💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 35 051
  • 768
  •   1
Отговори
# 630
Аз за урина пускам само стерилна, тъй като съм цяла бременност на прогестеронови препарати вагинално.
И аз дадох стерилна, но вечерта бях слагала утрогестана.

За вит Д и аз четох. Задължително ли се дава на бебето?

# 631
  • Пловдив
За чиста стерилна урина - сложи тампон докато пишкаш. Така няма да попадне утрогестан.

# 632
От няколко дена усещам едно втвърдяване в долната част на корема, но не знам дали това са контракции. И от вчера едно боцкане, в лявата част на корема. Бебето цял ден вчера беше се наместило в лявата част, и усещах ужасен дискомфорт.
Няма да пътуваме никъде по празниците, вече ме е страх да не стане нещо, иначе си шофирам из града.
Тези усещания би трябвало само да те радват.
По описанието ти изглежда, че бебето си намества главичката там където ѝ е място - към изхода. А това, че втвърдяването е предимно в ляво е още по-добре.
Докато малкия ми се беше изтегнал в напречна позиция разрових много информация за предлежанията на бебето. Тази, която описваш е най-добрата и слава Богу е най-есто разпространената.
Радвай се!!!
Бебо се готви за старта!!!😁😊😁🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♀️
Иначе днес бях на ехографски преглед. Сигурно последният такъв преди раждане, защото от утре влизам в 38-ма г.с.
Всичко изглежда добре - бебето е в гореописаната "стартова" позиция, пулс, кръвоток, плацента и води са в норми.
Само това дето на докторката ѝ изглежда малко малък за възрастта си, а до сега дори вървеше напред. Явно боледуването ми и неразположенията ми  от ноември малко са му се отразили.
От друга страна си мисля, че 2800 гр. не е толкова зле за началото на 38-ма седмица.
Кака му се роди точно 3 кила в 40-та.
За две седмици може и да натрупа още 100-200 грама, но дали ще опрем до 40-та кой знае.
Божа работа!
Основният ужас ми остава придвижването до самата болница. Днес доки ни взе за преглед с дъщерята с цял час закъснение, защото толкова време ни влачи задръстването! Естествено кара мъжът ми на дълги разстояния, а аз само градско.
Посмяхме се с докторката, че ако ни хване подобна тапа при раждането, ще си родя в колата. Но, момичета, тя даде съвет, ако колата ни се заклещи в задръстване, веднага да звъним за спешна линейка. На линейката (би трябвало) да ѝ се направи път!!!
Таласемията е потвърдена за пореден път, но слава Богу, показателите ми са прилични за това състояние и не се налага кръвопреливане.
Спирам магнезия и утрогестана и продължавам с Б-витамините. Може би те крепят положението с анемията. Никакви калции и железа, че ТЖСК пак е скочил. Твърде е вероятно желязото в кръвта да е повечко покрай фолиевата. Имам я и в двата вида витамини, които пия може би ѝ се завишава дозата.
П.П.
Пиша тези подробности, не за да ви отегчавам, а за да си върна жеста към други момичета, които бяха сподели подобни закономерности в резултатите от изследванията си. Благодарение на тях тръгнах да се изследвам и аз и се откриха проблемите.
Да живеят читавите доктори, защото са ни като природни богатства от национално значение, но ако бях слушала масата останали псевдо доктори, кой знае колко щях да съм се забатачила сега.

# 633
Много полезно мнение, благодаря за което! Simple Smile
При нас главичката е от дясната страна, дали това е ок?

Лятна буря, ще потърся дали имам останали тампони някъде и така ще дам урина утре. Въпреки, че мина седмица откакто спрях утрогестана и би трябвало да се е изчистило

# 634
35+1 съм днес. Ти в коя стана?

Аз съм в 29г.с, края на януари ще съм в 35г.с. Много рано ми започват тези болки, а също и контракциите ми бяха болезнени в 28г.с и АГ-то ми каза да пия Магнерота 4х2 и нош па да включа 3х1 и веднага имаше подобрение. Но това чувство долу като тежест е ужасно, сякаш ще се изсипят тези деца Grinning Гледам повече да си почивам и има ефект, ама така започват да болят кокалите и мускулите като не се движа,че е направено немислимо до 35та гестационна какво ще бъде. Вече коремът ми е с обиколка 121см. На 8ми януари съм на 3та фетална и нямам търпение да измерят колко вървят бебетата. Измериха ли ти колко тежат бебетата вече, за да мога да си сравня и моите като ги премерят дали всичко е наред с наддаването им ?

# 635
Аз болките в срамната кост и гърба като че ли си ги имам още от началото на 8-ми месец, нямам много спомен, но е ужасно, защото докато направиш първите крачки и се "адаптираш" към ходенето, изглеждаш като пингвин Sweat Smile Според мен по-лошо е да лежиш, тогава се засилват много, отколкото ако имаш движение.

Със съня се разбираме, спя много добре, не се оплаквам.

Ние решихме да не пътуваме по празниците, все пак си е рисковано.

Относно буденето на бебето вечер за хранене четох толкова разнородни мнения, че вече главата ми се пръска. Масово консултантите по детски сън казват да се буди бебето на около 3 часа, за да бъде нахранено. Наскоро пък попаднах на клип на педиатър, който се изказа, че няма нужда, освен ако бебето няма силна жълтеница или боледува от нещо. Аз мисля да се водя по бебето - когато се събуди, тогава да яде, а не да броя колко на ден хранения има (дават да има по 8 хранения на ден за 24часа, което означава през 3 часа).

# 636
Попринцип това с на поискване хранене е окей, ама аз няма да процедирам така, поради това,, че съм с близнаци и ако всяко по различно време яде, никакъв режим няма да им създам, а трябва да имат. Така че мисля, и двете да ги будя на по 2,5 или 3 часа и да се хранят еднакво.

# 637
Момичета,бих искала да помоля за помощ при разчитане на този резултат, болницата в която се следя работи с тази лаборатория и нищо не мога да разбера. 🥲
Благодаря за съдействието!❤

# 638
  • Варна
Мисля че всичко е наред с изследванията ти, няма притеснителни неща.

# 639
Момичета, може ли съвет от по-опитните мами. Имате ли наблюдение как действа еспумизана при колики и как сте го давали и изобщо - имате ли наблюдение за нещо друго, което действа добре? Много благодаря Heart

# 640
Момичета, може ли съвет от по-опитните мами. Имате ли наблюдение как действа еспумизана при колики и как сте го давали и изобщо - имате ли наблюдение за нещо друго, което действа добре? Много благодаря Heart
Точно Еспумизан Л давах на малката . Отначало давах Инфакол , но нямаше ефект .  Започнах да давам от капките Еспумизан в млякото и аз проблем с колики не съм имала. Много съм доволна. Сега ще имаме момче и често чувам, че те имат повече проблеми с коремчетата. Мисля да процедирам с Еспимизан Л капки, шишета на Авент с клапи, гимнастика , масажчета , и повече стоене по корем . Знам , че и носенето помага. Hug

# 641
Много благодаря!

# 642
А как усещате движенията на бебоците си тези дни , момичета ? Аз от 3 дни усещам движенията малко болезнено , днес не толкова,  но вчера ме накара да подскоча от дивана. Усетих остра болка , после самите завъртания бяха доста интензивни- целият се измести.

# 643
И при мен са по-болезнени и интензивни. Мисля, че околоплодната течност намалява и им става по-тясно. Поне при мен - аз съм с близнаци.

А как усещате движенията на бебоците си тези дни , момичета ? Аз от 3 дни усещам движенията малко болезнено , днес не толкова,  но вчера ме накара да подскоча от дивана. Усетих остра болка , после самите завъртания бяха доста интензивни- целият се измести.

# 644
  • София
Откакто се завъртя с главата надолу се увеличи дискомфорта - рита, подпира, издува.

Общи условия

Активация на акаунт