🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 31 957
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Отидохме все пак, нищо притеснително не видяха, малко казаха да си увелича магнезия за 2-3 дни за всеки случай.

Аз винаги слагам колан, като си го сложа под корема изобщо не ми пречи,. Знам, че в България е законно бременните ако решат да са без, но световните препоръки са "за" коланите , така че (особено предвид днес) мисля да продължа да си го нося, искрено вярвам, че щеше да е много по-лошо без него.

# 436
Alyssa, добре си направила, че си отишла все пак да те видят - ей така за твое спокойствие. Почивай си сега!

Аз в момента не шофирам, повече се возя, с колан съм си и аз, засега не ми пречи чак супер много.

# 437
Аз смятам, че долната част на колана не е безопасна, особено в по-малките месеци, когато бебето е ниско долу. При мен все още е малко бебчето и в момента главата е точно където минава долната част на колана, затова прехвърлям само горната. За мен е най-добрият вариант - хем да не си разбия главата, ако нещо се случи, хем да не навредя на бебето.

# 438
Аз също се возя, не шофирам, досега винаги съм била с колан като го държа и с ръцете, да не ми стяга.

# 439
Момичета, да не продължавам темата, но съвет от мен - живейте извън БГ мама, защото лично на мен ми звучи притеснително, че някой помни кой потребител какви мнения пише и на какво набляга. Честно казано, аз самата не помня какво съм написала в темата даже преди ден, вероятно затова и се повтарям, а на вас ви звучи като провокация. В тази тема, както и в други споделям моментни състояния и вълнения - днес ме вълнуват килограмите, утре ще и нещо друго. Споделям, за да видя при други бременни в моята седмица как е и да си направя някаква сметка. Форумът изобщо не ми е на дневен ред, че да си изтъквам пред някой нещо. Ако някой се е засегнал, това е нещо, спрямо което трябва да работи сам за себе си, защото не е много ок мнение на анонимен потребител във форум, което не е насочено конкретно към теб, да те кара да го мислиш с дни и да ти влияе на настроението.

Та, това е от мен по темата. Аз ще продължа да я използвам по предназначение, защото все пак ми са ми полезни някои мнения.

Иначе, да - разходките сред природа и движението и на мен са ми спасение. Особено сега, като работя от вкъщи. С тази бременност разбрах, че съм социален човек и просто имам нужда от хора около мен Grin Гледам поне няколко пъти в седмицата да излизам с приятелки, да ходя на някакво събитие и с мъжа ми да си правим date nights. Имала съм седмици, в които заради проблеми цяла седмица не излизам никъде, освен да разходя кучето и много ми влияе психически. Ще видим как ще балансираме бебчо, като се роди. Ще се редуваме с бащата. Той се записа за тенис сезон ш всеки понеделник ш сряда ще ходи на тренировки след работа, така че ще има да се реваншира с бебчо и за мое лично време Grin

Страхотно е това с тениса, аз съм треньор по тенис/на корт/ и ще видим как ще родя, за да не ми повлияе след това на движението и начина ми на живот преди бременността, самата операция секцио, ако изобщо се наложи такава. Затова още от началото предпочитах да е естествено, но моят АГ каза, че ако са главично и двете нямаме предпоставка да ги изкарват секцио и още силно се надявам за това, но каквото стане. Силна съм и не се предавам, така че важното е бебетата да са живи и здрави и да се възстановя бързо и нормално, да няма усложнения и да си продължа тенис кариерата.  Мъжът ти къде посещава тенис и при кой треньор?

Всичко ще бъде наред, сигурно съм и секцио да е. Възстановяването е бързо по принцип и не мисля, че ще пречи на тениса.

Иначе мъжът ми вече 3та година ходи в Малееви и доста напредна и сега май пак там се записа, но при кой треньор, нямам иначе Grin Обаче тенисът му е терапия, понеже е супер натоварен на работа, сега и с бременността и после с бебето и по никакъв начин не бих му го отнела. Всеки си има начини да разтоварва и е много важно да не губим себе си и нашето си нещо,за да сме спокойни, балансирани и от там - добри родители Simple Smile

Аз винаги съм с колан. Слагам долната част зад мен, а горната си е отпред. Шофирам почти всеки ден, засега ми е ок, ще видим дали докрая.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 01:10 от KPP

# 440
Долната част на колана трябва да е под корема, но на мен лично не ми е удобно. Може би при по-голям корем е постижимо. Аз лично си купих от Али от тези колани, които са специално да бременни и се монтират на седалката, за да минава коланът между краката. Не знам до колко е сигурен, но е по-добре, отколкото без. Изобщо без колан не бих шофирала.

# 441
Не съм пробвала долната част да е отзад, ще пробвам, не знам дали с всички модели става това. Не слагам, защото не мисля, че е безопасно в който и да е месец. Мисля, че ако съм със, в случай на инцидент, 100% сигурното е, че колана ще се впие. Пробвах целия колан да е над ръцете, но ми отива на врата Rolling Eyes

# 442
Долната част на колана трябва да е под корема, но на мен лично не ми е удобно. Може би при по-голям корем е постижимо. Аз лично си купих от Али от тези колани, които са специално да бременни и се монтират на седалката, за да минава коланът между краката. Не знам до колко е сигурен, но е по-добре, отколкото без. Изобщо без колан не бих шофирала.

Аз с такъв карах над 5к километра, даже и в чуржбина. Много е удобно. Силно препоръчвам.

# 443
Здравейте, много ще се радвам ако някой може да ми помогне с един казус . Преди седмица за пръв път правихме любов след забременяването и много ми пареше. два дни по-късно пуснах микробиология защото ме притеснява течение, а от него резултата е “Не се изолират гъбички” . Снощи пак пробвахме и пак ми пареше, добавихме лубрикант и пак е същото. Чудя се дали пък не е от презерватива🤷♀. Според вас на какво може да се дължи?

Също от няколко седмици постоянно при лежане ми изтръпват пръстите на ръцете, особено ако съм си свила ръцете на юмруци . Споделих на АГ и не ми отговори нищо. Изпитвате ли подобен дискомфорт?

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 12:24 от posaranka

# 444
Здравейте, много ще се радвам ако някой може да ми помогне с един казус . Преди седмица за пръв път правихме любов след забременяването и много ми пареше. два дни по-късно пуснах микробиология защото ме притеснява течение, а от него резултата е “Не се изолират гъбички” . Снощи пак пробвахме и пак ми пареше, добавихме лубрикант и пак е същото. Чудя се дали пък не е от презерватива🤷♀. Според вас на какво може да се дължи?

Също от няколко седмици постоянно при лежане ми изтръпват пръстите на ръцете, особено ако съм си свила ръцете на юмруци . Споделих на АГ и не ми отговори нищо. Изпитвате ли подобен дискомфорт?
Относно първото не мога да дам съвет, но за изтръпването на ръцете съм чела, че се случва по време на бременност. Прикачам снимка:

# 445
Изтръпването и болката в пръстите е от бременността, с първото ми бебе бях така в края на бременността, заради оттоци които се получават в ръцете и краката . Паренето е заради дългата пауза без секс. Микрофлората се променя , заради това че не се обменя често с партньора. След раждането заради дългото въздържание в началото беше така.

# 446
С предната бременност имах въпросния синдром на карпалния тунел - боляха ме ужасно китките и палците последния триместър , будех се през нощта от остри болки и буквално нищо не можех да правя с ръце без болка, мъжът ми ми режеше храната и ми решеше косата.

За щастие отшумя в първите 24 часа след раждането и повече никога не съм имала проблеми. Беше ми категорично най-неприятният симптом от бременността, много се надявам този път да ми се размине.

# 447
Благодаря Ви! Heart

# 448
Момичета, дайте идея за някакви десертчета за диабетици. Вече откачам без сладичко, а и никой около мен не се съобразява и аз само точа лиги 😅.

# 449
Крем карамел, без карамела и с подсладител.
Може и скир с боровинки.
Обаче не съм диабетик и не знам как стоят нещата с подсладителя...

Момичета, дайте идея за някакви десертчета за диабетици. Вече откачам без сладичко, а и никой около мен не се съобразява и аз само точа лиги 😅.

Общи условия

Активация на акаунт