🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 31 962
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Аз имах киселини някъде в началото още в първи триместър - бях гладувала цял ден (заради работата) и после се намухах с едни пълнени чушки - леле цяла нощ мъки, едвам избутах. После започнах да ям по няколко пъти на ден - по-често, но по по-малко и от тогава да чукна на дърво не съм имала сериозни киселини. Тук таме усещам лек дискомфорт такова като все едно ти се уригва, но далеч от болка. Ама сигурно в третия триместър ще е неизбежно.

# 421
Също не знаех какво е киселини преди бременността. Няма значение дали ще се храня или не, нито какво консумирам просто се появяват. Не пия нищо, като медикамент. На мен единствено ми помагат ябълките. В момента, в който получа, хапвам ябълка и паренето изчезва, до няколко минути. Може да пробвате. 🍀
Уникален котарак е този, страшно много обичам котета и кучета и като видя такива снимки и ми става супер сладко и забавно да ги гледам. Отделно много ме мъчат киселините стана от месец насам, а съм в 23г.с+2 , пия Бианацид обаче дори и след хапчето вече минава се 30 минути и отново ме скъсва това парене. И да ям и да не ям, отново ги имам, явно си е от бременността и това си е. Преди бременността никога не съм знаела дори какво е това киселини.

Вие как сте с киселините усещате ли ги като непрестанно явление и как се справяте с тях?

# 422
Един глас и от мен за този. Мек,ватиран и много приятен като материя.Киселини имам от скоро ,онзи ден спах почти седнала.Иначе и нашето куче е обсебено от топки,ама аз не мога да играя вече с нея и тя май си обича съпруга ми повече в момента. Аз съм скучна ,а и като се гушнем,бебето все я рита в гърба и тя се обръща и ме гледа осъдително  и с досада 😀😀
Аз дори не си следя килограмите. Но като се качих на кантара при АГ на последния преглед се учудих, че досега (28 гс) съм качила около 5 кг. Сториха ми се малко на огромния корем, който виждам в огледалото Joy А с първото детенце не помня колко кг наддадох. Може би 8 бяха.

Аз също се чудя какво ще нося зимата. Имам само тънки клинове от Лидл, които вече май ми стягат на корема, а и са доста тънки. Вкъщи съм с анцузи по-голям размер и са ми доста комфортни, не ми стягат изобщо, но навън се чудя какво да облека.
lovelyavocado, аз бях поръчвала нощници за кърмене от този сайт и останах доволна. Сега гледах и клиновете им, но не знам дали са достатъчно плътни за зимата. Ти кои поръча и плътни ли са?

https://bstyle.bg/bg/product.php?id=189
Ето от този си поръчах аз, плътничък е, засега е подходящ, за по-напред през зимата и по-ниски температури, по-скоро не. Мисля, че има и подплатени в Шийн, лека-полека ще потърся и ако случа на нещо добро ще изпращам тук. ☺

# 423
До момичетата, които сте правили ехокардиография, при кого бяхте и в коя седмица я направихте?

На мен на фетална ми казаха д-р Маринов и д-р Евтимова, съответно в Надежда и Щерев. И ми каза, че следва да се направи в 28-та седмица.
Колко по-рано сте успявали да си запишете час при тези лекари? Аз сега съм 22 + 5.
Не знам откога да започна да звъня и съответнао на регистратура/рецепция в съответните болници ли си записвате часове? Или на самите лекари се обаждаме?
Аз правих при Маринов в Надежда през 22-23 някъде. Запазих час буквално дни преди прегледа. Бях звъняла три седмици преди това, но все ми казваха, че не му е излязъл графика. Още от сега звънни. При нас също каза да се видим още веднъж през бременността около 30-32 г.с

# 424
Момичета, да не продължавам темата, но съвет от мен - живейте извън БГ мама, защото лично на мен ми звучи притеснително, че някой помни кой потребител какви мнения пише и на какво набляга. Честно казано, аз самата не помня какво съм написала в темата даже преди ден, вероятно затова и се повтарям, а на вас ви звучи като провокация. В тази тема, както и в други споделям моментни състояния и вълнения - днес ме вълнуват килограмите, утре ще и нещо друго. Споделям, за да видя при други бременни в моята седмица как е и да си направя някаква сметка. Форумът изобщо не ми е на дневен ред, че да си изтъквам пред някой нещо. Ако някой се е засегнал, това е нещо, спрямо което трябва да работи сам за себе си, защото не е много ок мнение на анонимен потребител във форум, което не е насочено конкретно към теб, да те кара да го мислиш с дни и да ти влияе на настроението.

Та, това е от мен по темата. Аз ще продължа да я използвам по предназначение, защото все пак ми са ми полезни някои мнения.

Иначе, да - разходките сред природа и движението и на мен са ми спасение. Особено сега, като работя от вкъщи. С тази бременност разбрах, че съм социален човек и просто имам нужда от хора около мен Grin Гледам поне няколко пъти в седмицата да излизам с приятелки, да ходя на някакво събитие и с мъжа ми да си правим date nights. Имала съм седмици, в които заради проблеми цяла седмица не излизам никъде, освен да разходя кучето и много ми влияе психически. Ще видим как ще балансираме бебчо, като се роди. Ще се редуваме с бащата. Той се записа за тенис сезон ш всеки понеделник ш сряда ще ходи на тренировки след работа, така че ще има да се реваншира с бебчо и за мое лично време Grin

# 425
Тези от вас, които ще ходят на трета фетална в коя седмица запазихте час? Аз имам запазен в 30г.с, но някъде гледах, че и в 34та ходят. Да не би да съм избързала?
На мен ми казаха, че е хубаво в 32г.с  Е, запазих час за тогава ☺

# 426
Аз ще ходя в 28г.с.,защото ме съветваха, че е хубаво между 28 и 31 г.с. да се отиде, за да се види дали има риск от прееклампсия.

Понеже следя и друга група с вече родили мами, една мама ни препоръча 2 книги за успокоение на бебета,та да Ви ги споделя и аз на Вас,макар че още е рано😅
 Сън без плач на Елизабет Пантли и
Най-щастливото бебе на Д-р Харви Карп. 😊

# 427
Момичета, да не продължавам темата, но съвет от мен - живейте извън БГ мама, защото лично на мен ми звучи притеснително, че някой помни кой потребител какви мнения пише и на какво набляга. Честно казано, аз самата не помня какво съм написала в темата даже преди ден, вероятно затова и се повтарям, а на вас ви звучи като провокация. В тази тема, както и в други споделям моментни състояния и вълнения - днес ме вълнуват килограмите, утре ще и нещо друго. Споделям, за да видя при други бременни в моята седмица как е и да си направя някаква сметка. Форумът изобщо не ми е на дневен ред, че да си изтъквам пред някой нещо. Ако някой се е засегнал, това е нещо, спрямо което трябва да работи сам за себе си, защото не е много ок мнение на анонимен потребител във форум, което не е насочено конкретно към теб, да те кара да го мислиш с дни и да ти влияе на настроението.

Та, това е от мен по темата. Аз ще продължа да я използвам по предназначение, защото все пак ми са ми полезни някои мнения.

Иначе, да - разходките сред природа и движението и на мен са ми спасение. Особено сега, като работя от вкъщи. С тази бременност разбрах, че съм социален човек и просто имам нужда от хора около мен Grin Гледам поне няколко пъти в седмицата да излизам с приятелки, да ходя на някакво събитие и с мъжа ми да си правим date nights. Имала съм седмици, в които заради проблеми цяла седмица не излизам никъде, освен да разходя кучето и много ми влияе психически. Ще видим как ще балансираме бебчо, като се роди. Ще се редуваме с бащата. Той се записа за тенис сезон ш всеки понеделник ш сряда ще ходи на тренировки след работа, така че ще има да се реваншира с бебчо и за мое лично време Grin

Страхотно е това с тениса, аз съм треньор по тенис/на корт/ и ще видим как ще родя, за да не ми повлияе след това на движението и начина ми на живот преди бременността, самата операция секцио, ако изобщо се наложи такава. Затова още от началото предпочитах да е естествено, но моят АГ каза, че ако са главично и двете нямаме предпоставка да ги изкарват секцио и още силно се надявам за това, но каквото стане. Силна съм и не се предавам, така че важното е бебетата да са живи и здрави и да се възстановя бързо и нормално, да няма усложнения и да си продължа тенис кариерата.  Мъжът ти къде посещава тенис и при кой треньор?

# 428
И на мен ми се къса сърцето, че не мога да си играя с котарака вкъщи, поради което той в момента обича много повече мъжа ми Grinning снощи пробвах да си играем с лазерче. Загасям всички лампи и го разкарвам из целия апартамент. Няма навеждане, супер е. Иначе и ние не можем да го изкараме от детското легло, много си го хареса, смята, че е за него Grinning

В къща ли живее котарачко? Ние му направихме тестове за токсоплазмоза на него и аз още му чиста тоалетната.

Иначе няма никакъв интерес от креватчето/количката. Тук е само за снимката. Страх го е от тях, нищо че е 10+кг и заема спокойно сам троен диван, като се разпъне, гласчето му звучи по-пискливо от бебе коте и го е страх повече от мишле. Пробвах се да го облека в нещо бебешко, кауза пердута, малки са му.

... Отделно много ме мъчат киселините стана от месец насам, а съм в 23г.с+2 , пия Бианацид обаче дори и след хапчето вече минава се 30 минути и отново ме скъсва това парене. И да ям и да не ям, отново ги имам, явно си е от бременността и това си е. Преди бременността никога не съм знаела дори какво е това киселини.

Вие как сте с киселините усещате ли ги като непрестанно явление и как се справяте с тях?

Газирана вода, само това спасява. Снощи лежах на дясна страна след едно смути с банан и горски плод, еми не знам какво стана, ама ми се качи до езика. (извинявайте) Винаги е така с дясна страна.

# 429
Днеска малко екшън при нас - блъснаха ни странично точно от моята врата. За щастие не беше супер силно, не се пуснаха даже въздушните възглавници и  всичко сякаш е наред. Голямото дете си беше правилно обезопасено в столчето, аз - с колан и, да чукаме на дърво, май нищо ни няма (освен по колата).  Мисля си, че точно коланите ни опазиха от повече поражения.  Чудя се има ли смисъл да ходя до някое спешно за всеки случай, но ми се струва май, че няма нужда, вие как бихте постъпили?
Бебето си подритва и не изглежда да се е впечатлил, не съм имала нито болки, нито контракции. А и вътре би трябвало да са супер добре защитени, нали?
Единствено сега ще трябва да вкараме за ремонт колата и ще търсим вариант да вземем от някъде за времето докато нашата не се ползва, защото ми е притеснено точно сега да оставаме без автомобил (макар че живеем на пешеходно разстояние от МД).

# 430
Днеска малко екшън при нас - блъснаха ни странично точно от моята врата. За щастие не беше супер силно, не се пуснаха даже въздушните възглавници и  всичко сякаш е наред. Голямото дете си беше правилно обезопасено в столчето, аз - с колан и, да чукаме на дърво, май нищо ни няма (освен по колата).  Мисля си, че точно коланите ни опазиха от повече поражения.  Чудя се има ли смисъл да ходя до някое спешно за всеки случай, но ми се струва май, че няма нужда, вие как бихте постъпили?
Бебето си подритва и не изглежда да се е впечатлил, не съм имала нито болки, нито контракции. А и вътре би трябвало да са супер добре защитени, нали?
Единствено сега ще трябва да вкараме за ремонт колата и ще търсим вариант да вземем от някъде за времето докато нашата не се ползва, защото ми е притеснено точно сега да оставаме без автомобил (макар че живеем на пешеходно разстояние от МД).

Съжалявам да го чуя. Силно се надявам да успееш да запазиш това спокойствие и разум.

Аз бих отишла на преглед. За всеки случай, да има документ. В спешното. Претърпяла си ПТП. Ако нещо има или може застрахоаветлите да им се представи, да го искат, документите са хубаво нещо при щети/обезщетение. Недай си боже да стане нещо после ти ще си виновна, че не си отишла, не ПТП-то. Все пак си бременна. Това е моето мнение, може и да не съм права. А ако сега всичко е наред (както и вярвам, че е и нищо лошо и в бъдеще няма да ти се случи), липсата на кола за спешен случай за месец не ме притеснява, има линейки, съседи, както каза и МД е наблизо, но няма да ти се наложи!

Едит: Най-вероятно щях да се разпискам на твое място директно от ПТП-то да ме вземе линейка, въпреки наличието единствено на уплах.

# 431
Alyssa, много кофти, но се радвам, че сте добре и щетите са само по колата, това се оправя.
Иначе дали да отидеш на лекар, според мен си следвай интуицията. Ако има нещо, което те притеснява, отиди.
Аз преди месец и нещо паднах доста кофти, защото бях с глава в телефона - от едно ниво на улицата, надолу поне 80 см. Но паднах странично и на крак/хълбок/дупе, корема не си бях ударила и се чувствах ок (като изключим охлузванията), та не ходих. Но ако имаш някакви болки, неразположение или други притеснения, задължително отиди.

# 432
Благодаря за мненията, момичета!
Звъннах на АГ, каза, че според нея на този етап няма смисъл щом съм добре , но ако усетя неразположение да отида да ме.видят за спокойствие. Засега ще си полегна и следобед ще го мисля пак Simple Smile

# 433
Моя съвет е да отидете на лекар да ви види. Въпреки че се чувствате добре, за спокойствие, няма да ви навреди. Добре, че е бил малкия дявол. Аз откакто съм бременна след 3-я месец спрях да ползвам колан и винаги ми е малко напрегнато.
Днеска малко екшън при нас - блъснаха ни странично точно от моята врата. За щастие не беше супер силно, не се пуснаха даже въздушните възглавници и  всичко сякаш е наред. Голямото дете си беше правилно обезопасено в столчето, аз - с колан и, да чукаме на дърво, май нищо ни няма (освен по колата).  Мисля си, че точно коланите ни опазиха от повече поражения.  Чудя се има ли смисъл да ходя до някое спешно за всеки случай, но ми се струва май, че няма нужда, вие как бихте постъпили?

# 434
И аз бих отишла да ни видят, че каквато съм, ще го мисля. Важното е че сте добре, а вие ще си го решите.

Аз също карам без колан по-често, макар че не мисля, че е най-добрата идея. От известно време си слагам поне горната част на колана, която минава през рамото и гърдите.

Общи условия

Активация на акаунт