💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 35 041
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
При мен също движенията са много по- интензивни и силни… на моменти имам много странно усещане точно сякаш си гълтам корема,не знам на какво се дължи😅

# 646
Моята беба си е надолу с главата още от 6-ти месец. Продължава да си шава все така, но движенията си стават доста резки вече, чак ме стряска и подскачам понякога. 😃
Иначе нямам болки, единствено от 1-2 седмици започна едно неразположение в долната част на кръста, като съм легнала, и всяко въртене е мъка. Отделно вече ми е трудно да си дърпам ципа на ботите догоре. 😁 (35+3)

# 647
При мен движенията се усещат в момента доста като натиск на пикочния мехур. Даже някои ги бъркам с контракции. Основно вечер се засилват, имам и като менструални болки, но минават.

# 648
Няма да пътуваме по празниците и никой няма да идва. Ще сме си тримата, на нас такава ни е традицията. До година, живот и здраве, ще сме четирима. Малко ощетявам синът ми, а и бабите и дядовците, но ето той в момента е болен, не върви в петък да го водим по самолети или 1200 км с кола. Лятото се събираме с роднини.

# 649
Момичета, може ли съвет от по-опитните мами. Имате ли наблюдение как действа еспумизана при колики и как сте го давали и изобщо - имате ли наблюдение за нещо друго, което действа добре? Много благодаря Heart
Еспумизан пия дори самата аз. Имам спастичен колит още от ученичка и от тогава го приемам точно за коликите.
До колкото знам ( пък и на всяка реклама го папагалстват) еспумизана съдържа симетикон. Не знам що за вещество е, но премахва болката точно чрез механично избутване на натрупаните газове, които са се локализирали на конкретно място в чревния тракт и разтягат много болезнено червата. И това действие е сравнително бързо.
Мисля, че го има и в Инфакола и в Лефакс. С първото дете докато си поръчвахме Инфакол от Англия ( нямаше го в България) имаше ефект и бяхме доволни. С второто дете се зарадвахме, че е пуснат и по-нашите аптеки, но тукашното му съдържание се оказа пълна боза. Еспумизана, за който пишеш, КРР, се оказа за предпочитане.
Тогава обаче минахме на Лефакс от Австрия и Германия. Даже и сега мисля да се свържа с роднини да донесат някое и друго шишенце.
П.П. Тъкмо се чудех какви са тези гадни усещания, които описвате при движение и ми дойдоха до главата ( по-точно корема, де).
Преди малко имах чувството, че бебо се изживява като главен актьор във филма "Бягство от затвора". Толкова усилено взе да ровичка по едно време, че очаквах всеки момент да подаде глава през корема и да се ухили подпрян на кирката. 😁⛏️👶⛏️👶⛏️👶⛏️
Чак яко киселини ми тръгнаха и то 🌋 🌋 🌋 вулканообразни!!!🤢🌋🤢🌋🤢🌋🤢🌋🤢🌋🤢

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 02:53 от mamelitka

# 650
Момичета към кои памперси сте се насочили?
Ще вземете ли няколко вида, за да пробвате кои ще понесе бебето или ще сте с един вид само?

# 651
Аз съм поръчала Little angels 1ца и 2ка, ползвала съм ги с първото си дете и ще заложа на тях. Ако не стават ще изпробвам Mammia или ДМ-ските.

# 652
  • Пловдив
Pampers premium care 0 и 1-ца съм взела.

# 653
Аз не съм взела още, но и аз мисля Pampers Premuim care. В някоя от другите теми много ги хвалеха

# 654
И аз съм взела Pampers premium care,  с предните две деца изкарах само с тях, чак на 4ката смених на други и съм много доволна.

# 655
От мнения на други групи и приятелки - Pampers Premium care.

Когато се разхождате усещате ли леки стягания на корема? Аз няколко пъти ги усещам докато вървя. Какви разстояния си позволявате да изминете? Все се обвинявам, че не се разхождам достатъчно, но ме е и страх да тръгна.

# 656
Аз усещам стягания докато вървя повече, но си имам и редовни контракции. Спирането за почивка или сядането за малко ми помага да продължа пак.
Със сигурност нямам по 10к крачки на ден, но се старая да правя леки разходки.

# 657
  • Пловдив
Разходките ми са минимални. На разстояние до 300-400 метра. С колата се предвижвам,  но на мен  коремът много ми тежи , отделно имам предписание да лежа и почивам.
Коуч,забравих да ти отговоря. По 2200 ги измери в началото на 35 седмица,но те си вървят дребни. Коремът ми е малко над 100 см,аз самата съм слаба , преди бременността талията си ми беше 60 см

# 658
По 4-5 км горе-долу правя на ден, когато времето е хубаво. И съм като развалина и по време на разходка, и след, и ако не излизам пак съм така... Чувствам се вече доста изтощена. Стяга ме и мен чат чат коремът. Вчера имах нещо като леко боцкания.

# 659
И аз де разхождам доста - вчера около 4 км някъде, след малко щу отида до училището на каката на Колесен базар пеш. Иначе предната бременност след една 6 км разходка ми изтекоха водите и сега малко внимавам да не се озова на някой булевард с мокри гащи на този студ😅. Аз даже предните две вечери контракции не усещам изобщо, а съм вече 38 седмица от днес. Празниците наближават, родата ще ни посети и всеки ще пита, как си, какво става, имаш ли контракции, да ми пипат по корема....

Общи условия

Активация на акаунт