💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 34 950
  • 768
  •   1
Отговори
# 60
При мен в седмица 26+1 ден бебка беше 1 кг точно и върви с 4 дни напред. Тази седмица съм на съдов хирург заради разширените вени. Да видим ще нося ли чорап по време ня раждане 😁

И аз ходих, но на ангиолог по същата причина миналата седмица и ми изписаха компресиращ чорап. Излезна ми доста голяма разширена вена, но поне се оказа, че някаква клапа е изпуснала, но вътрешната и повърхностна венозна система е здрава. Аз и преди съм имала разширени вени, но ги заличих със склеротерапия, сега ме насочиха към същото поне 6 месеца след раждане обаче.

# 61
26+4 дни 914гр.; Аз мислех, че моята върви по-големичка, но явно си е в рамките на нормалното

# 62
  • Варна
Мами, на какви шкафове/скринове се спряхте? Отделни или комбинирани с легло?
Аз съм си избрала отделни- легло и скрин от ИКЕА.

# 63
Аз се спрях на трансформираща кошара, видя ми се удобно с повивалника и шкафчетата, но отделно и скрин, тъй като никога не е излишно да има място за съхранение 😊

# 64
Момичета, усещате ли активно бебчетата си? Спрямо миналата седмица, тази е доста спокойна при нас, даже малко се притеснявам No Mouth
При вас има ли такива периоди от висока активност до почти никаква?

# 65
Аз моето бебе си го усещам почти постоянно, най-вече в легнало или седнало положение. Мисля, че при мен активността си е същата, но може и да не обръщам внимание. Нормално е и бебета да имат период на покой, тъй като и те спят.

# 66
  • Пловдив
Аз понякога се бъркам коя от двете усещам, особено в областта около пъпа ми. Точно в момента едната хълца 😂

# 67
Аз понякога се бъркам коя от двете усещам, особено в областта около пъпа ми. Точно в момента едната хълца 😂

Лятна буря, понеже и аз съм с близнаци като теб,кога започна да ги усещаш бебетата по-често, в коя г.с?

# 68
  • Пловдив
Здравей, кога ти в терминът? Има и отделна тема за близначета, не знам да си я намерила.
Не си спомням конкретна седмица, но със сигурност 20-та седмица вече усещах. Едната е със задна плацента, другата предна и досега по-силно усещам тази със задна. Много отчетливо се виждат движенията, където се намира тя.

# 69
Здравей, кога ти в терминът? Има и отделна тема за близначета, не знам да си я намерила.
Не си спомням конкретна седмица, но със сигурност 20-та седмица вече усещах. Едната е със задна плацента, другата предна и досега по-силно усещам тази със задна. Много отчетливо се виждат движенията, където се намира тя.

Чела съм ги за близнаци темите, но тази тук е най-актуална и затова реших да те попитам. Иначе аз съм в 20г.с и още не ги усещам.

# 70
  • Пловдив
А с какви плаценти си? Първото клипче, което съм направила, е било на 21+2 дни на тази със задна плацента. Но в началото не ги снимах, тъй като и движенията им по-трудно ги хващах.

# 71
А с какви плаценти си? Първото клипче, което съм направила, е било на 21+2 дни на тази със задна плацента. Но в началото не ги снимах, тъй като и движенията им по-трудно ги хващах.

С предна и задна плацента съм като теб, а и вчера питах АГ-то ми кога ще започна да ги усещам и той каза, че имало време, по натам. Може би и защото ми е първа бременност и затова е така.

# 72
  • Пловдив
Имай предвид, че в началото усещането е почти като нищо 😂 някакво пърхане, където не знаеш бебе ли е, от червата ли е. И аз съм с първа бременност и си е голям мерак. Девойката с предна плацента ми е разположена седалищно ниско долу и нейните движения все не мога да ги заснема. То и коремът ми вече ми пречи да виждам от долната страна какво става😂 Вчера мъжът ми ми вика - станала си като къща 🤣 При мен е един голям корем и това е, другаде почти не съм качила.

# 73
Mamelitka, Лактобор са гелчета за вагинално приложение, а червената боровинка съм я пила на таблетки, защото така е най-концентрирано активното вещество.
Благодаря за отговора. Дано да мога да си го купя без рецепта, че така и не получих обещаната рецепта за антибиотик на глобули.🤨
Аз съм записала час за трета фетална в края на този месец, но може да го изместя за началото на ноември. Четох, че е по-добре да е след 32-ра г.с., но зависи дали ще има свободна дата.
Нашият юнак в 27+4 (28-ма) тежеше над 1200, но винаги ми казват, че върви седмица напред, а и все пак е мъж.
Сега в 30+++ сигурно ще е минал кило и половина, но дали ще гони две килца,... 😏 Поживём, увидим! Важното е да сме живи и здрави и ние, и бебоците.
Сега повече мисля как да постъпя с поредната смяна на следящ АГ. От днес вече имам право да се прехвърля при друг, но така като ми тръгна от трън, та на глог с тези наблюдаващи...😡
     Имам да изследвам желязо и калций, за които настоящото АГ ме прати на хематолог. Пращах му и резултатите от микробиологията, на които излезе гадната клебсиела окситока 😡, защото имахме такава уговорка. Три-четири пъти му пиша и звъня, но не ме отразява грам.
Вие как бихте постъпили? Уж сме към края на бременността вече, а положението с докторите ми е все така висящо.
Мислех да се прехвърля към тази лекарка, която ме прегледа последния път в Пловдив, но от нея още чакам рецепта за изработка на глобули.
Накрая освен да се запиша при доктора, който ни е завеждащ на АГ ЛКК комисията в родния ми град и да ходя на частно в Пловдив само, ако нещо ме притеснява!???
На последния преглед именно докторката от Пловдив каза, че при трето раждане нещата се случвали доста по-бързо и даже да имам платена уговорка с някой доктор, той надали ще успее да дойде. Даже ме посъветва да мина първо за преглед през местното АГ-отделение. Ако там установят, че имам до 2 см разкритие да рискувам да пътувам час до Пловдив, че при по-голямо разкритие съм можела да родя в колата!!!
Мъжът ми сигурно се притесни още повече като чу това!!!
В тотална чуденка съм!

# 74
Аз май писах, че обременяването с глюкоза в Австрия е задължително за всички. Тук смятат, че по-голям риск крие това да се пропусне това изследване. Аз даже не знаех, че не трябва да се яде 12 часа преди това изследване и не съм го спазвала, но резултатите ми са в норма.

Аз също има стягания на корема отпред, както е характерно за Бракстън Хикс. Тази седмица  баткото е болен и седя с него да пишем домашни и имам повече стягания. Разходка помага, ама пък тази седмица е ужасен вятър. Другата седмица съм на преглед, ще го обсъдя с лекарката.

Общи условия

Активация на акаунт