маймунка Анджи. За мен определено тя е най-добрата жена в сезона. Очаквах повече от Силвия, защото знам от Сървайвър на какво е способна, но вече на доста неща се дъни - плуване, тичане, а и не сме я виждали да поема отговорност за финален пъзел, така че далеч не е най-комплексната жена за този, да не говорим за всички сезони.
Довечера - много ми се иска Кралев да отпадне, но имам някакви ужасни съмнения, че ще го натирят на блатото. Но за него хич няма да е весело там, защото предполагам, че Благо ще си ходи, така че ще му приседне, няма да има на кого да вика, че му е приятелче и няма да гласува срещу него на евентуален съвет.

# 1 021
По-добра стратегия на зелените, с повече сили са, защото са яли, но не ми харесва, че бавят червените, въпреки превеса на силите. Червените са по-слаби, но играят честно.
А за това колко червените са играли честно - можеш да си пуснеш повторение на първия рунд, когато Кралев затискаше Анджела под въжетата и я удряше с лакът където свари - я ребра, я глава. Толкова за честната игра на червеното племе.

?!!?!? Какви са тези клевети?От космоса се виждаше, че Анджела заби лакът в брадата на Краля, след като му вкара и една глава, минавайки покрай него. Да си чака повиквателната за опит за убийство след предаването това момиче, защото "синя кръв ражда не хваща" , както вероятно би казал Симака.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 11:41 от tfn2k

# 1 022
Ааааа, Кралев на блатото има приятел - Борисенко. Той не го познава такъв, какъвто вече го видяха Мартин, Венци и Стан. А и Благой не спира да величае краля-слънце. А и Десислава би му станала приятелка на Кралев, само и само да е опозиция на Димитър.

# 1 023
И аз много се разочаровах от битката снощи, а очаквах да бъде атрактивна за гледане.
Не съм ТВ спец, но като че ли всичко е проблем на заснемането и операторската дейност. Същата битка във "Фермата" ми беше супер интересна за гледане, някак си хващат точните ъгли на заснемане, вижда се повече от трасето и знам кой къде е, а в ИВ не можех да проследя кой е в началото, кой в края... Същото чувство имам и на битките с изометрия - във "Фермата" са ми супер интересни (дори и в "Островът на 100те гривни" стават), а тук - скука.
До някъде го отдавам и на дарът слово на водещите, когато описват подобни битки - Иван, Адрей и Сано са доста по-забавни и с разнообразен речник.

# 1 024
Ааааа, Кралев на блатото има приятел - Борисенко. Той не го познава такъв, какъвто вече го видяха Мартин, Венци и Стан. А и Благой не спира да величае краля-слънце. А и Десислава би му станала приятелка на Кралев, само и само да е опозиция на Димитър.
Борисенко изобщо не го броя, защото за него има само едно важно нещо сега и вече е започнал да се бори със зъби и нокти да се случи - да се спаси на следващата игра и изобщо да не стига до съвет.

# 1 025
С какви очи се моли за храна на по-младите от него. На битка щял да ходи. Явно си мисли че цялото племе е длъжно да му помага и да търпи лишения. Ако не е по сценарий, Кралев е за съжаление. Поведението му е на имбицил.

# 1 026
  • София
Много, много ми хареса представянето на зелените и основно на Анджи. Това жена да вземе точка в такава смесена игра е почти невъзможно, така че отново браво на нея. Иначе всички зелени се представиха добре, е някои по-малко, но общо взето стратегията им беше супер и с право победиха.
Чевените много зле, не за самото минаване, там голяма част бяха ок, а като стратегия и идея за битката. Иначе браво на Венци.

Съвета на сините - съвсем очаквано мина, а изборът на Светлин беше също предвидим. Предполагам, че се надява, ако Гешев отпадне, да опита да говори с Павел и Маги и да заиграе с тях. Не бяха случайни думите му, че точно тях няма как да номинира, според мен това му е идеята.

Съвета на червените - още по-очаквано. Горещо се надявам Кралев вече да отпадне, лошото е, че с това казване предварително за блатото - само него го виждам да остане нарочно четвърти. Примерно Добрин печели, Кралев осъзнава, че ще трябва да ходи на битка срещу Гешев или Светлин и въпреки че е "най-подготвеният" ще предпочете да отиде на блатото. Може и да не стане така разбира се, но само той е такъв тип играч, който от страх е способен да го направи. А, колко е жалък с това просене пред Стан за едната порция - и какво се очаква Стан или не трябва да яде, за да даде на двамата номинирани или да даде само на единия? Дано не го послуша все пак и да яде Стан и може би и на Венци да даде.

# 1 027
И аз много се разочаровах от битката снощи, а очаквах да бъде атрактивна за гледане.
Не съм ТВ спец, но като че ли всичко е проблем на заснемането и операторската дейност. Същата битка във "Фермата" ми беше супер интересна за гледане, някак си хващат точните ъгли на заснемане, вижда се повече от трасето и знам кой къде е, а в ИВ не можех да проследя кой е в началото, кой в края... Същото чувство имам и на битките с изометрия - във "Фермата" са ми супер интересни (дори и в "Островът на 100те гривни" стават), а тук - скука.
До някъде го отдавам и на дарът слово на водещите, когато описват подобни битки - Иван, Адрей и Сано са доста по-забавни и с разнообразен речник.
Как да има нормален ъгъл на заснемане, като постоянно крият нещо? Тия битки или поне начина на обработка на кадрите, са толкова нагласени, че няма на къде. Понякога повтарят една и съща сцена за да създадат напрежение, което реално не го е имало. Изобщо така ги подреждат тия кадри, че е трудно за следене и гледане.

# 1 028
  • София
Стратегия е, да, но един вид е малко "нелегитимна" такава, защото иначе можеше някой да се запречи под въжетата и изобщо да не пусне опонента си да мине.
А като казвам червените, имам предвид всички останали без Кралев. Той си е собствена вселена, не мога да го приобщавам към племето.

Страшно е малоумно това, че четвъртият ще отиде на блатото. Даже не знам защо още продължаваме да се учудваме и недоволстваме след всички простотии на тази продукция, би трябвало да сме претръпнали вече.
Ако има пъзел, Кралев ще е първият спасен според мен. Светлин и Добрин хич ги няма по тая част, евентуално Гешев ще се справи, ако стигне навреме.
Надявам се поне Крамарска да остане вярна на последната дадена дума и да гласува срещу Благой.

# 1 029
В тази връзка за една и съща сцена, на снощната битка ми направи впечатление, че Миряна все я настигаха на въжетата. Все там. И тя всеки път уж се мъчи да се измъкне от въжетата, но не го прави, ами бави противника /в което няма нищо лошо, щом е част от правилата и стратегията, просто ми беше смешно, нейното хващане винаги на едно и също място, по един и същи начин/.

# 1 030
Мирянка толкоз си може, само устата й знае много.

# 1 031
Ами момента, в който Раду догони и пипна Венци, ама Венци си продължи и Димо се направи, че не вижда? Раду се издразни и каза "ама пипнах го", а Димо се хилеше. То се видя, че го опипа за краката стабилно, сляп да си, ще видиш. Всички хитруват в един или друг момент. Вчера и зелените, и червените го правеха. Просто едните имаха по-успешна цялостна стратегия от другите. Благодарение на Анджела, която даде идеята да играят по този начин.

# 1 032
  • София
Браво на Анджи, невероятна! 🤩
Официално Анджи е първата жена отбелязала точка в историята на голямото тичане, една от любимите ми игри. Играта на Андрей, но и на Лазаринов, Рълев, Крум и Мастагарков.
Сега можем да кажем вече и играта на Анджи. Но и на Раду и в по-малка степен на Венци.
Сега не искам да оправдавам френския легион ама все пак е системно недохранен, няма как. Зелените са на най-добрата локация за ИВ. Стопанството. Там се яде малко, но качествена храна и са 'фитнати' А и се наспиват повече отколкото на резиденцията, където има яко синхрони и спят по 4 часа макс.
Подведох се по Добрин и Мартин. Двамата големи стратези дето май само на схеми са силни. Е, не е така разбира се. Ясно е, че са добри и комплексни, но нищо повече или по-специално. Добрин за пореден път разочарова. Утре му е последен шанс да блесне. Подведох се и по Стан. Нищо не показа.
Кои отличавам в битката:
1. Анджи (все пак първото момиче с точка)
2. Раду - реално той е героя, защото постигна 2 точки, но нека отдадем заслуженото на историята, която беше сътворена.
3. Венци - буквално сам воинът е воин. Той отбеляза точката и той беше човекът, който трябваше да бъде хванат.
-
Това е тройката. Кои други бих отличил:
Калоян и Караолис защото отбелязаха точки
Пелипенко и Силвето - измаряха много противниците и последни се даваха за остриетата на противника
Мартин - това което писах за горните момичета важи и за него
-
Кои разочароваха: Ами всички останали. Вики от зелените ама това беше ясно. Твърде висока и тромава е. Това не е плуване, а тичане. А от червените разочароваха Стан, Добрин, Кралев, Малвина и Миряна.

Притеснен съм за Светлин, защото с тези 20 кг. жилетка на 35 градуса и онази вагонетка с 300/400 кг. му се взеха силите и вече не е същия човек. Дано да се спаси още на първата игра иначе тежко му. Със сигурност елиминационната битка ще е зверска.
Най-добрия сценарий е да отпадне Кралев. Този път не се сдържах и видях промото. Като фен искам да стане следното: Светлин се спасява на стрелбата с топките да кацнат на рампата, нали е бивш баскетболист, би трябвало да се спаси. Гешев или Добрин последни, след което няма как да не излязат от блатото, твърде добри са, а ще имат и имунитет за първия съвет. И така Кралев директно ще отпадне.
Просто от Гешев, Светлин и Добрин никой не бива да отпада толкова рано при положение, че има много други, които са по-слаби. Да не изреждам: Павел, Мартин, Стан, Кралев, Калоян, Раду и Караолис. Като първите трима се открояват тук. А последните трима са си опасни.
Ако трябва да избирам само между Гешев, Светлин и Добрин кой да отпадне, избирам Добрин. Няма да ми липсва.

# 1 033
  • София-Младост
Не чух края на номинациите, първите двама се спасяват, а кой отива на блатото? Третия? А последния отпада, или бъркам.

# 1 034
  • София
Последния отива на блатото. Първия се спасява. Втория и третия отиват на елиминационна битка.

Чета, че пак се напада Силвия, че не блестяла в играта. Искам да я защитя ако може.
Силвия е на 45 години. Когато беше на 20 в Сървайвър летеше по терените ама вече не е. Няма свят/реалност в който +40 годишен да е бърз на чисто бягане срещу 20 годишни зверчета. Ако имаше вече халки или разни други елементи за катерене, минаване и т.н. щеше да е различно, защото там се искат други качества, а не само да тичаш и нищо повече.
Силвия за годините си се представи идеално. Винаги беше сред последните застигнати за изгаряне, а два пъти изобщо и не стигнаха до нея (и двата пъти с Пелипенко), защото тяхната стрела не можеше да ги стигне и биваше на свой ред изгаряна. Реално точно Силвия и Пелипенко бяха част от тактиката, да са по средата/към края и да вардят. Така изморяват преследвачите, а пък при зелените всеки си почиваше във всички кръгове без един в който да е стрелата отпред. Визирам Калоян и Караолис. Изключенията бяха Анджела и Раду, които 2 пъти бяха остриета, като Раду успя и двата пъти, Анджи не успя първия път (кръг 1 с Венци епичната гонитба), но закова последния.

Общи условия

Активация на акаунт